Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Drop in dop och drop in vigslar

Publicerad 2018-03-02 17:48:00 i Religion,

Det verkar inte finnas någon gräns för hur långt svenska kyrkan är beredd att gå när det gäller att värva medlemmar. Sedan några år tillbaka erbjuds det både drop in vigslar och drop in dop i kyrkorna runt om i landet.

Att döpa eller gifta sig i kyrkan skall vara smidigt, lika smidigt som att gå på drop in till närmaste frisörsalong och fixa håret.

En kyrkoherde vid namn Jerker Alsterlund i önsta församling fick idén om drop in vigslar vid bilträffen ”Power Big Meet i Västerås 2008, en RAGGARBILSTRÄFF (det kallades då ”drive in vigsel” vilket svenska kyrkan, inte Jerker Alsterlund, hade tagit initiativ till) och för detta fick han priset ”Årets förnyare” 2013 vilket är ett pris på 15.000 kronor som kyrkans tidning tillsammans med svenska kyrkan har delat ut sedan 2010 till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka.

Då det slog så väl ut kom kyrkan även igång med drop in dop.

Jerker Alsterlund, C, Västerås stift 

   Jerker Alsterlund

Jerker Alsterlund säger i en intervju från 2008 förutom att det skall vara lika lätt att döpa sig eller att gifta sig som att fixa håret när andan faller på, att :

- Jag är själv bilintresserad och har tre raggarbilar, så för mig var valet enkelt, det här är mitt sätt att göra vigslar mer tillgängligt, säger Jerker Asterlund.

Vidare:

– Responsen har varit enormt positiv, raggarkulturen har ju blivit rumsrem folkkultur och intresset för bilträffar växer. Par som har varit tillsammans i tiotals år och som varje år besöker Power Big Meet har kontaktat mig och utbrustit ”Äntligen ett bröllop för oss”.

Och så här verkar det ha gått till:

Åtta vigselförrättare kommer finnas på plats stand-by, en gospelkör kommer att sjunga gospelsånger och en musiker framför Elvis-låtar på sant raggarmanér nedanför en röd neonskylt som lyder ”Get married” Se artiklar nedan!

Juryns motivering till priset ”Årets förnyare” som alltså Jerker Alsterlund fick 2013, löd så här:

”Med teologisk reflektion och respekt för svenska kyrkans tillhöriga har han hittat former som möter medlemmar som inte tillhör församlingskärnan. Det handlar om nedslipade trösklar till Guds nåd. Alsterlund har visat att ett dop kan vara både enkelt och högtidligt och att en vigsel kan vara innerlig och kärleksfull utan att för den skull kräva stora arrangemang och vara kostsamt för paret. Där drop in vågen dragit fram har församlingars hela arbetslag engagerats”.

”NEDSLIPADE TRÖSKLAR TILL GUDS NÅD”? 

Det kan väl egentligen sammanfatta allt vad svenska kyrkan sysslar med idag (och som de, tillsammans med kyrkans tidning delar ut pris för till den som lyckas bäst) liksom alla de etablerade frikyrkorna vars syfte är värva så många medlemmar som möjligt.

Går det att som människa eller kyrka slipa ner trösklarna till Guds nåd? Går det att sätta sig över Gud som människa eller kyrka och slipa ner eller bygga upp något (trösklar) utan Guds/Jesus medverkan?

Vid dop står församlingen för musiker, präst, efterföljande tårta och kaffe och eventuellt dopklänning och genom dopet blir den döpte välkomnad in i Guds familj, den världsvida kyrkan och den lokala församlingen och rent praktiskt också medlem i Svenska kyrkan går det att läsa i en folder med titeln ”Tidsaxeln” som ges ut i Göteborgsområdet.

Och så här skriver man om dopet:

”Dopet kan beskrivas i många bilder och symboler, men ingen av dem säger allt. Det är detsamma med oss människor. Hur många foton vi än tar och hur många ord vi än använder för att beskriva människor så är de alltid så mycket mer. Dop och människor tillhör livets mysterier”.

På FLUMMIGA grunder och genom att göra det enkelt och smidigt, helt kostnadsfritt, då kyrkan står för kalaset, för doptårta, bröllopstårta och allt annat, lockar man människor till att döpa sig (gifta sig) i kyrkan, det vill säga till att bli MEDLEMMAR i kyrkan vilket de automatiskt blir när de döper eller gifter sig i kyrkan.

Att bygga på rätt grund, den enda hållbara grunden, som är Jesus/Gud har kyrkorna övergett för länge sedan. Vad som gäller idag är att ALLA SKALL MED, ALLA MÄNNISKOR SKALL MED, ALLAS LIKA VÄRDE! och ofrälsta raggare liksom ofrälsta människor i allmänhet eller ofrälsta som tillhör andra religioner och läror skall också de med.

Alla skall in i kyrkan, in i kyrkorna och bli en del av den världskyrka som Satan och hans lakejer idag försöker att bygga upp men som han/de inte kommer att lyckas med att bygga upp helt och fullt innan Jesus kommer tillbaka och bränner ner deras falska byggnadsverk, deras Satans kyrkor och samfund. 

Läs mer om raggaren och kyrkoherden Jerker Alsterlund här:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/svenska-kyrkan-anordnar-drive-in-vigsel-under-biltraeff-224602

Och här:

http://www.dagen.se/kyrkoherde-far-pris-for-drop-in-vigslar-och-dop-1.104525

Här om Svenska kyrkans medlemstapp:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/svenska-kyrkans-medlemstapp-leder-till-dalig-ekonomi

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik