Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Israel 75 år för mycket

Publicerad 2023-05-17 16:52:55 i Jesus,

Holger Nilsson, en äldre man och ”kristen” sedan många decennier tillbaka skriver på sin hemsida så här:

Judarna är det unika folket, detta är av stor betydelse att förstå”.

Detta är fel och så fel det kan bli. Judarna VAR det unika, utvalda folket under det gamla testamentets era och fram tills att Gud i form av sin son Jesus Kristus (100% människa och 100% Gud) kom till jorden. Efter det finns det inget folk (eller några människor) som är speciellt utvalda av Gud (Jesus) utan alla som tror på honom och som med sin mun och i sitt hjärta bekänner sig till honom, är ETT I KRISTUS JESUS och precis lika mycket värda/utvalda.

Holger Nilsson fortsätter:

Stora delar av Gamla Testamentet handlar om Guds handlade med detta folk. Gud utvalde detta folk för att de skulle vara ett vittnesbörd om Gud. Ibland svek de uppgiften och det följde konsekvenser av det, men Guds plan låg fast. Det var att till det folk skulle Gud sända den utlovade Messias, Jesus. Det skedde för 2000 år sedan. Det var den stora händelsen som var utlovad på ett stort antal ställen i GT”.

Det stämmer att judarna skulle vara ett vittnesbörd om Gud i GT (att de som folk och som grupp misslyckades med det vilket vi kan läsa om bland annat under ökenvandringen) men,,,,, när Gud sände sin utlovade Messias/alltså Jesus till dem så valde judarna som folk och som grupp att inte ta mot honom.

Det var ett FÅTAL judar som tog emot honom och det är på dessa judar som frälsningen till icke judar/de så kallade hedningarna, sedan dess vilar och som bibeln talar om.

Frälsningen till Jesus/Gud handlar sålunda inte om att för ”kristna” ta emot ett folk eller en grupp eller en stat/ett land oavsett vad staten eller landet heter eller kallas och som i fallet med Israel anno 1948.

Jesus (Gud) är tydligt med (se NT) att i det nya förbundet i Kristus Jesus är ingen jude, grek, plebej, slav, kvinna eller man etcetera utan alla äro ett i Kristus Jesus.

Så Gud har inte brutit sina löften till ”judarna” och hans PLAN för judarna och för alla andra kvarstår. Han bevarade och har bevarat en liten rest (skara) bland judarna som frälsningen till oss som kallas för hedningar vilar.

Holger Nilsson skriver vidare:

Detta gav oss bland annat en ny tidräkning, vi räknar nu år 2023 efter Kristi födelse. Varje gång vi säger eller skriver året är det ett vittnesbörd om denna stora händelse!

När det gäller det judiska folket så är det också ett vittnesbörd om att Bibeln är sann!

Det finns en historisk händelse som är omtalade när det gäller Bibeln sanningshalt. Det var när preussiske kungen frågade generalen Joachim von Ziethen ((1699–1786) om han kunde nämna ett bevis på att Bibeln var sann. Han svarade då med dessa berömda ord: ”Judarna, ers majestät!”.

?????????Vad skall man säga om dessa ”kristna” som menar sig ha varit kristna sedan många decennier tillbaka (som har läst bibeln framlänges och baklänges flera hundra gånger) och om deras påstådda TRO på HERREN Jesus Kristus?

Vet de inte att majoriteten av det judiska folket inte tror på honom (på Kristus Jesus) att de inte bekänner sig till honom (att de är vad Jesus/Gud och bibeln kallar för antikrister, hans motståndare) och att de fortfarande väntar på en messias som skall komma enbart för dem (då de än idag ser sig som Herrefolk över alla andra folk) och som kommer att vara den värsta ANTIKRIST av alla antikrister som har funnits i världen fram tills dags dato?

Holger Nilsson skriver slutligen:

Judarna var alltså vittnesmålet om Bibelns sanningshalt. Det finns en djup dimension i det svaret. Det kan bland annat ses genom det otaliga antalet profetiska förutsägelser som gjort om detta folk av Guds profeter.

Alla dessa förutsägelser har genom sin uppfyllelse visat på att då de fått sin uppfyllelse har de samtidigt varit en bekräftelse på Bibelns trovärdighet”.

Är det inte uppenbart att Holger Nilsson och andra kristna som resonerar som han, tror mer på JUDAR och på Israel (på en stat som har skapats av människor och som med det är ett människoverk) än vad de tror på Jesus Kristus och på det nya förbundet i Kristus Jesus (tror på NT) som är en fortsättning av GT?

Har de verkligen läst sina biblar eller är de (har de blivit) lika förblindade som judarna har varit sedan Jesus (Gud) kom till dem men då de vägrade att ta emot honom som den Messias som GT, det gamla testamentet via dess profeter talade om och i stället skrek Korsfäst, Korsfäst?

Om det är så (vilket det verkar vara) kan det då handla om att de inte har någon kärlek till SANNINGEN, till Jesus Kristus som är Sanningen såväl som Vägen och Livet? Om de kallar sig för ”kristna” hur kan de då leva kvar i det gamla testamentet och gapa sig hesa om att alla judar är Jesus/Guds utvalda folk idag när majoriteten av dem inte ens tror på honom, tror på Jesus (Gud) som kom till dem, samt att staten Israel anno 1948, har skapats av Gud och kanske för att han vill att majoriteten av ett folk/en grupp bestående av ANTIKRISTER (alltså motståndare till honom vilket majoriteten av dem som kallar sig judar är) skall ha någonstans att bo?

Det är så absurt så att man blir mållös med tanke på att de har varit ”kristna” sedan många år och säger sig ha läst sina biblar hur många gånger som helst! Detta leder till att man som kristen inte vill ha med dessa kristna HYCLARE och deras kyrkor och församlingar att göra.

Talar Jesus Kristus/Gud om att de som har blivit frälsta av och till honom skall dyrka folk, grupper, stater, länder, presidenter, kungar, statsministrar, generaler, officerare, fransmän, svenskar, irakier med mera eller säger han att ”MITT RIKE ÄR INTE AV DENNA VÄRLDEN”????

Läs hela Holgers inlägg här: 

https://flammor.com/israel-75-r-p2579.html

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik