Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Nyanlända får bostäder men hemlösa svenskar förblir hemlösa

Publicerad 2016-08-27 18:30:00 i Mångkultur,

Enligt en rapport från Stockholms stadsmission 2014, var drygt 4.500 svenskar hemlösa och då bara i Stockholm. Den siffran har nog snarare ökat, två år senare, än minskat och då är inte de så kallade EU migranterna som har sina hem i Rumänien eller Bulgarien men som stadsmissionen och andra organisationer liksom myndigheterna och media, väljer att kalla för hemlösa, medräknade då de givetvis önskar sig ett hem även i bidragsparadiset Sverige.

Hemlösa är nämligen alla utländska medborgare som inte har något hem i Sverige även om de har ett hem eller flera hem i andra länder.

Detta är specifikt för Sverige då man inte i något annat land skulle kalla en svensk för hemlös om den har ett hem i Sverige men ändå väljer att frivilligt vistas i ett annat land under kort eller lång tid. Ett annat lands befolkning (vilket land som helst) och dess myndigheter hade inte sett det som sitt ansvar, sin plikt, att ge denna svensk eller svenskarna (om det är flera tusen vilket är fallet med zigenarparasiterna som är här och tigger) en massa gratisförmåner inklusive gratis boende.

I Sveriges övriga kommuner och då särskilt i storstäderna (Göteborg och Malmö) ökar hemlösheten bland svenskarna lavinartat och vad vi talar om nu är de som saknar en permanent bostad och är hänvisade till att bo på härbärgen (tillfälligt tak över huvudet), och inte om alla de ungdomar och unga vuxna (kanske upp i trettio, fyrtio årsåldern) som ofrivilligt tvingas bo kvar hos föräldrarna då de inte (trots att de i många fall har arbeten) får några bostäder såtillvida att de inte har råd att köpa sig en bostad.

Detta är en stor skam. Dels att man (från en organisation som påstår sig stå på kristen grund som stadsmissionen) väljer att kalla alla som frivilligt befinner sig inom Sveriges gränser (ingen har bett dem komma hit), för hemlösa, och dels att man inte ser till att få bukt med hemlösheten bland de svenska medborgarna innan man lägger ner oändliga resurser på att ge människor från andra länder bostäder och annat de kan tänkas behöva under sin vistelse här.

I stadsmissionens rapport från 2015, ligger fokus på de Rumänska och Bulgariska tiggarna och deras så kallade hemlöshet trots att de har sina hem i andra länder (men som sagt inte skulle ha något emot att även få ett hem i Sverige) samtidigt som det finns långt mycket mer svenskar som saknar bostäder i sitt eget land.  

När det gäller kommunerna så ligger fokus på de nyanlända från hela världen (varav majoriteten har anlänt utan giltiga identitetshandlingar) som ju också självklart saknar bostäder i Sverige liksom allt annat. De saknar i regel precis allt fram tills att de får uppehållstillstånd (PUT) och har kommit in i det svenska försäkringssystemet och fått bostäder samt de bidrag de behöver och som de anser sig ha rätt till. När de väl har fått detta åker de gärna tillbaka till hemländerna för att hälsa på släkten och för att semestra.

Kommunernas ansvar är idag att ge alla nyanlända bostäder (på svenska skattebetalares bekostnad) oavsett hur många nyanlända som anländer. Då det är brist på hyreslägenheter att ge stackarna (som påstår att de är utblottade trots att ingen kan kolla om det verkligen stämmer) så har man börjat köpa in bostadsrättslägenheter (villor om det handlar om stora barnfamiljer) vilket man aldrig skulle ha en tanke på att göra när det gäller svenska hemlösa som i de flesta fall har betalat/betalar skatt i Sverige och inte har något annat hemland.
    
Allas lika värde! Ni som står upp för allas lika värde vad innebär det egentligen för er?

Läs mer här:
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23398633.ab

Och här om stadsmissionen där EU migranter inte räknas som hemlösa:
 
http://www.stadsmissionen.se/Global/Om%20oss/Press/Dokument/Heml%c3%b6s%202015.pdf
 
Vilket de däremot gör här:
 
http://www.stadsmissionen.se/Global/Om%20oss/Press/Dokument/Heml%C3%B6s%202014.pdf
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik