Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Ingen flyktingkris

Publicerad 2015-09-30 09:19:00 i Mångkultur,

Denna artikel är hämtad från bloggen “ Invandring och mörkläggning”

Migrationsverket rapporterar på sin hemsida att under de senaste sju dagarna har 6.909 personer sökt asyl i Sverige. Därav har nästan hälften sagt att de är syrier. Det betyder att de har insett att det är lättare att ta sig till Sverige, om man säger sig komma från Syrien. Tyska myndigheter rapporterar att en fjärdedel av dem som uppger sig vara syrier inte är det, utan kommer från andra arabländer och Afrika. Och så här berättar en anställd på Migrationsverket.  

“Ett icke försumbart antal av de som söker asyl i Sverige och anför som skäl kriget i Syrien är syrier som är bosatta utomlands sedan många år. De bor i Förenade Arabemiraten, i Libanon, Egypten, Grekland och så vidare. De utnyttjar bara möjlighetens till uppehållstillstånd och på sikt ett svenskt medborgarskap, med alla dess fördelar, när det nu ges.

Migrationsverket får ofta tips från landsmän som upprörs över detta. En del asylsökande berättar själva att de är bosatta utanför Syrien sedan flera år. Men då skall de väl nekas asyl till dessa länder, tänker ni.

- Nix, det går inte.
- Men Grekland är ju ett EU land!
- Nix, går inte.
- Varför då?
- Svensk lag säger att vi prövar en asylansökan gentemot medborgarskapslandet”

Av de nästan sjutusen personer som sökt asyl den senaste veckan uppger 1.280 att de är ensam kommande flyktigbarn. Svenska dagbladet konstaterar nu att migrationsströmmen är så tät att för många behövs det inte hjälp från flyktingsmugglare. Det är bara att “följa John” med dem som går framför i tåget. När medier och politiker beskriver massinvandringen som en kris, där det behövs en akut insats, så kan och bör det tolkas som att de exploaterar den svenska godheten.

De talar inte om att det pågår en immigration från tredje världen till Europa, och i synnerhet till välfärdsstater som Sverige och Tyskland. En kris är något akut. Detta är ingen kris utan en sedan flera år pågående normalitet, som under det senaste halvåret accelererat våldsamt och där vi varken ser något slut på tillströmningen eller accelerationen.

Inte heller bör migranterna betecknas som flyktingar. Flyktingar är ett begrepp som ska reserveras för människor som utan egen förskyllan hamnat i en situation där de går under, om de inte får hjälp av medmänniskor. Dessa migranter har valt att ta sig till Europa. De kunde ha valt att stanna kvar. Några av dem lämnar säkert överdjävliga förhållanden, men det ger ändå inte politiker och journalister rätt att kalla immigranterna till Europa för flyktingar. Det är inget annat än ett bedrägeri.

Lite längre ner i artikeln kan vi läsa ett uttalande från DN, s före detta chefredaktör Hans Bergström i en artikel från “Dagens Industri”:

“En stat som låter människor välla in över dess gränser, utan kontroll har upphört att existera som stat. Schengensamarbetet, med avskaffad passkontroll, förutsätter en stark kontroll av områdets yttre gräns. Utan en sådan kontroll tvingas länder upphäva Schengenregimen. Så sker nu. Österrike, Tyskland - ja även Finland uppe i Torneo - har funnit det nödvändigt att återinföra en effektiv gränskontroll. Samhällsstressen från de volymer vi nu talar om är betydande - på statskassan, på kommunerna, på skolan, på sjukvården, på sammanhållningen, på politiken. Den nordiska välfärdsmodellen förutsätter ett samband mellan arbete och förmåner samt ett förtroendekitt mellan medborgare och stat; båda är under upplösning. Fortsatt förnekande från den politiska och mediala eliten av realiteterna kommer bara att accelerera denna allvarliga process.”

Läs hela artikeln här:

https://morklaggning.wordpress.com/2015/09/29/ingen-flyktingkris/#more-13678

Och här på Merit Wagers blogg kan vi läsa om en man med syriskt medborgarskap som har bott i Kuwait i många år (har/hade ett bra arbete där) vilket kvalificerade honom för ett permanent uppehållstillstånd i Sverige (PUT) med tillgång till hela socialförsäkringssystemet trots att han inte har varit i närheten av något krig:

https://meritwager.wordpress.com/2014/09/09/det-kom-en-berattelse-sverige-den-snallaste-kniven-i-ladan/

På samma blogg berättar en av migrationsverkets personal om hur syrier påstår sig vara helt utblottade (har inga pengar till mat) men som efter att de fått permenat uppehållstillstånd, undrar hur man gör för att föra över pengar från Syrien till Sverige:

https://meritwager.wordpress.com/2013/01/03/en-migga-jag-far-fragor-om-hur-de-kan-fora-in-sina-pengar-fran-syrien-till-sverige-dessa-fragor-stalls-av-personer-som-samtidigt-till-migrationsverket-deklarerar-att-de-ar-helt-panka-och-maste-fa/

En stilla undran:
 
Om det skulle bli krig i Sverige (vilket det troligtvis snart kommer att bli) och Frankrike som exempel säger (vilket inte är troligt) att alla som är från Sverige (har ett svenskt medborgarskap) har rätt att få permanent uppehållstillstånd i Frankrike, är det då rimligt (rätt och bra) att du (läsare) eller jag som kanske har bott och arbetat i till exempelvis USA de senaste tjugo åren och därför inte har upplevt kriget (men vi har svenska medborgarskap), skall få permanenta uppehållstillstånd i Frankrike med tillgång till det välfärdssystem som finns där efter att vi har fått nya identiteter, vilket majoriteten som påstår sig vara “flyktingar” (av någon konstig anledning) saknar när de anländer till Sverige?
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik