Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Bibeltroende kyrkor!!

Publicerad 2024-01-18 15:33:00 i Allmänt,

Numera finns det många kyrkor som kallar sig för BIBELTROENDE kyrkor och det på grund av att det finns ännu fler kyrkor som bevisar gång på gång att de inte är mer bibeltroende än ett politiskt parti av valfri färg.

Så för att kunna locka människor till kyrkor (till nystartade sådana) och till RELIGION måste de kalla sig för BIBELTROENDE.

Istället för att avslöja de kyrkor som de kritiserar för att inte vara bibeltroende och tala om på vilket sätt och varför de inte är bibeltroende (i hopp om att de kanske kan bli det) så startas det nya hela tiden och som utger sig för att vara bibeltroende eller MER bibeltroende än många av dom som redan finns.

Att vara med i ”bibeltroende kyrkor” har blivit lika med att vara en bättre och sannare ”kristen” då ingen vill vara med i icke bibeltroende kyrkor.

Men, och jag undrar, finns det verkligen några bibeltroende kyrkor när dessa liksom dom som de ”kristna” lämnar för att de inte är bibeltroende, inte tror på vad Jesus/Gud via sina apostlar, lär i det nya testamentet, i det nya förbundet i Kristus Jesus?

De som tillhör ”bibeltroende” kyrkor säger förstås att de tror på Jesus, på att Jesus är Gud och på treenigheten för hur skulle de annars kunna kalla sig för kristna men gör de det?

Nu tänker jag ta några exempel så att ni förstår vad jag menar.

Vad säger Jesus/Gud om Präster och prästerskap i det nya testamentet? Kan vem som helst gå en utbildning på ett statligt/världsligt universitet under ett visst antal år och sedan kalla sig för PRÄST i HANS rike?

Detta är ju vad dom flesta ”kristna” anser. Då det dock inte står något om ett speciellt utvalt prästerskap i det Nya Testamentet (att vissa människor har blivit utvalda till präster) är då ”kristna” som trots allt tror på det, BIBELTROENDE?

Och när det kommer till så kallade PASTORER som det vare sig nämns något om i det gamla eller i det nya testamentet, är ”kristna” som tror på speciellt utvalda pastorer verkligen BIBELTROENDE?

Om präster och pastorer (vanliga människor) blir auktoriteter för dom övriga ”troende” i kyrkor och i församlingar och som dom förväntas att förlita sig på, de förväntas att tro som de gör och som den speciella kyrkan/församlingen gör, kan då Jesus/Gud verka i dem som HAN vill?

Verkar inte Jesus/Gud ”individuellt” med dem som han har frälst till sig (vad lär bibeln?) eller verkar han kollektivt och på samma sätt med alla personer som är med i en speciell kyrka?

Dagens präster är säkert ”snällare” än forna tiders präster och i dom flesta kyrkor är det högt i tak (eller rättare sagt, frågan är om det finns något tak överhuvudtaget) men är det egentligen någon större skillnad mellan kyrkorna förr och kyrkorna idag när det fortfarande handlar om att få kontroll och makt över människor?

När det handlar om att de enskilda troende måste rätta sig efter ett kollektiv för vilket ledarna (cheferna) kallas präster och pastorer vilka alltid vet bäst?

Om prästerna och pastorerna inte ens vet om eller vill veta om att några sådana som dom (deras uppgifter/titlar) inte existerar i det nya förbundet vilket de gör allt för att få de övriga i kyrkorna till att tro, handlar det om att de vill BEFRIA människor (dessa människor) så att de kan vandra med Jesus/Gud och i Ande och i Sanning eller handlar det om att de vill BINDA dem till sig och till sina kyrkor för att där, i olika byggnader, kunna kontrollera och styra dem och deras TRO??

Varför har inte prästerna sedan katolicismens dagar varit mer måna om att predika sanningen om att det inte råder någon hierarki bland kristna i Jesus/Guds rike och att det inte finns några påvar, biskopar, präster utan att alla TROENDE (kristna) är jämställda/jämlikar och ett utvalt PRÄSTADÖME med Jesus/Gud som överste Präst, och den enda som skall kallas präst?

Detta borde ha framkommit i deras biblar då som idag och de borde ha kunnat förstå vad bibeln och Jesus/Gud lär men tydligen icke. Alternativt så är de inte BIBELTROENDE och/eller inte heller frälsta av och till Jesus/Gud!!

När det gäller jämställdhet och jämlikhet mellan kristna längst ner i hierarkin så är detta en självklarhet precis som det är lika självklart inom alla politiska partier (inom ÖVERHETEN) att den stora massan bland väljarna skall tänka i jämställda, jämlika, rättvisa och solidariska banor.

Själva är de undantagna från sina egna åsikter, regler och lagar som de tycker skall gälla för alla andra men inte för dem.

När kyrkorna och deras präster dessutom alltid har arbetat sida vid sida med världen (och gör så fortfarande) vilket numera även frikyrkorna gör fast bibeln och Jesus/Gud lär att vi blir frälsta FRÅN världen och inte TILL världen så är det ytterligare något som är väldigt fel och man kan fråga sig om de är BIBELTROENDE.

Detta skriver jag inte för att klanka ner på enskilda präster eller pastorer eller på deras kyrkor/församlingar utan för att det har en avgörande betydelse för hur människor som är frälsta (nyfrälsta) eller blir frälsta (som kanske en dag kommer att bli det) skall kunna vandra med Jesus/Gud i Ande och i Sanning och befriade från präster och pastorer som bryr sig mer om sitt eget och om positioner, titlar, pengar, status, makt och kontroll än om dom FÅR (de kallas får enligt bibeln) som de menar att de är tillsatta att vara herdar för, att företräda.

Att världen och människor som inte tror på Herren Jesus/Gud och som inte vill tro eller kan tro ännu, agerar och beter sig som de gör och tänker som de gör, är inte konstigt utan fullt naturligt. De kan inte göra annat och det finns inte mycket att säga om det.

Det går inte att TVÅNGSFRÄLSA någon men däremot att be för att någon (eller flera) blir frälst (frälsta) och då inte till någon kyrka (till präster, till RELIGION) utan till Jesus/Gud.

Det är inget kärleksfullt i att försöka få så många som möjligt in i kyrkor för att de där skall tyna bort och dö andligt (om de har blivit frälsta och fått Jesus/Guds Ande) när de tvingas att lyssna till präster och till pastorer som inte ens har något existensberättigande i det nya förbundet och speciellt inte om de inte tror på bibeln. Om de inte är BIBELTROENDE men utger sig för att vara det utan att vara det!

Det är hatiskt och elakt men det är så som många så kallade ”kristna” och deras kyrkor fungerar och det är så som de KAN fungera.

Ungefär som ett politiskt parti att ju fler som väljer att tillhöra, att gå med i partiet, ju större blir det och ju mer makt får partiet eller rättare sagt ledarskapet för partiet samtidigt som de enskilda människorna i partiet blir mer och mer maktlösa (får mindre och mindre att säga till om) och måste rätta in sig i ledet och lyssna på partiledaren och dem som denne har runt sig.

Så vill inte Jesus/Gud att det skall vara bland dom som han har frälst till sig. Han säger till och med att den högste (den som har fått mycket/mest av hans gåvor) skall tjäna den minste. Inte tvärtom! Han vänder upp och ner på allt vad vi har fått lära oss som barn i och av världen, av den värld vi föddes in i.

Om Jesus/Guds rike skall kunna växa och om vi skall kunna växa som troende på HONOM och kunna göra HANS vilja och inte kyrkornas, påvarnas, biskoparnas, prästernas, pastorernas, politikernas, makthavarnas eller andra människors vilja så måste vi som har blivit frälsta av och till Jesus/Gud gemensamt verka så att det blir möjligt.

Inte genom att ta till våld utan genom att ifrågasätta grunden för deras existens och om det, ifall att man kallar sig för kristen och för frälst (av och till Jesus/Gud), står något om det som jag hittills har tagit upp och kritiserat i bibeln, ja i bibeln och i det nya testamentet, som dom kristna säger sig tro på!!

Gör det inte det så borde det stå klart att dom inte är BIBELTROENDE. Om dom inte är bibeltroende så är det svårt att tro på att dom tror på Jesus/Gud (på att dom tillhör det nya förbundet i Kristus Jesus) och på att dom har blivit frälsta av och till honom även om dom säger att dom gör det och har blivit det.

Detta handlar inte om mig som skriver detta. Jag vet på vem jag tror! Det handlar om att andra människor som har blivit frälsta av och till Jesus/Gud (som en dag kanske blir det) skall kunna arbeta för hans rikes utbredning utan att behöva bli trakasserade/ifrågasatta av kyrkor, av präster, av pastorer eller av andra människor som vandrar en annan väg och med andra människor som inte är intresserade av att vandra med Jesus/Gud i Ande och i Sanning utan som föredrar att vandra med världen för att det är bekvämast och för att det finns mest att få där men då på Jesus/Guds och hans rikes (hans sanna barns) bekostnad.

Vad jag talar om är att välja sida! Ingen kan tjäna två herrar samtidigt! Det är helt okej att många människor (majoriteten) älskar världen och att de vill bli och vara några i världen, att de vill tjäna pengar (så mycket de bara kan), uppnå status och positioner och det ena med det andra och jag säger inget om det. Men när det gäller KRISTNA.

FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik