Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Prövad och luttrad av Jesus/Gud

Publicerad 2021-04-30 00:19:20 i Jesus,

Står det något om i bibeln (vilken vi som kristna tror på) att vi som kommer till tro på Jesus/Gud efter det skall få leva livets glada dagar med hjälp av andra kristna eller med kyrkor och samfund? Att det räcker med att gå till en kyrka eller till ett samfund och ta emot Jesus/Gud och alla som finns där?

Lär Jesus och bibeln att det är en barnlek och lätt att följa honom eller lär han och bibeln det motsatta? Att det är svårt! ”Många är kallade men få är utvalda”. Vad menas med det?

Inte kan det väl betyda att det bara är till att traska till en kyrka eller till ett samfund när och om man gör det och så är Jesus/Gud med en till den dag som man lägger näsan i vädret, dör, vilket kyrkorna och samfunden lär?

Lär inte Jesus/Gud att han prövar och luttrar sina barn, dem som har blivit SANT frälsta till honom för att se om de håller måttet INFÖR HONOM och inte inför några kyrkor eller några präster och pastorer inom dessa?

Är frälsningen kollektiv eller är frälsningen individuell?

Vad betyder det att bli prövad och luttrad om inte att Jesus/Gud vill pröva och luttra en människa som har blivit frälst till honom för att se om den står fast vid honom och inte sedan kan skylla ifrån sig och säga att pastorn eller prästen (i en kyrka, ett samfund) eller en människa, en kristen har sagt si eller så och därför tror jag på det?

Skall vi som frälsta till Jesus/Gud i det nya förbundet förlita oss på präster och pastorer eller på andra människor eller skall vi förlita oss på han som har frälst oss till sig?

Vad lär det nya testamentet om prästadömet? Är det vissa som har blivit kallade till präster och pastorer eller är alla som har blivit frälsta till honom ”ett utvalt prästadöme”?

Finns det ens präster och pastorer i det nya förbundet i Kristus Jesus och präster och pastorer som alla nyfrälsta är tvungna att förlita sig på och se upp till och anamma?

Är inte präster en kvarleva från det gamla testamentet och pastorer något påhitt som kommit efter och som har förknippats med ”församlingsledare” vilka har tagit de forna prästernas position genom att de idag kallar sig för pastorer (vissa fortfarande för präster) som de som kommer till kyrkan måste lyda om det skall gå dem väl.

Församlingsledare var/är till för att hålla ordning i församlingen och inte för att dessa församlingsledare (pastorer, präster) skall kunna få församlingen till att tro på dem.

Alla frälsta till Jesus/Gud är ett utvalt prästadöme i det nya förbundet i Jesus Kristus men det vill inte kyrkorna och samfunden tro på. De som har läst teologi anser man har mer kunskaper och därför skall gemene man (som är/har blivit kristna) förlita sig på dem och tro på dem trots att alla troende på Jesus/Gud är ett utvalt prästadöme och ingen är förmer eller mindre än någon annan.

Vad detta auktoritetstänkande inom den samlade kristenheten har lett till kan vi se idag då det handlar om vem eller vilka som har mest teologisk skolning (tillsammans med titlar i världen) och vem eller vilka som älskar världen (och världens herre) mest.

Ingen av dem är särskilt intresserad av att slå bort den hand som föder dem och därför väljer de att slå bort Jesus/Guds sanna barn för att kunna fortsätta med sitt ONDA verk.

De går emot det prästadöme som alla som har blivit frälsta till Jesus/Gud tillhör och för att de vill vara världen och världens herre till behag. De säger att ”stick inte upp emot oss” för vi kan bibeln framlänges och baklänges och har varit frälsta länge. Många (nyfrälsta) tystnar i och med det!

Om någon/några som inte har varit frälsta lika länge säger dem sanningar som de inte vill veta av (då de har något att försvara och som kommer från världen och från världens herre) så slår de bort dessa sanningar trots att Jesus/Gud inte bryr sig om hur länge en person har varit frälst till honom.

De vill helt enkelt inte lyssna på Jesus/Gud som talar via en nyfrälst för i deras värld, verklighet, så är nyfrälsta inte lika mycket värda som dem som har varit frälsta länge och som idag, tyvärr, vandrar med världen och med herren över världen. De ”kristna” (nyfrälsta) tror och vill tro att dessa kan lära dem något, men det enda de kan lära dem är att göra samma sak.

Gå en teologisk utbildning innan du ger hals”, säger de och en del tar till sig detta. De tar till sig vad människor som inte har Jesus/Gud med sig vill säga och säger och som älskar världen mer än Jesus/Gud.

Kristenheten har blivit fängslad idag med tanke på Coronapåhittet och de som kallar sig för ”kristna” följer världen och Satan och gör vad världen och Satan vill att de skall göra.

De följer inte Jesus/Gud utan världen och världens herre som är Satan. De ställer upp på att breda ut världens rike här på jorden och tror att de kan komma undan med det genom att kalla sig för ”kristna”.

De ”kristna” gillar inte min blogg för att jag säger SANNINGEN. Om jag hade sagt att Jesus/Gud älskar alla och allt och att alla förr eller senare skall bli (kommer att bli) frälsta, så vore det något annat. Då hade Satans kristna älskat mig.

Ve över Satans kristna av idag som inte arbetar för Jesus/Guds rikes utbredande utan för världens och för Satan utbredande!

 

FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik