Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Älska inte världen

Publicerad 2013-06-14 12:09:10 i Jesus,

“Älska inte världen och det som finns i världen. Om någon älskar världen finns inte Faderns kärlek i honom. Ty det som finns i världen, vad kroppen begär, vad ögonen åtrår, vad högfärden skryter med, det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen förgås med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt” (1. Joh. 2: 15-17)

Bibeln talar om tre slags begär. Det är köttets, ögonens och högfärdens begär. Ett begär är en önskan eller en längtan som har tagit Guds plats i och med att det skapade har blir viktigare för människan än skaparen som har skapat allt i himlen och på jorden.

Allt vad Gud har skapat är gott i lagom mängd. Det är alltså inget fel att äta, att tycka om vackra föremål eller att vilja ha ett bra liv i allmänhet. Det är när människan låter sina egna själviska begär och önskningar ta Guds plats som det går henne illa. När de blir en avgud.

Du skall inga andra Gudar hava jämte mig, säger det första av Guds tio budord. Varför står detta budord först? Är det inte för att avgudadyrkan i alla former, leder bort från Gud och hans nåd och för att en människa som väljer andra gudar och därmed tar avstånd från Gud och hans plan med hennes liv samt säger nej till den vägledning han önskar ge, omöjligt kan uppfylla de följande nio budorden eftersom de bygger på det första?

Faderns kärlek kan inte finnas i honom eller i henne och faderns kärlek, en relation med Gud, krävs för att människan skall lyckas avhålla sig från all slags synd och omoral. Det är människan som vänder sig från Gud när hon sätter maten, ägodelarna, någon annan människa, samhällspositionen, pengarna eller makten som nummer ett.    

En avgud behöver inte nödvändigtvis, vilket många tror, vara en guldkalv i öknen eller något annat synligt föremål. En avgud är allt som ersätter Gud. Avgudadyrkan leder till gudlöshet i tanke såväl som i handling. Människor håller sanningen fången i orättfärdighet när de dyrkar och prisar sig själva, varandra och ting som är skapade istället för att dyrka, ära och prisa Gud som är skaparen.

“Ty Guds vrede uppenbaras från himlen och drabbar all gudlöshet och orätt hos de människor som håller sanningen fången i orättfärdighet. Det man kan veta om Gud kan de ju själva se; Gud har gjort det uppenbart för dem. Ty allt sedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga.  Därför finns det inget försvar för dem; de har haft kunskap om Gud men inte ärat honom som Gud eller tackat honom.

Deras tankemöda ledde dem ingenstans, och deras oförståndiga hjärtan förmörkades. De ville gälla för visa men blev till dårar. De bytte ut den oförgänglige Gudens härlighet mot bilder av förgängliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. Därför lät Gud dem följa sina begär och utlämnade dem år orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade istället för skaparen, som är välsignad i evighet, amen” (Rom. 1:18-25)

Gud är kärlek, sanning och rättfärdighet. I människan kan det inte finnas någon kärlek sanning eller rättfärdighet att tala om när hon står utanför Guds nåd eftersom hon då styrs av köttet (sina begär och sin syndiga natur) och inte tar avstånd från det onda som gör sig gällande i världen.

Gud kan inte göra det han vill i och genom människan om hon inte tar avstånd från det system som råder i världen. Det system som kommer från världen, inte från Gud, och som vilar på köttslig grund. 

Världens system är ett resultat av maktfullkomliga människors vilja och deras önskan att bli som Gud. När människor är uppfyllda av begär, böjelser, högfärd och har ett stort behov av att försvara det som de anser sig ha rätt till (mycket mer än alla andra inom livets olika områden), står de under det system som satan har valt för att regera världen. Han som vill ta Guds plats. 

En människas motiv avslöjar om de ord hon uttalar och de handlingar hon utför, härrör från mörkrets eller från ljusets rike. Mörkrets furste kan omskapa sig till en ljusets ängel (och gör så hela tiden) i syfte att förvilla människor. Detta gäller även för hans medarbetare som har samma förmåga. Det går inte att komma ifrån att mörkrets rike har som enda mål att förstöra och förgöra hela Guds skapelse.

De som är medvetna om detta och om satans system för att regera världen men ändå inte tar avstånd från det eller opponerar sig, ställer sig på det ondas sida då de ger sitt tysta medgivande till hans härjningar.

“Ty det är inte mot varelser av kött och blod vi har att kämpa utan mot härskarna, mot makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna” (Ef. 6:12)

Andevärlden består av två riken, ljusets och mörkrets rike och människan är antingen medborgare i det ena eller det andra av dessa riken. Det går inte att vara neutral. Grundtanken i mörkrets rike är motstånd och rebelliskhet mot Gud för att hindra hans vilja vilket också reflekterar satans inställning allt ifrån den dag han greps av tanken att göra sig större än Gud.
 
Vi måste fråga oss och detta är viktigt. Finns det krafter mitt ibland oss som vill göra sig större än Gud? Krafter som önskar styra och detaljstyra allt ifrån enskilda individer, deras göranden och låtanden, till väder och vind? Om svaret är ja, hur ställer vi oss till detta?

Räcker det med att som kristen konstatera att Gud har kontrollen, det blir som det blir och att luta sig tillbaka i väntan på Jesus återkomst? 

Kommentarer

Postat av: JANNE

Publicerad 2013-06-15 15:51:06

Du frågar: "Ska vi sitta och se på och sen kommer Jesus tillbaka?"

Bibeln säger att:

1 Tro (saving faith, repentance) är en gåva av Guds nåd, inte efter våra förtjänster ( Joh 1:12-13, Eph 2:8)

2 Blindhet för Gud och Jesus är domen vi själva drar över oss, eftersom vi inte kan/vill komma till Gud och få beröm för våra liv (Joh 3:17-20).

Nya varelser

Innan vi ger livet till Jesus och får nytt liv, som barn (små barn ropar efter mamma och pappa och har inget självständigt liv! Rom 8:15) vill vi i allmänhet inget annat än att få beröm och komma till himlen.

3 De som inte tror på evangeliet har en annan tro, som är tvärtemot Guds vilja - det är naturligt så - vi är fallna varelser allihop och kan inte tro på det vi inte ser med ögonen direkt.

Ser vi Guds rike synligt i samhället? Nej. Finns Guds Rike? JA!

(Walk by faith and not by sight, 2 Cor 5:7)

4 Lusten att döma kristna efter Lagen har vi allihop skulle jag nog tro: "Vad håller ni på med?????? Är ni kristna?????" osv.

5 men Gud räknar inte oss troende som "världens domare" och sig själv som "överdomare."

Han ser oss människor som:

A Skyldiga, dömda och frikända pga JESU verk (dvs rättfärdiga genom tron på Jesus Rom 4)

eller:

B Skyldiga och dömda utan Jesu verk. Då gäller gärningarna enligt Lagen och det finns ingen nåd i Kristus

När kristna syndar och inte håller sig till Herren, tar Gud fram repet (Hebreerbrevet 12). Vi är Hans söner och döttrar, födda till ett nytt liv i Anden i Honom, av Honom, för Honom.

Tar Gud inte fram repet (dvs straffar oss med samvetskval, depression, olycka, bråk i familjen, konstig trosuppfattningar, farliga församlngar osv) för att lära oss att 100% lita på honom och vända tillbaka till honom och Hans ord - är vi inte hans barn.

8 När vi oförskyllt får lida smälek och leva som "osynliga" och se synden plågsamt närvarande i oss och i andra - se det som Guds uppmuntran - Vad fick inte Jesus lida för vår skull?!

9 Har Gud sagt att han ska lämna oss? Och att ondskan ska segra?

10 Har Gud sagt att ingen är kristen i Sverige idag och inte kan få nytt liv heller framöver?

11 Har Gud sagt att kristna som inte "pekar ut all bråte man ser" inte är Guds barn?

12 Dömer vi icke troende kommer ingen att se Guds kärlek (i oss).

12b Dömer vi troende (i någon fråga) måste det vara människor man känner, kan ha samtal med, vet exakt vad som hänt, fråga Gud innan man kastar iväg ogenomtänkta anklagelser osv Paulus skriver i flera brev hur detta ska göras i församlngarna.

The "do not judge idea":
http://www.letusreason.org/Pent44.htm

13 Skulle Gud döma oss efter vad vi gjort enligt tariffen hade vi inget hopp (ingen av oss)

14 Tacka Gud för korset där våra synder spikades upp, orden Hans Son givit oss som våra livs lykta, och att domen inte verkställs förrän hans återkomst (Romarbrevet 12:17-21, 1 Pet 1:15-20)

Vers

2Pet 3:9
Gud är inte långsam med sina löften utan långmodig, och vill inte att någon ska gå förlorad, istället att alla ska få komma till omvändelse.

2 Peter 3:9 (KJV)
The Lord is not slack concerning his promise, as some men count slackness; but is longsuffering to us-ward, not willing that any should perish, but that all should come to repentance.

Att älska Gud är att hålla Jesu bud (Joh 14:15)

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-06-16 08:39:13

Hej Janne!

Jag tolkar din "långa" kommentar som att du anser att jag dömer människor och i synnerhet kristna.

Om det stämmer får du gärna förklara vad du menar med det.

Tror du inte att även jag kan stapla bibelcitat på varandra och avsluta med att Gud är god och snäll mot alla?

Postat av: JANNE

Publicerad 2013-06-16 10:01:06

Ja, skriv om Guds kärlek och nåd över oss som brutit hans bud.

Om det är något budskap som satan inte står ut med är det Guds nåd över syndare på korset.

Det är ju helt äckligt att förlåta syndare och ge dem evigt liv med Gud, tycker han.

Bloggdata

NSA och FRA kunde ju gå igenom allt vi skrivit och både datorer och tjänstemän få läsa att "Jesus är Herren" och "allt vi behöver!"

Om det är Pingstvänner och otrodoxa rabbiner, katoliker och ekumeniska församlingar du mest retar upp dig på, så vet vi ju vad Gud har sagt om dessa ämnen.

Varför inte varna eller uppmuntra dem man ser?

Först staplar jag gärna verser om Guds kärlek och nåd och sen varningar till dem som inte lyssnar till Bibelns budskap.

Du ser ju ondskan blomma ut i vår tid - snart är det storkrig igen osv.,

men satan inte styr den processen.

satan anklagar de troende dag och natt och vill att Gud ska döma dem til helvetet på momangen, utan pardon, utan betänketid, utan nåd.

Han har ju rätt i att vi förtjänar det, men har han sista ordet? Är det han som bestämmer över människor och över Gud och kan diktera historiens gång?




Postat av: Anonym

Publicerad 2013-06-17 10:56:56

Det enda som satan inte står ut med är när kristna tar upp kampen mot synden och lögnen i världen.

Han vill inte att syndare skall vakna och förstå syndens natur och syndens koppling till lögnen eftersom han är lögnens fader och lögnens herre.

Det skulle innebära att han, hans anhängare och hans agenda för världen, avslöjas.

Därför omskapar han sig till en ljusets ängel och förleder de kristna som låter sig förledas samt förvillar och skapar kaos hos resten av mänskligheten.

Satan vill att de kristna skall skriva och predika om Guds kärlek och nåd över alla som har brutit mot Guds bud.

Han vill att människor (syndare) skall se Gud som en snäll farbror som förlåter allt vad människor gör även om de öppet tar avstånd från Gud, avskyr allt som har med Gud att göra eller om de har varit kristna hur länge som helst och är väl insatta i Guds ord och vet vad som står i bibeln men ändå gör det motsatta upprepade gånger eller om de till och med är lärare (präster,pastorer och bibellärare) i Guds församling vilka sätter ihop sina egna läror så att det passar dem själva.

Satan vet att detta väcker Guds vrede och för människor bort från Guds nåd. Han är inte mån om de kristna och om att de får förlåtelse. Han är inte mån om någon enda människa.

Det handlar om att han är ute efter att värva anhängare. Hans mål är att få makt över VARENDA människa.

Hur får han makt över människor? Är det inte genom att omskapa sig till en ljusets ängel som manar till samarbete tolerans, enhet, kärlek och fred med en värld som inte vill ha med Gud att göra?

Hur ett sådant samarbete ser ut, vittnar vår sargade värld om idag men det är knäpptyst från kristet håll.

De få som talar ut om synden och lögnen samt vill väcka sanningen till liv (utan sanning ingen kärlek eller rättfärdighet), tystas ner och ses som intoleranta och kärlekslösa även av sina egna. Man får inte trampa någon på tårna och allra minst satan.

För vilka människor är det som inte står ut med budskap om synden och lögnen i världen?

Vilka är det som drabbas av panik eller får hysteriska nervsammanbrott om någon får för sig att vilja avslöja satan och hans anhängare?

Är det Guds barn? Är det Guds barn som vill att sanningen skall förvandlas till lögn eller är det satans barn som gör allt för att inte deras herre skall avslöjas i vår tid?

Gud eller mammon? Människor eller Gud? Vad väljer DU? Det är dags att välja nu! Snart är det försent!

Postat av: JANNE

Publicerad 2013-06-17 15:41:15

A Gud eller mammon? Människor eller Gud? Vad väljer DU? Det är dags att välja nu!

Svar: Detta kallas Divide and conquer! Är man troende väljer man Gud, det vet båda!

B Det enda som satan inte står ut med är när kristna tar upp kampen mot synden och lögnen i världen.

Svar: Judas Iskariot tyckte att Jesus var en fegis som inte smulade ner Romarna med vapenmakt. Och kunde inte förstå hur man kan segra utan vapen.

Är någon kristen blind för synden och vågar inte ställa sig upp mot den? Hur är det möjligt?

C Han (satan) vill att människor (syndare) skall se Gud som en snäll farbror som förlåter allt vad människor gör även om de öppet tar avstånd från Gud, avskyr allt som har med Gud att göra eller om de har varit kristna hur länge som helst och är väl insatta i Guds ord och vet vad som står i bibeln men ändå gör det motsatta upprepade gånger eller om de till och med är lärare (präster,pastorer och bibellärare) i Guds församling vilka sätter ihop sina egna läror så att det passar dem själva.

Svar: Du vet att detta är inte vad Bibeln lär och ingen som läser Bibeln som troende ser frälsningen som universiell och Gud som en tomte.

Läs GT vet ja!

Jag tycker du borde läsa Moseböckerna och se hur de kopplar till vad Jesus lär och lägga ned vapnen mot mig! Jag blir inte rädd för hot.

Många säger att de tillhör Jesus men lyssnar inte på vad han säger. Lyssnar du till vad han säger? Om Han inte kallar till strid i varje vers?

NWO är inget vi kan skjuta ned själva. Du kan ju fortsätta med det om du tror att det är så vi lever med Gud!

Vad är centrum i din tro?

* NWO är satan

eller:

* Jesus har vunnit på Golgata?

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-06-17 21:09:06

Har jag ens antytt att man bör använda vapen som man kan skjuta med, i kampen mot synden och lögnen?

Du verkar inte vara riktigt frisk och jag vill påminna dig om att det inte är något tvång att läsa min blogg och att kommentera.

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-07-13 09:38:15

MIna kära vänner vi lever i så spännande tid med allt profetsiour som kommer att upp fyllas och nu laglösheten är så stark inne våran samhälle med med stora problem till följ och så mycket i själens problem är ocn nu vi längtar en väckelse som frälsar våran närmaste och ny den Heliga Andens utgjutning .LÅt oss gå med bön för Sverige för Gud hör våran bön tack mend välsignelse ,keijo sweden

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik