Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Skall en kvinna vara lärare åt en man?

Publicerad 2017-09-06 17:21:51 i Jesus,

Bibeln säger att en kvinna inte skall vara lärare åt en man och detta tror jag på (vill tro på av hela mitt hjärta) liksom på allt annat som bibeln lär (bland annat att Jesus kunde gå på vattnet och mycket mer) men det måste ju förutsätta att mannen, den kristna mannen eller de kristna männen, lär och predikar efter vad bibeln lär och predikar (tänker jag) och så är ju långt ifrån alltid fallet.

Det finns massvis med män som idag predikar och lär ut ett förfalskat och urvattnat evangelium till både kvinnor och män och om en kvinna (trots att det bara är en kvinna) ser att det är ett helt annat evangelium (ett främmande evangelium) som mannen/männen predikar, skall då kvinnan sitta tyst utan att tala om det?

Om mannen/männen lär ut sånt som strider mot bibeln (Guds ord) och av den anledningen är i strid med Gud, har en frälst kvinna då inte rätt att påtala det utan att bli ansedd som kärlekslös, obarmhärtig, rasist, främlingsfientlig eller vilka ord man nu använder sig av idag i syfte att tysta SANNINGEN?

Skall en kvinna sitta tyst och titta på när mannen/männen bespottar Gud och trampar på hans ord, hans evangelium utan att säga något och bara för att hon är en kvinna?

Det kan knappast vara Guds vilja, tänker jag, då bibeln lär att när vi kommer till Jesus Kristus så är ingen längre jude eller grek (hedning), fattig eller rik, man eller kvinna och så vidare utan att vi alla är ett i Kristus Jesus.

Han är huvudet i Kristi kropp som vi alla troende på honom tillhör (oavsett vilka vi är) och vi är lemmarna.

Om en troende kvinna börjar lyssna mer till en annan lem (en man som likt henne själv är en lem) än vad hon lyssnar till Jesus (han som är huvudet) och hans ord, blir det då inte väldigt fel om mannen (männen) predikar emot det som bibeln lär och kvinnan tvingas sitta och lyssna för att behaga mannen/männen?

Säger inte bibeln att vi som är Guds barn skall lyda Gud mer än människor oavsett vad det är för människor? Om det är en man eller kvinna, en rik eller fattig, en svart eller en vit, en jude eller en grek och gäller inte detta även i nära relationer?

För att ta ett exempel. Om du är en frälst kvinna som är gift med en man som kallas pastor, präst, allvetare, gudomlig, Israelkännare, förståsigpåare, debattör, författare eller vad han kallas och väljer att kalla sig själv (för att kunna sko sig på världen) och denna man står upp för ett annat evangelium, ett främmande evangelium, ett Satans evangelium, skall du då för att du är kvinna, hålla en låg profil och inte påtala att din gubbe går emot det han påstår sig stå upp för?

Kan det vara Guds vilja och har din gubbe rätt att säga till dig att du ska hålla käft för att du bara är en kvinna och att kvinnan skall hålla tyst i församlingen?

Eller om du är en kvinna som går till en kyrka/ett samfund där präster och pastorer predikar ett falskt evangelium, skall de då ha rätt att täppa till munnen på dig bara för att du är en kvinna?

Vore inte det lika med att täppa till munnen på Gud?

Kommentarer

Postat av: P

Publicerad 2017-09-07 22:08:59

Bästa Bloggare!

Det är Peter Wehlin igen. -Jag har funnit ytterligare bibelstöd för min frälsningsuppfattning, som helt vederlägger brukliga uppfattningar och ligger till grund för Bibelns omnämnda avfall från Evangeliet liksom dess fördenskull omnämnda återställelse i vår tid...

Utläggningen blir längre än jag från början räknade med. - Ber Dig därför höra av Dig på min e-postadress: peterwehlin@hotmail.com

De bästa hälsningar. - Stort tack för alla Dina avslöjanden och synpunkter, som jag följer med stort intresse!

Svar: Hej Peter!Du får gärna skriva vad du har kommit fram till som kommentar här på bloggen (så att även andra kan få ta del av det) och om det är för långt så kan du ju dela upp det.
experimentlandet.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik