Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Vad vill kyrkorna och samfunden?

Publicerad 2023-05-31 17:03:30 i Allmänt,

Att de vill sprida kärlek, barmhärtighet, godhet och allt bra som tänkas kan det vet vi (dom flesta) men vad är det för slags kärlek, barmhärtighet, godhet de vill sprida? Var kommer deras kärlek, barmhärtighet och godhet ifrån?

Kommer den från Jesus/Gud eller från världen och deras samröre, kompromisser med världen eller från dom själva och från deras eget kött?

Varför anser världen (de icke troende) att kristna i regel är goda, snälla och bra och kanske även bättre än dom själva som kanske är minst lika snälla och goda och bra, barmhärtiga eller ännu snällare och godare, barmhärtigare?

Varför är det så laddat att vara en kristen när alla kristna precis som alla andra (icke troende) kan göra och har rätt att göra vad dom vill inom eller utanför kyrkorna och samfunden enligt majoriteten av dom kristna?

Varför vara en kristen (ett Jesus/Guds barn) under sådana premisser? Är det inte bättre att vara en icke troende?

Vad handlar frälsningen av och till Jesus/Gud om? Är det en VILJEAKT (att nu vill jag ta mig fa... bli frälst) eller väljer han OSS innan vi väljer HONOM? Vad lär bibeln och Jesus/Gud om det?

Går det att bli frälst (av och till Jesus/Gud) genom att söka sig till en kyrka eller till ett samfund eller är det när en människa har blivit kallad och sökt av Jesus/Gud (utanför kyrkorna) och när den har tagit emot frälsningen från honom och inte från några människor eller från några kyrkor som den går för att söka efter gemenskap med andra som har blivit frälsta av och till HONOM och då går till någon kyrka där den hoppas kunna hitta sina kristna bröder och systrar i TRON vilket de tyvärr inte gör i dagens kyrkor?

Varför är det så vanligt att människor som inte har blivit kallade av Jesus/Gud (som inte har blivit frälsta eller tagit emot hans frälsningserbjudande) går till kyrkor och blir emottagna i dessa om de bara är lite smått/allmänt intresserade av kyrkorna och av vad som händer där?

Vad kommer det sig att dom är intresserade av Jesus/Guds så kallade församlingar om dom inte har blivit frälsta av och till honom? Är dom kanske bara intresserade av vad den kyrka dom väljer att gå till KAN TÄNKAS GE DEM vilket kan vara allt från pengar, husrum, en snäll kristen man eller fru till sociala och/eller trevliga aktiviteter och som kyrkan (medlemmarna) ställer upp på för att dom är/vill vara kärleksfulla, barmhärtiga och snälla mot allt och mot alla?

Är dom snälla och kärleksfulla, barmhärtiga mot dom som har blivit kallade och frälsta av och till Jesus/Gud (gentemot dom som de kallar för sina kristna bröder och systrar i tron) eller handlar det om att de hatar dem och även i grunden hatar Jesus/Gud som de påstår är deras Herre för att kunna ta sig fram i världen via kyrkor och/eller på så kallade kristna bloggar och hemsidor?

Alla kyrkor och samfund får tro på och göra vad dom vill sa en ”kristen” till mig igår. Vad de andra kyrkorna/församlingarna står upp för har inte med mig eller med den församling som jag för tillfället är med i att göra.

Var det vad PAULUS sa?

Hur har det kunnat gå så långt som till att kristna som har fått del av samma Ande (av Jesus/Guds Ande vilket bibeln lär) inte bryr sig om annat än om sig själva och sin egen lilla eller stora församling/sekt?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik