Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Oberoende journalistik och presstöd/mediestöd

Publicerad 2023-05-22 07:49:17 i Allmänt,

Går det att bedriva oberoende (se igen OBEROENDE!) journalistik med presstöd/mediestöd eller gör de medier (gäller inte minst alternativa nätmedier) som får detta sig BEROENDE av staten/samhället så att de inte längre förblir oberoende?

Det säger ju sig självt att de inte kan förbli oberoende utan måste anpassa sig till den så kallade ”värdegrunden” som råder i samhället när de får pengar från samhället. Till den politiskt korrekta värdegrunden!

Samma sak är det gällande kyrkor och samfund som får bidrag från staten för att bedriva sin verksamhet. Inte heller de är oberoende utan måste anamma ”RÄTT” värdegrund, det vill säga den politiskt korrekta värdegrunden med allt vad det innebär.

Att söka och ta emot (om det blir beviljat) presstöd/mediestöd och sedan kalla sig för OBEROENDE (när man har gjort sig beroende av staten/samhället) är till att lura sina läsare. Samhällskritiska (så kallat oberoende) nättidningar/medier som gör så visar med det att de inte är samhällskritiska på riktigt och detta märks även tydligt i vad de publicerar efter att de eventuellt har blivit beviljade presstöd/mediestöd. Då handlar det om att anpassa sig (till staten/samhället) men att fortfarande få det till att se ut som om de är kritiska och emot den rådande ordningen för att inte förlora sina läsare.

Det blir som en slags balansgång. Lösningen blir då att (som vi har kunnat se) istället för att fokusera på vad som sker i landet och på makthavarna/på opinionsbildarna i det egna landet (vilka skulle kunna gå att påverka), att hitta människor i andra länder som får tala ut och säga sanningen om vaccinerna, pandemin, globalismen, the great reset, den nya världsordningen med mera eller som alternativt görs till syndabockar.

Newsvoice” med Torbjörn Sassersson har blivit specialister på detta vilket inte är så konstigt då han, Torbjörn S, har sökt presstöd/mediestöd till sitt enmansföretag flera gånger. Om han har fått det är oklart. Se länk nedan!

Vad som däremot är klart är att han kallar sin nättidning för oberoende och att det där bedrivs oberoende journalistik. Samtidigt så erkänner han att ”Newsvoice” är hans och familjens levebröd vilket inte kan tolkas som annat än att han (och familjen) är beroende på flera sätt och inte oberoende. Här är ett utdrag från artikeln (publicerad i januari) som ni kan läsa i sin helhet nedan:

Sammanfattningsvis befinner sig NewsVoice i en djup kris. NewsVoice är inte bolagiserat, utan är en central verksamhet i mitt enmansföretag Sasser Media Lab, vilket i sin tur är basen för min inkomst och min familjs ekonomi”.

Det är inte fel att vilja tjäna pengar på sitt företag/sin verksamhet men att utge sig för att vara oberoende (att påstå sig bedriva oberoende journalistik) samtidigt som man är eller vill bli beroende (vill göra sig beroende) av samhället/staten, talar om att det är något som inte stämmer.

Det talar om att de oberoende nättidningarna (såsom ”Newsvoice”) är minst lika beroende som de medier (MSM medier) som de inte drar sig för att kritisera.

När de ”oberoende” journalisterna (medierna) blir likadana som dem som de kritiserar för att vara beroende (för att de inte talar sanning eller bara halvsanningar och att det är därför samhället ser så illa ut som det gör med allt elände) kan det då bli någon förändring för några fler än för, och som just i detta fallet, Torbjörn Sassersson och hans familj och då EKONOMISKT?

Läs hela artikeln här:

https://newsvoice.se/2023/02/newsvoice-beviljar-presspass/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik