Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Välsignelse och NÅD i det nya förbundet i Kristus

Publicerad 2022-06-13 12:17:35 i Jesus,

Kan präster och pastorer välsigna och ge NÅD till människor i det nya förbundet i Kristus Jesus eller är detta något som kommer från det gamla förbundet (från judendomen) som Gud/Jesus hade med judarna innan han kom till jorden (innan han skapade ett nytt och ett bättre förbund) och när prästerna, de judiska prästerna, var en länk mellan människorna (JUDARNA) och Gud/Jesus?

Vad lär Jesus/Gud, apostlarna, bibeln/det nya testamentet om präster och om prästerskap och om vilka som tillhör honom?

Finns det några speciellt utvalda präster och pastorer i det nya förbundet i Kristus Jesus och vem/vilka har i såna fall utvalt dem till att bli/vara präster och pastorer som har makt att välsigna människorna och att ge dem NÅD?

Är det Jesus/Gud eller är det de själva efter att de har läst teologi si eller så länge vilket i princip vem som helst kan göra om intresse finns?

Vad handlar den ”Aronitiska välsignelsen” om, om inte om att prästerna (och pastorerna) har tagit sig makten att leka GUD/JESUS och med det fått många människor till att tro att de är välsignade av Jesus/Gud och att de har fått hans NÅD (kanske även till att tro att de har blivit frälsta om de har sökt sig till en kyrka) när det är präster, alltså människor, som har välsignat dem/gett dem NÅD och i hopp om att deras kyrkor skall kunna växa sig större, att medlemsantalet skall öka?

Är inte detta till att LURA människor? Och blir det inte ännu värre om de luras av prästerskapet (pastorerna) eller av andra så kallade ”kristna” till att tro att de har blivit frälsta av och till Jesus/Gud bara för att de går till en kyrka, till så kallade ”Gudstjänster”, och till andra samlingar i kyrkorna?

Hör Gudstjänster med traditioner, ritualer, diverse olika doktriner, firande av högtider med mera samt speciellt utvalda präster eller som i frikyrkorna, speciellt utvalda pastorer, överhuvudtaget hemma i det nya förbundet i Kristus Jesus eller är även det något som kommer från judendomen och från det gamla förbundet?

Har Jesus/Gud sagt att vi, som är kristna (alltså inte tillhörande judendomen) i det nya förbundet i Kristus Jesus, skall göra TEMPELTJÄNST (FAST DÅ I DET SOM KALLAS FÖR KYRKOR ELLER FÖR SAMFUND) och utföra ritualer, vakta på traditioner, fira högtider (Jul som exempel) och frambära offer etcetera för att vara behagliga inför honom?

Vad handlar hans OFFER på KORSET OM och vad menar han när han säger att det är FULLBORDAT?

Menar han att vi som tror på honom och som han har frälst till sig skall in i det gamla förbundet med dess tempeltjänst och präster och annat och som vi aldrig har tillhört och aldrig kommer att kunna tillhöra?

Och bor Jesus/Gud i tempel, i kyrkor, i byggnader av trä, tegel eller halm etcetera?

Det skulle vara kul att få veta vad era biblar (jag vänder mig till er som är eller som kallar er för kristna) säger om det jag har skrivit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik