Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Fadern, sonen och synden

Publicerad 2023-05-29 08:27:47 i Allmänt,

På P1 dokumentär finns en podcast med titeln fadern, sonen och synden och den handlar om 26 åriga Gabriel Eurell, en ”kristen” uppvuxen i en ”kristen” familj och som sedan tolvårsåldern har vetat sig vara gay.

Föräldrarna (familjen) tillhörde först pingstkyrkan men gick sedan över till livets ord och pappan Per Olof Eurell var en ivrig (en riktigt ivrig) förespråkare mot homosexualitet som han (familjen) ansåg vara synd, onaturligt och emot Guds vilja.

Han (fadern) ändrade sig dock efter ett tag och började att leta, precis som Gabriel (sonen) hade gjort tidigare, efter bibelcitat som kunde tala om att homosexualitet inte är synd om man är en bekännande kristen men några sådana gick inte att hitta.

Istället började fadern att tolka bibeln på ett helt annorlunda sätt än vad han hade gjort tidigare (då påhejad av sonen) och tillsammans åkte dom till en HBTQ kyrka i USA för att söka stöd där.

Resten av podden orkade jag inte att lyssna på.

Att jag väljer att skriva om detta beror på att det är så här det ofta går till bland så kallade kristna. Även bland så kallade kristna är blod tjockare än vatten och de (majoriteten) lever i tron att frälsningen av och till Jesus/Gud kan gå i arv från föräldrar till barn, till barnbarn, barnbarnsbarn och så vidare vilket är totalt FELAKTIGT och OBIBLISKT!!

Det går inte att LÄRA andra människor att bli frälsta, inte ens sina egna barn, eller att själv frälsa dem genom att föra in dem i en kyrka och aktivera dem där och genom att lära dem bibeln utan och innan.

Det är Jesus/Gud som kallar och frälser dem HAN vill kalla och frälsa. Det kan inga föräldrar/kyrkor/andra människor göra även om de titulerar sig pastorer, präster, biskopar, påvar eller vad vet jag.

Men detta är sorgligt nog vad många så kallade kristna tror och GÖR (försöker göra). Detta leder (som i detta fallet) till att nya tolkningar av bibeln tillkommer hela tiden om och när barnen eller de anhöriga som de tror har blivit frälsta (som själva har fåtts till att tro det) av och till Jesus/Gud eller som de tror att de själva har frälst, till exempel kommer ut ur garderoben som homosexuella.

Istället för att som förälder (präst eller pastors/predikantföräldrar) fundera över om barnet/barnen verkligen har blivit frälsta av och till Jesus/Gud (om de är kallade och utvalda av honom och inte av kyrkor eller människor) eller bara till en kyrka/till ett socialt sammanhang (till en gemenskap som vilken som helst) så verkar man för att ändra om i bibeln.

Om barnen är (blir) homosexuella så är det inte något fel på dem utan på bibeln och ytterst sätt på Jesus/Gud själv. Då söker man febrilt, som Gabriel och hans pappa (familj) kanske stöd av en HBQT kyrka ända borta i USA och kommer sedan hem för att förändra den egna kyrkan till att bli mer och mer HBTQ vänlig.

Och så rullar det på. Nu är det transor (transvestiter) som är (har varit) på tapeten och även dom kan ju ha ”kristna” föräldrar (eller vara kristna som Gabriel) och då måste man leta efter bibelcitat som talar om att Jesus/Gud inte har något emot transvestiter och sedan OMFAMNA även dem i kyrkan.

Sedan är det kanske pedofilernas tur för även de kan ju ha kristna föräldrar (vara kristna).

I en artikel nyligen publicerad i ”Världen idag” kan vi läsa:

På kort tid har två för svensk kristenhet omvälvande händelser ägt rum. Den ena när ledningen för Evangeliska frikyrkan (EFK) medvetet öppnade upp Guds församling för utlevd homosexualitet, den andra vid en konferens med pingstkarismatiska förtecken i Stockholm på det högst problematiska temat ”Jesus älskar hbtq”.

Låt mig börja med det sistnämnda, den hbtq-liberala konferens som ägde rum i Immanuelskyrkans lokaler i helgen. Om den i stället hade haft temat ”Jesus älskar hbtq-personer” så hade det fullt ut kunnat motiveras utifrån Bibeln. Gud älskar verkligen dessa människor”.

Nu är alltså frågan om Jesus/Gud älskar HBTQ eller om han älskar HBQT personer. Enligt artikelförfattaren och säkert många (så kallade kristna) med honom så är det självklart att Jesus/Gud älskar HBQT personer (men inte HBTQ).

Han älskar inte deras livsstil menar de men han älskar DEM trots att de i fullt medvetet (nyktert) tillstånd har valt en LIVSSTIL (valt att leva ut sin homosexualitet) som går emot Jesus/Guds vilja och inte vill förändra denna sin livsstil utan som vill SPRIDA DEN VIDARE I KYRKOR OCH I SAMFUND OCH BLAND KRISTNA.

ÄLSKAR verkligen Jesus/Gud människor som kallar sig för kristna och som så uppenbart inte nöjer sig med att själva leva i SYND (synda), som inte vill vända om, utan som vill sprida denna SYND till hans så kallade kyrkor/församlingar och göra SYNDEN accepterad i dessa?

Fundera på det!

Fundera på vad detta att Jesus/Gud älskar syndare (älskar alla och allt vad dom är och gör) men inte synden har lett till?

Det är sant att Jesus/Gud kom till syndarna/vi har alla syndat, och att han ville frälsa/frälste och fortfarande vill frälsa syndare till sig och från synden men om inte syndarna (om han kallar dem) vill ta avstånd från synden och istället verkar för att sprida den, ÄLSKAR HAN DEM VERKLIGEN DÅ?

Kan de vara hans barn, tjänare, lärjungar och frälsta till HONOM om de med berått mod går emot HANS vilja (vägrar att lyssna på honom, vägrar att vända om) och dessutom önskar dra med sig andra BORT FRÅN HONOM och från hans sanna och sunda lära/evangelium?

Är de inte HANS MOTSTÅNDARE? Är de inte även motståndare till alla som har blivit frälsta av och till Jesus/Gud? Eller älskar han dem och skall VI älska dem om de inte vill vända om från sin LIVSSTIL och till Jesus/Gud? Om de som sagt istället vill sprida den i kyrkor och i samfund?

Hur tänker dom så kallade ”kristna” inom HBTQ rörelsen (i kyrkorna och i samfunden)?

Tänker dom kanske så här: Jesus/Gud älskar mig/oss för att han har skapat oss (vilket de har fått lära sig av kristna och av kyrkor och som ses som en sanning) för annars så hade han inte skapat oss och eftersom han har gjort det (skapat oss) och älskar oss (älskar sin skapelse) så är ju det eventuella problemet (deras livsstil) inte deras problem utan något som Jesus/Gud bär skulden för.

Då handlar det om att tala honom tillrätta och att tala om för honom att HAN har fel (att han måste ha begått fel med dem) och att dom har rätt. Att dom minsann är kärleksfulla, hederliga, trevliga och annat och att de på allvar vill följa honom.

Handlar detta om SANN TRO, om att TRO på honom (om att förlita sig på honom) eller handlar det om OTRO och om att vilja bli (vara) sin egen gud och kunna tro på samt göra vad man vill? Vad säger bibeln och Jesus/Gud om det?

Ställ er frågan om Jesus/Gud kom till jorden för att tala om för människorna (i detta fallet HBTQ ”kristna”) att de var/är bra, goda, trevliga, snälla, hederliga, kärleksfulla med mera eller för att diskutera med dem om vad som är synd, rätt, fel, sant eller falskt eller om han kom för att BEFRIA människor från SYND/SYNDEN som ALLA människor föds in i och som de inte kan bli FRIA ifrån annat än i och med frälsningen av och till honom?

Se artikeln från ”Världen idag” här: 

https://www.varldenidag.se/ledare/hbtq-rapporten-kan-gora-delning-av-evangeliska-frikyrkan-oundviklig/repwew!T6BpLFzunEJm7C0QBTw7Q/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik