Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Att vända om till Jesus/Gud

Publicerad 2022-06-13 16:15:57 i Jesus,

Går det att ”VÄNDA OM” från något man aldrig har haft, har varit i eller har varit med?

Enligt en del ”kristna” är detta tydligen möjligt. De menar att världens barn, de icke troende kan och bör ”vända om” till Jesus/Gud trots att de aldrig har vandrat med honom eller haft med honom att göra. Hur går detta ihop?

De kräver det omöjliga från människor som inte Jesus/Gud/FADERN har dragit till sig och utvalt/kallat till frälsning.

Frälsningen är ett Guds/Jesus verk och de som inte av NÅD någongång har blivit frälsta av och till honom (men som begår överträdelser) kan inte vända om till honom.

Men detta är vad vissa kristna vill tro. De lär att ALLA människor är Jesus/Guds barn (utan att de har blivit frälsta av och till honom) och med det så kan de/ALLA vända om till honom.

Speciellt de som är riktigt ogudaktiga som de världsliga regeringarna och övriga makthavare samt de som är gravt kriminella bör vända om på studs utan att ha något att vända om till.

Det verkar som att omvändelse för dessa ”kristna” handlar om att bli en bättre människa, mer inkännande, mer kärleksfull, mer rättvis och att stå upp för dom svaga och fattiga med mera men blir någon frälst genom att bli en bättre människa i sitt kött?

Går det att bli frälst genom egna ansträgningar och av egen viljekraft och genom att fila bort oangenäma karaktärsdrag?

Är det vad Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär?

Om det är så (om det är möjligt) varför talar Jesus/Gud om att det handlar om att BLI FÖDD PÅ NYTT för att komma in i hans Andliga rike och att kunna vandra med honom?

Vad handlar Jesus korsdöd och uppståndelse om? Handlar det inte om att dö bort från den gamla naturen, från den gamla människonaturen (från Adams natur som har gått i arv inom människosläktet sedan syndafallet) och att födas till den nya naturen i Kristus Jesus?

Vilka är det som kan och som har möjlighet att vända om innan det är försent? Är det inte de som har blivit SANT frälsta av och till Jesus/Gud? Inte frälsta av och till några kyrkor eller av eller till några människor?

Dom flesta kristna påstår att de har blivit födda på nytt i Kristus Jesus, att de är hans lärjungar och att de vandrar i Ande och i Sanning med honom men är det så?

Är ”kristna” som vandrar med EKUMENIK, med judar och med judendomen, med en världslig stat, med staten Israel, med homolobbyn, med muslimer, buddister, med olika stegprogram där Gud/Jesus kan vara en kaffekokare, ett träd eller vad som helst etcetera (vilket majoriteten av de kristna gör), verkligen födda på nytt till Jesus/Gud och in till hans andliga rike och är de Jesus lärjungar som vandrar i Ande och i Sanning med honom?

Är det inte med världen, med alla världens människor de vandrar?

Jag vill inte vara elak eller dömande men undrar vad det är som pågår inom den så kallade kristenheten och inte minst i Sverige.

Jag har inget emot världens barn/icke troende oavsett vilka de är eller vad de kallar sig. De är världens barn och de tjänar en annan herre, de tjänar världens herre, och är ärliga med det. Det är helt okej.

De får tro på vad de vill och göra vad de vill. Det enda jag kan hoppas på och be för är att Jesus/Gud av NÅD frälser dem till sig och då speciellt mina nära och kära i första hand.

Det som gör mig både ARG, VRED, ledsen, bedrövad, besviken, sorgsen i mitt innersta är när människor (de kallar sig för kristna) säger sig ha blivit frälsta och födda på nytt i Kristus Jesus och att de vandrar med honom, att de är hans lärjungar och vandrar i Ande och i Sanning med honom utan att göra det samtidigt som de TYDLIGT BEVISAR att dom inte gör det.

Dessa som kan och borde ”VÄNDA OM” vill inte vända om. De tror att de kan tjäna två herrar samtidigt och att de kan stå med ena foten i det gamla förbundet (för att det är vad judarna, antikristerna, vill) och med den andra i det nya förbundet.

Är det möjligt enligt Jesus/Gud och bibeln?

De kristna (falska kristna) anser att det är världens barn som skall vända om till något de inte kan vända om till och de hotar världens barn med att de hamnar i HELVETET om de inte vänder om.

Vad liknar det? Gjorde Jesus/Gud och apostlarna så? Skrämde dom människor dom träffade på sina vandringar med helvetet? Tvångskonverterade dom människor?

Är inte detta med att det är raka spåret till helvetet för alla som inte tar sitt förnuft tillfånga och blir ”kristna” (för visst kan alla som vill bli det bli det!) och sedan rättar sig efter KYRKAN/KYRKORNA, efter prästerna, biskoparna, numera även efter frikyrkopastorerna, något som kom till när kyrkorna började att byggas i Romarriket (efter att kejsaren Konstantinus konverterade till KD cirka 313 för att ena riket) och som användes som ett maktmedel gentemot folken där och som har använts som ett maktmedel mot folk långt in i våra dagar?

Idag heter det bland ”kristna” att det inte går att vara någon ”RIKTIG” kristen om man inte går till en kyrka regelbundet och lyssnar på präster och på pastorer och söker gemenskap med dem som finns där vilka vandrar med världen och med allt och med alla som de bjuder in till sina Gudstjänster och samlingar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik