Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Bli frälst och få evigt liv!?

Publicerad 2023-01-17 19:50:35 i Jesus,

Så är det en del bloggare som säger/skriver utan att tala om att det är svårt att vara frälst i denna världen och att tillhöra en liten minoritet, en liten rest, som inte har sin kärlek till världen utan till Herren Jesus/Gud.

Att locka med ”evigt liv” utan att tala om att den eller de som vill vandra med Jesus/Gud (som VILL bli frälsta) måste förlora sitt liv här i världen med allt vad det innebär av pengar, status och ära med mera om de skall kunna följa Jesus/Gud (vandra med honom) är inte vad kristna skall eller bör göra.

Det finns säkert en del människor (kanske många) som tilltalas av tanken på ett evigt liv och som vill få ett evigt liv. De är rädda för att livet skall ta slut en dag (kanske när som helst) men kan RÄDSLA verkligen frälsa en enda människa och vem är det som kallar och frälser en människa/människor?

Vad lär bibeln om det?

Om det är så enkelt att VILJA bli frälst och sedan bli frälst och med det få evigt liv så kan ju alla människor vänta med att ”vilja” bli frälsta och efter det få evigt liv.

Då kan de göra karriär i världen under ungdomen och medelåldern och göra vad de vill fram tills att de blir gamla och är i behov av en frälsare som går dem tillmötes och löser alla deras problem på ålderns höst eller vår, men vill de ha (har de velat ha) Jesus/Gud som sin HERRE?

Hur många kristna vill ha Jesus/Gud som sin Herre och inte bara som sin frälsare? Hur många kristna vill inte ha evigt liv utan att göra SLUT med världen? Hur många kristna tjänar inte två herrar samtidigt? Är det möjligt enligt vad bibeln och Jesus/Gud lär?

Om de tjänar världen och den smuts och orättfärdighet som världen (och deras kyrkor och samfund) representerar kan de då få evigt liv med Jesus/Gud en dag?

Kan de få evigt liv genom att tala om för andra att de skall eller borde bli frälsta för att få evigt liv om de själva tjänar världen och vill bli populära i världen och få ut vad världen kan ge dem?

Börjar inte det ”eviga livet” i detta livet enligt vad bibeln och Jesus/Gud och apostlarna lär?

Eller är det möjligt att vara världen till behag som KRISTEN/TROENDE och sedan gå vidare med Jesus/Gud och få det eviga livet tillsammans med honom?

Varför är ”kristna” så måna om att alla människor skall bli frälsta (vilja bli frälsta) när majoriteten av dem som redan är så kallade kristna vandrar med världen och med en annan Herre men ofta låtsas som att de inte gör det?

Är det för att de vill ha så många som möjligt med sig ”den dagen” när Jesus/Gud kommer tillbaka så att de slipper att stå till svars ensamma utan kan skylla ifrån sig på andra, på sina kyrkor, präster, pastorer som de har förlitat sig på?

Då de kan säga ungefär som världens barn brukar säga efter att samhällen har raserats, att vi lydde bara order. Vi visste inte bättre!!

Men vad säger Jesus/Gud och bibeln om det? Är det inte att inte många som säger Herre, Herre har vi inte gjort allt för dig och gjort det och det inte skall komma in i himmelriket? Visar han inte bort dem den dagen enligt vad skriften lär?

Det här med att om du bara blir frälst så får du evigt liv är ungefär som att säga att om du köper ditten eller datten (en vara, en pryl som du vill ha) så har den ett långt eller nästintill evigt liv och du kommer inte att bli besviken om du köper just denna varan/prylen/saken.

Den kommer att stå upp för dig i ur och i skur och arbeta för dig och vara på din sida.

 

FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik