Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Judar och Israel i det nya förbundet

Publicerad 2022-10-22 14:50:49 i Jesus,

Vilka är judar i det nya förbundet i Kristus Jesus och vad är Israel?

Vad lär Jesus/Gud, apostlarna och bibeln om detta och vad lär pastorerna, prästerna och medlemmarna i kyrkor och i samfund?

Detta är vad vi kan läsa i bibeln:

Den är inte jude som är det till det yttre, och omskärelse är inte något som sker utvärtes på kroppen. Den är jude som är det i sitt inre , och hjärtats omskärelse sker genom Anden och inte genom bokstaven. En sådan får sitt beröm inte av människor utan av Gud” (Rom. 2:28-29)

Paulus förklarar att den är en SANN jude som är omskuren i sitt hjärta, även om han, som hedning, inte är omskuren till det yttre. Det är Gudsförhållandet som är avgörande och inte YTTRE ATTRIBUT!

Jude är man alltså inte, enligt det nya förbundet i Kristus Jesus, på grund av arv utan ANDLIGT (det är ett andligt förbund) och endast utgående från det inre livet och den ANDE (Jesus/Guds Ande som verkar i dem som har blivit frälsta av och till honom.

Utan att ha fått del av Jesus/Guds Ande i och med frälsningen kan ingen följa honom och vara hans lärjunge, hans barn, hans tjänare.

Längre ner i Romarbrevet kan vi läsa att:

Ty Israel är inte alla som kommer från Israel, och inte heller alla Abrahams efterkommande är hans barn. Det vill säga: Guds barn är inte de som är barn genom naturlig härkomst, men löftets barn räknas som han efterkommande” (Rom. 9:6-8).

Vad är då ISRAEL? Är Israel en fysisk STAT (anno 1948) i det nya förbundet i Kristus som kristna måste vallfärda till och stötta på alla tänkbara sätt för att vara Jesus/Gud till behag eller är Israel ett andligt rike?

Gud gjorde de två (judar och hedningar) till ett och här är några bibelcitat:

Ty han är vår frid, han som gjorde de två till ett och rev ner skiljemuren. Detta skedde när han i sitt kött tog bort fiendskapen, lagen med dess bud och stadgar, för att av båda skapa en enda ny människa och så skapa frid”. (Ef. 2:14-15).

De båda (judar och hedningar) har alltså blivit försonade med Gud genom Jesus blod:

Så skulle han i en enda kropp försona de båda med Gud genom korset, sedan han där hade dödat fiendskapen”. (Ef. 2:16).

Nu förkunnas därför frid för dem som är nära (judarna) och frid för dem som var fjärran (hedningarna):

Han har kommit och predikat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära” (Ef. 2:17).

Båda har med andra ord tillträde till FADERN:

Ty genom honom har vi båda i en och samma Ande tillträde till Fadern” (Ef. 2:18).

Sammanfattningen som Paulus gör av detta är:

Alltså är ni (hedningar) inte längre gäster och främlingar utan medborgare tillsammans med de heliga och tillhör Guds familj” (Ef. 2:19).

Om det är genom HONOM och ienochsammaANDE som vi (judar som hedningar) har tillträde till Fadern hur kan då ”KRISTNA” (deras kyrkor och samfund) dyrka en FYSISK STAT i vilken majoriteten av befolkningen (JUDARNA) inte erkänner Jesus/Gud som sin MESSIAS och med det är ANTIKRISTER (emot honom) enligt honom, apostlarna och bibeln?

Paulus (de kristnas/hedningarnas apostel) talar inte om Israel som en fysisk stat och om medborgarskap i ett land, i en fysiskt stat och om ett JORDISKT Israel, utan om ett ANDLIGT Israel där de som TROR är medborgare och medborgare i Guds/Jesus (SONENS) rike!

Här kan vi läsa mer:

Därför skall ni veta att de som håller sig till tron, de är Abrahams barn” (Gal. 3:7).

Därför heter det ”av tro” för att det skulle vara av nåd och löftet stå fast för alla hans avkomlingar, inte bara för dem som tillhör lagens folk utan också för dem som har Abrahams tro, han som är allas vår fader” (Rom. 4:13-16).

Vi friköptes för att den välsignelse Abraham fått skulle i Jesus Kristus komma till hedningarna och för att vi genom tron skulle få den utlovade Anden” (Gal. 3:14).

Men kommer då inte frälsningen till hedningarna från judarna? Har inte pastorerna och prästerna och medlemmarna i kyrkorna och i samfunden rätt som påstår att frälsningen kommer från judarna?

För inte har väl Jesus/Gud förskjutit sitt folk, ljugit för dem och tagit tillbaka sina löften till dem?

Nej, det har han inte! Han står fast vid sina löften till sitt egendomsfolk i det gamla förbundet i och med att han har sparat en REST bland judarna (alltså en rest och inte alla som kallar sig för judar) och som frälsningen till hedningarna i det nya förbundet vilar på.

Detta talar Gud om för Elia på hans tid när han vänder sig till Gud och anklagar Israel (det judiska folket):

Herre, dina profeter har de dödat, och dina altaren har de rivit ner. Jag ensam är kvar och mig vill de döda”.

Då svarar Gud:

Jag har lämnat kvar åt mig 7000 män som inte har böjt knä för Baal”.

Denna berättelse finns i det gamla testamentet (1 Kon. 19).

I Romarbrevet 11:5 säger Paulus om detta att:

På samma sätt finns det också i denna tid en rest som Gud har utvalt av nåd”.

Det är alltså på denna REST bland judar som frälsningen till hedningarna vilar (frälsningen kommer genom det från judarna) men pastorer och präster, kristna, talar inte om detta utan lär att frälsningen kommer från ALLA som kallar sig för judar och som har ett pass, ett medborgarskap i staten (en fysisk stat) Israel.

Inget kan vara mer felaktigt (om vi tror på vad Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär) och då är frågan vad detta har lett till och leder till för den samlade ”kristenheten”, de ”kristna” med tanke på att de samarbetar och kompromissar med ANTIKRISTER, med judar (även med Rabbiner som tror på Talmud och Kabbalan) vilka INTE TROR på Herren Jesus Kristus/Gud eller som vill ha med honom att göra men som trots det kallar sig för Jesus/Guds utvalda, för hans förbundsfolk, i det nya förbundet i Kristus?

Gör dessa ”kristna” (deras kyrkor och samfund) Jesus/Guds vilja eller gör dom de antikristliga judarnas vilja för att dom inte vill bli kallade för ANTISEMITER?

I föregående inlägg skrev vi om ”tystnadskulturen i Sverige” rent världsligt/politiskt men är det inte samma slags kultur (en ännu värre) som råder inom KRISTENHETEN (inom kyrkor och samfund) och bland kristna som påstår sig vara Jesus/Guds lärjungar, födda på nytt av och till honom, men som ljuger om det?

Det är numera väldigt sällan som kristna (de som tidigare har kallat sig för mina vänner) kommenterar det jag skriver men det skulle vara kul att få någon slags respons på det jag har skrivit här i inlägget med många bibelcitat som stödjer det jag skrivit.

Jag tänker att om och när man lägger in bibelcitat så är det en fördel om man sätter in dem i ett sammanhang och inte i varje inlägg bara radar upp en massa bibelcitat (vilket en del kristna gör) för att få det att se ut som om det är en kristen blogg/hemsida.

Vi måste tänka på att vi alla som kristna och frälsta av och till Jesus/Gud har fått del av samma Ande och att vi med det tillhör en och samma andliga familj.

Om det inte klickar med andra som har, påstår sig, ha fått del av samma Ande så är det något som är fel.

Om ”kristna” som har läst sina biblar anser att det jag har skrivit och skrivit tidigare med hänvisningar till Jesus/Guds ord, är FEL, och de inte talar om vad som är fel, då är det inte jag som har fel.

Då handlar det om att de försöker att skydda sig från Jesus/Gud och från hans sanningar och VE DEM för det!

Det går inte att tysta sanningen i hopp om att bli populär och få kompisar, få kristna vänner.

De som gör så är inga kristna vänner och de är inte Jesus/Guds vänner. Han vill att hans sanningar skall komma fram genom dem som har blivit frälsta AV och TILL honom. Vi är inget utan honom och även om det kan ni läsa i era biblar.

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2023-01-12 16:44:35

Vem är det som skriver här? Vilka personer alltså står bakom denna hemsida?

Svar: Vem är du ANONYM som undrar?
experimentlandet.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik