Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Avregleringen av elen

Publicerad 2022-12-09 19:11:28 i Allmänt,

1996 avreglerades elen i konkurrenssyfte från att tidigare ha varit i statlig ägo vilket hade fungerat bra eller rättare sagt ypperligt fram tills dess.

Som alltid när det handlar om avregleringar/privatiseringar så kom dom drivande som var för en avreglering/privatisering med två vanliga argument som brukar användas när det handlar om privatiseringar och det var att människor skulle ha VALFRIHET (vilket fint ord eller hur?) ja, valfrihet att välja vilket elbolag de vill ha samt att detta i sin tur skulle leda till att elen blev billigare ju fler som fick chans att slå sig in på elmarknaden för att kunna göra PROFIT.

Samma sak har vi kunnat se när det gäller vården, skolan samt övriga verksamheter inom den offentliga sektorn och även gällande posten med mera.

Det kallas dessvärre inte för RÅN/STÖLD vilket det borde göra. Om staten, alltså samhället och dess medlemmar (de som är staten i en demokrati) äger något gemensamt vilket är/har varit fallet innan privatiseringsivern (avregleringarna) kom igång och vilket har lett till att enstaka individer eller grupper har kunnat stjäla FOLKETS gemensamma tillgångar/egendomar så är det inget annat än STÖLD/RÅN men tydligen ett LEGALT sådant eftersom rånet maskeras under det som kallas för VALFRIHET och att allt kommer bli billigare ju fler som slår sig in på de olika marknaderna (inom de olika sektorerna) som tidigare var i statlig ägo och medborgarna då ägde och kunde påverka då de var delägare.

Idag kan de (majoriteten) inte påverka ett endast dugg för de har blivit grundlurade med att privatiseringar och avregleringar som tar bort den makt de har haft då allt har kommit i ett fåtal personers händer (vilka är de som då ÄGER) är något som är bra för dem på SIKT.

De har litat blint på det som kallas för VALFRIHET och på att om de bara kan välja eller med andra ord (lite krasst) välja bort sig själva och sin egen röst (sin möjlighet att kunna påverka) och istället ge över den till andra så kommer det säkert att bli bra för dem.

De har trott att om de bara går och röstar på något parti vart fjärde år så är allt gott men är det verkligen så? Händer inte det mesta under mellantiden och varför är alla partier (liksom medierna) så måna om att alla skall gå till valurnorna?

Handlar inte avregleringar och privatiseringar om att förstöra fungerande verksamheter i statlig regi och att bjuda in fler som helt plötsligt blir ägare av något de inte har rätt att äga men som de sedan äger trots att de har RÅNAT/STULIT i valfrihetens och i konkurrens namn?

Vem kan som till exempel starta ett elbolag idag och erbjuda bättre och billigare el? Kan Kalle i Västerås eller Stina i Stockholm (helt vanliga människor) vilka uppmanas till att spara el, göra det?

Är de inte helt hänvisade till att alla Elbolag (oavsett vilket de har) höjer priserna?

Vad har de för valfrihet idag att tala om men som de kanske när elen avreglerades hade genom att byta elbolag så att de fick 40 kronor mindre att betala varje månad i elkostnader?

Utförsäljningen av statlig egendom har inte lett till att det har blivit bättre och billigare för människor i allmänhet oavsett vad det handlar om.

Det har bara blivit sämre för alla (för majoriteten) och så är det alltid när stölder/rån begås och för dem som då drabbas och på det individuella planet. Idag handlar det inte om något individuellt rån utan alla ställs inför faktum på grund av att de har trott på valfrihet och på billigare priser gällande det mesta (har accepterat att bli rånade) och just nu är det Elen som är i fokus samt matpriserna och bensinpriserna.

Ibland handlar det om skolan och den offentliga sektorn.

Sedan kommer det något annat men våra politiker (så kallade folkföreträdare) får allt högre löner oavsett vilket parti de representerar. Idag har de alla, alla riksdagsledamöter 71.000 i månaden inklusive olika förmåner.

Alla från höger till vänster och mittemellan lever på/med detta och med det på en annan nivå än de flesta människor.

Skall man då lyssna till dessa/till dem som vill sitta kvar vid köttgrytan eller som är på väg dit?

Vi vill göra Sverige bättre säger de i kör och om bara invandringen minskar så blir det bra enligt Sverigedemokraterna som exempel.

Men de avregleringar och de privatiseringar som har skett sedan flera decennier tillbaka i Sverige har väl inget med invandrarna att göra? Det är väl inte invandrarna som har klubbat igenom de beslut som vi idag tvingas handskas med?

De måste väl också betala för elen, bensinen, för maten och för allt annat så länge som de befinner sig i Sverige?

Att använda invandrarna som ett slagträ vilket SD gör och som de övriga partierna har utnyttjat är SUNKIGT och inte värdigt en demokrati men det har gått att få syndabockar på det sättet.

Vad SD och de andra partierna istället borde göra är att ställa sig frågor om privatiseringar kontra det statliga ägandet som tas bort mer och mer och inom alla sektorer så att folk slipper att skaffa sig syndabockar inom olika grupper/folk.

Så att folk slipper att ställas mot folk samtidigt som de kanske kan säga att vi själva på grund av kriser på olika sätt och som sker nu inte behöver ha två tusen kronor mer i lön två gånger om året som vi alltid har fått tidigare och när det idag finns människor som varken kan leva, bo eller äta för att dom inte har råd.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik