Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Självständigt tänkande!!

Publicerad 2023-01-01 17:10:00 i Allmänt,

Att kunna tänka självständigt blir allt mer sällsynt för vem vill riskera att förlora positioner, familj, vänner, ära, status, pengar eller med andra ord ett bra liv i samhället (i världen) med allt vad det innebär?

Vem vill bli klassad som besvärlig, bråkig och som en BAKÅTSTRÄVARE när det är så viktigt att alla håller ihop och strävar gemensamt mot en strålande framtid ”som utlovas för alla” utan att de, det vill säga alla, ställer sig frågan vem/vilka eller vad som är de pådrivande och OM och i såna fall VAD samt HUR (på vilket sätt) dessa eller det TJÄNAR på det?

Att det inte är ALLA människor kan nog dom flesta med normal intelligens räkna ut för i såna fall hade samhället/världen sätt annorlunda ut redan för århundraden sedan eller ännu längre tillbaka.

Vilka är det som tjänar på det samhälle och den värld, det KONTROLLSAMHÄLLE som växer fram mer och mer och som alla TVINGAS att leva i och som sägs vara ett samhälle/värld för alla?

Är det verkligen ett samhälle/värld för alla när ett FÅTAL personer har rätt att styra samt kontrollera ett flertal (en majoritet, hela majoriteter i alla länder)?

Hur kan det vara ett samhälle/en värld för ALLA när det möjligtvis på pappret råder demokrati (som i Sverige till exempel) men inte i praktiken och när det än så länge inte är straffbart att tänka självständigt och att hysa egna tankar och åsikter men är förenat med rädsla och otrygghet över att bli bannlyst av flocken eller rättare sagt av samhället (av majoriteten av människorna i denna) om detta skulle ske?

Vem/vilka eller vad är det som tystar ner all kritik och självständigt tänkande om inte tänkandet är rätt enligt dem som äger, styr och kontrollerar samhället/samhällena och världen och varför?

Jag håller inte med dem som säger att människan är som vilket djur som helst men liksom djuren (ett djur) är det viktigt att tillhöra en flock, en familj, en grupp, ett sammanhang för att få stöd, beskydd och annat vid olika tillfällen då ett ensamt djur lätt blir ett villebråd för andra djur inom en annan flock eller gällande andra arter av djur.

Om man nu väljer att tro på att människan är ett djur (vilket många människor menar att de tror på och att människan härstammar från djurriket) och som tillhör samma art (alla har två ben och ett huvud och en kropp och alla är tvingade att gå i skolan då det råder skolplikt) vad är det då som gör att vissa djur uppenbarligen är med värda än andra djur?

Eller vad kommer det sig att vissa djur kan äga, styra, kontrollera och ha makt över de andra ”djuren” och att kunna driva SIN agenda som alla andra djur måste rätta sig efter om de inte vill bli utstötta från flocken med allt vad det innebär?

Hur kan detta ske och vad använder de sig av? Hur har det kunnat gå så långt så att man hotar människor som till exempel inte vill ta vacciner, som inte vill bli försökskaniner för andra människor (eller djur enligt dom som jämställer människan med ett djur) av samma art eller som vägrar att uppmana sina barn och sina nära och kära att ta vaccinerna med att de kan förlora sina arbeten, sina inkomstkällor eller deras Kärlek om de inte gör det?

Självständigt tänkande är vad det handlar om i detta inlägg!! Uppmuntras självständigt tänkande verkligen och i såna fall på vilket sätt? Det fanns en tid i skolorna när barnen skulle lära sig att tänka kritiskt (källkritiskt) och självständigt och kanske är det så fortfarande men vad innebär det?

Eller är/var det bara en LÖGN där det finns/fanns en gräns för det självständiga tänkandet? Är det kanske så att självständigt tänkande är ett tänkande inom vissa uppsatta ramar?

I såna fall (om det är så) hur kan det då vara självständigt? Är det då på allvar ett självständigt tänkande?

Om det är helt självständigt tas då ett sådant tänkande emot av samhället eller lär man barnen som en dag blir vuxna att tänkandet måste passa in inom vissa sedan länge uppsatta ramar oavsett hur självständigt det må vara för stunden och i ett barns ögon, i deras föräldrars ögon, vilka kanske slår sig för bröstet för att de har fått ett barn/kanske flera barn som kan tänka självständigt och säger att nu mamma och pappa och övriga släktingar (alla) måste ni/vi (plötsligt) värna om klimatet (som klimat Greta) eller om orättvisor och annat men som inte är något självständigt tänkande som kommer från dem själva utan från något annat håll och som ligger i tiden?

Hög utbildning är ingen garanti för att den eller de som skaffar sig höga utbildningar (vad de än består av, vad de handlar om) har förmågan att tänka självständigt resten av livet utan det är snarare tvärtom.

Barnen (alla är vi barn från början) får sina betyg i skolan utefter hur de har kunnat anpassa sig till skolan, till läroplanen, till lärarna (vad de har velat lära ut) och till de övriga eleverna och med det till det rådande samhället.

Med bra betyg och någorlunda trygga hemförhållanden kan de sedan läsa vidare och fortsätta sin karriär som anpassningsbara oavsett vilka utbildningar de läser.

Då handlar det bara om att de måste anpassa sig till nya lärare i samhället, till nya människor, till nya former, till nya ideologier (till de som styr, till politiker, till politiska partier) och som ersätter dom förra (som de tidigare hade lyssnat på) men som inte förändrar dem eller deras person/personligheter något nämnvärt eftersom de måste fortsätta på anpassningens väg för att få ett bra och gott liv i samhället/i världen och gärna gör så.

Här är en artikel som inspirerade mig till att skriva det jag har skrivit:

https://nyadagbladet.se/kultur/forskare-pa-handelshogskolan-sjalvstandigt-tankande-blir-allt-mer-oviktigt/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik