Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Jesus vill leda oss in i hela sanningen

Publicerad 2020-05-05 17:07:37 i Jesus,

När en människa blir frälst så har Jesus/Gud lovat att leda den in i hela sanningen (in i hans sanningar) men människan måste själv vilja bli ledd in i hela sanningen och det är inget som sker över en dag.

Det är en ”vandring” med Jesus som påbörjas efter frälsningen (en vandring som fortsätter resten av livet) och i takt med att människan fortsätter vandringen så lär den sig mer och mer om Jesus/Gud och om hans sanningar. Den lär känna sin Herre.

Vid frälsningsupplevelsen (strax därefter) är den likt ett spädbarn i Kristus (efter vad bibeln lär) som måste börja med att inta flytande föda (ett nyfött barn kan inte äta vad som helst) för att sedan successivt övergå till fast föda som barn måste göra när de föds in i världen.

Människan kan inte ta till sig all kunskap direkt men lär sig som sagt efter hand mer och mer om Jesus/Gud (och hans sanningar), trots att den åker på törnar (kanske faller gång efter annan som små barn när de lär sig att gå) eller råkar ut för det ena bakslaget efter det andra.

Jesus/Gud säger inte att det är lättatt följa honom utan tvärtom. Han ber oss att beräkna kostnaden! Är vi beredda att ge upp allt för honom? Även familj och vänner? Han säger också att som jag har lidit i världen så kommer också ni att få lida (ni kommer att bli hatade och förföljda av världen).

Detta är något helt annat än vad kyrkorna och samfunden predikar/lär. För dessa handlar det bara om att få så många anhängare (medlemmar) som möjligt och därför kommer ofta dessa sanningar som en chock för ett nyfrälst Guds/Jesus barn som kanske börjar att tvivla på om den verkligen har blivit sant frälst när den tittar sig runt i kyrkorna (det är i regel till någon kyrka den går efter sin frälsning och i hopp om att finna likasinnade) och ser alla tillsynes glada och lyckliga och problemfria människor.

Den försöker att anpassa sig till något som är lögn (som nämnts är det inte lätt utan svårt att vandra med Jesus/Gud) och kan börja att tänka att det är den det är fel på.

Att det har blivit något fel med dennes frälsning. Därefter kan den börja att skuld och skambelägga sig själv och anse sig vara ovärdig Jesus/Gud vilket kan leda till att den går tillbaka till världen och/eller återfaller till destruktiva tankar, handlingar när den jämför sig med alla andra i kyrkan som verkar så glada och lyckliga och som villigt suger åt sig allt vad de så kallade lärarna där säger oavsett vad de säger och även om det de säger (det som kyrkan tror på och står upp för), är så långt från Jesus/Gud och hans sanningar som det bara går att komma.

Av den anledningen har jag skrivit i många av mina blogginlägg att det är farligt för ett nyfrälst Guds/Jesus barn att vistas i kyrkorna och i samfunden då den successivt bryts ner av dessa och om den inte är stark nog i sin tro, slutligen fås till att anamma vad människor, människor som har som sitt främsta mål att få en kyrka eller samfund att gå runt, tycker, tänker och tror.

Kyrkan (samfundet) är för dem (för dessa människor) viktigare än Jesus/Gud och hans sanningar och det kan en nyfrälst (som har blivit sant frälst till Jesus/Gud och upplevt Jesus/Guds kallelse och tagit emot den) med sina nyfrälsta öppna och klara ögon både se och känna till skillnad mot dem som har varit i kyrkorna längre och som har anpassat sig till dem och som därmed har förlorat förmågan att se klart och kunna urskilja vad som är kyrkans eller rättare sagt människors vilja och vad som är Jesus/Guds vilja.

Detta har lett till att de/kyrkorna KOLLEKTIVT har börjat att se på allt som VERKAR bra och som LÅTER gott och som SER gott ut, som om det automatiskt vore Jesus/Guds vilja utan att så behöver vara fallet.

Som frälsta till Jesus/Gud har vi fått hans Ande boende inom oss och ANDEN, inte någon kyrka, vittnar om att vi tillhör Jesus/Gud.

Vi har direktkontakt med honom var vi än befinner oss och vad vi än gör och behöver inte fråga någon människa om vad vi skall tycka, tänka eller tro i hopp om att bli accepterade av den eller av någon kyrka eller något samfund.

Vi har tillgång till Jesus/Gud dygnet runt och han har lovat att vara med oss in till tidens slut om vi vill vara med honom och om vi vill följa honom.

Jesus/Gud tvingar sig inte på någon. Trots att en människa har blivit frälst så har den kvar sin fria vilja och kan göra val. Den kan välja Jesus/Gud eller något annat.

Vid frälsningen (när en människa föds på nytt i Jesus) får människan en ny natur, den nya naturen i Kristus men det betyder inte att den gamla naturen, den gamla människonaturen eller syndanaturen, raderas ut helt.

Om så hade varit fallet så hade vi alla blivit gudar (gudomliga) efter frälsningen.

Vi hade då inte endast och tids nog blivit lika Jesus utan vi hade blivit Jesusar/gudar med samma status som Jesus.

Den gamla människonaturen (syndanaturen) ligger ständigt på lur efter frälsningen (den kommer aldrig att försvinna under detta jordeliv) och vill ta över men så länge som människan håller sig nära Jesus/Gud (håller fast vid frälsningen, vid Jesus/Gud) så kan den inte ta över.

Jesus/Guds Ande är starkare än anden i världen (starkare än köttet) och alla andra andar. Det är vad Jesus/apostlarna och bibeln lär men inte vad kyrkorna och samfunden lär för om de hade lärt detta så hade kyrkorna och samfunden ganska snart avfolkats och vad hade då hänt med alla så kallade präster och pastor och andra som får sitt levebröd av kyrkan/samfundet och som kan leva gott av det och av SIN KÄRLEK TILL VÄRLDEN (en kärlek som är ömsesidig)?

Jesus/Gud vill att vi skall vandra med honom av egen fri vilja och inte av TVÅNG! Han skapade dom första människorna, Adam och Eva med en fri vilja (han ville ha vänner).

De kunde välja att vandra med Gud eller rättare sagt att LYDA Gud eller att vandra sina egna vägar. De valde att vara olydiga mot Gud (göra vad dom själva ville göra) genom att äta av den förbjudna frukten i Edens lustgård. Resten, vad som hände, känner ni säkert till själva.

På samma sätt har vi, dagens ”kristna”, en fri vilja trots frälsningen. Vill den som har blivit frälst vandra bort från Jesus/Gud så kan den göra det och om den inte vill komma tillbaka till Jesus/Gud (vända om) så förlorar den sin frälsning eftersom frälsningen endast finns i Jesus/Gud och ingen annanstans.

Jesus/Gud vill att den (de) som har vandrat bort skall komma tillbaka till honom och han kallar dem tillbaka på olika sätt (även genom att använda sig av människor som tjänar/som vill tjäna honom) men om den vägrar så släpper han den och låter den gå/vandra sina egna vägar.

Det låter tufft och obarmhärtigt (från Jesus/Guds sida) men betänk hur fel det hade blivit om en människa (människor) skulle kunna ha kvar sin frälsning till/i Jesus/Gud om den inte är intresserad av att följa och att lyda honom utan istället börjar att följa och lyda andra gudar, tar till sig andra läror (villoläror) eller går i ok/i par med världen, med anden i världen, men trots det använder sig av Jesus/Guds namn när det passar den själv.

Ingen blir frälst av att läsa bibeln och att lära sig den (kanske utan och innan) för att sedan kunna rabbla upp bibelcitat vid passande tillfällen.

Det finns inget stöd i bibeln för att någon blir frälst av att lära sig vad som står i bibeln eller att Jesus/Gud efter ett tag (även om det tar tid) frälser en människa (människor) som lägger ner mycket tid och energi på att lära sig bibeln eller på att gå till någon kyrka (delta i dess aktiviteter) och som en slags belöning för detta, för att den/de har varit så duktiga och verkligen ansträngt sig, blir frälsta.

Vad Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär är att Jesus/Gud kallar människan till sig först (visar sig för den på något sätt, kallar den till frälsning). Se Paulus och alla andra människor som vi kan läsa om i både GT och i NT.

Om människan tar emot frälsningen (tar emot Jesus/Gud och får direktkontakt med honom via hans Ande här på jorden) så får den ett naturligt intresse av att lära känna honom, hans sanningar, och av att läsa bibeln (hans ord).

Den vill vara nära Jesus/Gud för han som den har kommit till tro på och älskar vill den, vilket är naturligt, lära känna.

Bibeln är således en andrahandskälla, en vägvisare, som talar om hur den som har blivit frälst/troende på Jesus/Gud (och som ”strävar” efter att följa/lyda honom) skall agera i olika situationer den ställs inför i världen eller i någon församling (kyrka) om den är med i en sån.

En bok (ord) även om det är bibeln, kan inte frälsa någon. Det kan bara den ”levande” Jesus/Gud om han vill och när han vill. Guds/Jesus rike är inte bokstav (ord) utan Ande.

Med andra ord finns bibeln till som hjälp för de troende (de som har blivit frälsta till Jesus/Gud) och den talar om hur de skall kunna veta och förstå vad som är Jesus/Guds vilja när och om den/de känner sig osäkra i olika situationer.

Samtidigt så är bibeln en källa till kraft och stöd för dem som har blivit Jesus/Guds barn (frälsta till honom).

Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär att tron kommer genom predikan (det är sant). Om ingen predikar (talar om Jesus/de glada nyheterna) hur skall då människor kunna komma till tro på honom?

Av den anledningen så ”predikas” det hysteriskt i kyrkorna och i samfunden (på bloggar och hemsidor) men det är dessvärre ett urvattnat evangelium, ett kärleksbudskap för världen, vilket tilltalar människors köttsliga sinne (den gamla människonaturen) och som predikas UTAN ANDENS KRAFT, utan att Jesus/Gud är med.

Man blandar Guds Jesus sanningar med Satans lögner på grund av ”kärlek till världen” (för att predikanterna inte vill stöta sig med världen) och för att kunna värva så många anhängare som möjligt i syfte att kunna uppnå vinning för egen del. För att kunna nära sitt eget kött.

Jesus/Gud och apostlarna lär dock att kött aldrig kan bli Ande (samt att Ande inte kan bli kött) och det innebär att den som predikar i sitt kött (för att uppnå någon egen form av vinning, vinning för sin familj eller vinning för kyrkan etcetera) och som med andra ord inte är ledd av Guds/Jesus Ande kan predika 24 timmar om dygnet i månader eller år i sträck utan att en enda människa kommer till SANN tro på Jesus/Gud.

Det enda som möjligen händer är att människor kommer till tro på kyrkan eller på samfundet (som har så många trevliga aktiviteter) eller på någon/några människor där (på prästen, pastorn eller på någon med andra titlar och som är snäll) och det är ju inte vad Jesus/Gud vill.

Apostlarna (Paulus) skrev inte sina brev till de ofrälsta (ofrälsta kan inte förstå vad Jesus/Gud talar om eller vad han vill) utan till församlingarna (Guds församlingar) och till de frälsta så att dessa (de frälsta) skulle kunna bli i stånd att predika, och att under ledning av Guds/Jesus Helige Ande, predika ett sant och oförfalskat evangelium.

Som troende och frälsta till Jesus/Gud (som hans lärjungar) så är det vår plikt/vår uppgift att föra evangeliet (alltså det sanna och oförfalskade evangeliet) ut i världen bland människor (vi vandrar i förberedda gärningar!) i kraft av Jesus/Guds Ande och inte i kraft AV OSS SJÄLVA ELLER I KRAFT AV NÅGOT SOM KALLAS FÖR KYRKOR/SAMFUND.

Gör vi det så har vi fullföljt vår uppgift (plikt) och sedan är det upp till Jesus/Gud att sköta resten.

Det är han (inte vi) som bestämmer vem/vilka som kommer att ta emot honom (samt hur och när det eventuellt sker) och vilka som blir frälsta till honom. Vilka som blir Guds/Jesus barn. Det är inget vi kan påverka på något sätt hur mycket vi än vill att ”alla skall bli frälsta” och då speciellt våra nära och kära i första hand!!

 

Kommentarer

Postat av: okänd

Publicerad 2020-05-09 00:19:50

Hej
Artikelns påstående: " Vad Jesus/Gud, apostlarna och bibeln lär är att Jesus/Gud kallar människan till sig först (visar sig för den på något sätt, kallar den till frälsning). Se Paulus och alla andra människor som vi kan läsa om i både GT och i NT. " är en förvirrad syn på bibelordet.
Även nästa påstående är lika komprometterande : "Det finns inget stöd i bibeln för att någon blir frälst av att lära sig vad som står i bibeln eller att Jesus/Gud efter ett tag (även om det tar tid) frälser en människa (människor) som lägger ner mycket tid och energi på att lära sig bibeln eller på att gå till någon kyrka (delta i dess aktiviteter) och som en slags belöning för detta, för att den/de har varit så duktiga och verkligen ansträngt sig, blir frälsta. ”

Självklart måste Jesus kalla människor till sig. Han var ju en fysisk människa precis som vi andra.
Den som inte förstår detta MÅSTE läsa Johannes 20: 19-29. Fakta är följande.

1. I vers 24 konstateras, Tomas var inte med när Jesus kom. Han hade alltså EJ fått den heliga ande.

2. ”Om jag inte får se spikhålen i hans händer och sticka fingret i spikhålen och sticka handen i hans sida TROR jag det inte.”

3. Jesus säger."Tvivla inte, utan tro" I sin nya kropp. Till Tomas.

4. Joh.20:29 Jesus sade till honom: ”Du tror därför att du har sett mig. Saliga de som INTE har sett men ändå tror.”

Den som har läst denna text och på fullt allvar ändå ställer någon sorts krav på att man skall bli kallad genom någon sorts uppenbarelse, eller annat utomsinnlig budskap för att komma till tro har inte förstått något. Jesus var ju en fysisk människa precis som vi vid den tiden. Han måste ju självklart kalla de han ville tala med. Den människan som inte inser det verkliga skeende här skall omedelbart be Jesus Kristus om vägledning.
Det allvarliga i detta sammanhang är att Bibelns budskap då blir totalt förvanskat.

"SALIGA ÄR DE SOM INTE HAR SETT MEN ÄNDÅ TROR "

Det är min övertygelse att det finns mänsklig påverkan i bakgrunden till att detta missförstånd om hur vägen till evangeliet har uppstått. Jag finner ingen anledning till vidare polemik i detta sammanhang. Då är ju Bibeln meningslös i sammanhanget. Då kunde ju Jesus ha kallat alla sina lärjungar telepatiskt och inte behövt blanda in någon annan i sammanhanget. Bibeln var ju inte skriven då. Även nu skulle ju inte bibeln behövas......
Säger
okänd

Postat av: Experimentlandet

Publicerad 2020-05-09 08:53:46

När Jesus vandrade på jorden så var han en fysisk människa samtidigt som han var Gud (alltså både människa och Gud) och han kallade människor som kunde se honom som en fysisk människa. Vissa trodde på att han var den utlovade Messias/Gud och andra trodde inte på det trots att han visade sig fysiskt och även gjorde en massa tecken och under/underverk mitt framför deras egna ögon.

När Jesus/Gud försvann bort från jorden så lämnade han kvar sin ANDE, den Helige Ande, som fram tills att Jesus kommer tillbaka är ställföreträdare för honom här på jorden. Det är vad bibeln lär.

Denna Jesus Ande kan ingen människa se som de kunde se Jesus fysiskt när han vandrade på jorden och bibeln lär att den/de som kommer till tro på honom får hans Ande boendes inom sig och efter det så är det Jesus/Gud som styr och leder denna människa. Den som inte har Jesus/Guds Ande kan inte följa honom (kan inte vandra med honom, den är inte frälst till honom) och för att få hans Ande så måste människan komma till TRO på honom.

För att kunna komma till TRO på honom så måste han, Jesus/Gud, på något sätt uppenbara sig för människan (på något sätt visa sig för denne och idag sker det inte fysiskt utan andligt via den Helige Ande). Idag visar sig inte Jesus som människa här på jorden. Han vandrar inte runt som människa bland människor och uppenbarar sig som både människa och Gud utan han uppenbarar sig i form av Ande.

Jesus säger:

Joh.20:29 Jesus sade till honom: ”Du tror därför att du har sett mig. Saliga de som INTE har sett men ändå tror.”

Med detta menade Jesus att han hade sett honom fysiskt och kanske även hade sett alla de under och tecken han gjorde och då är det inte så svårt att tro. Det är svårare att tro på något som man inte kan se (eller har sett) fysiskt. ”De är därför SALIGA” de som inte har sett honom fysiskt (sett alla hans underverk han gjorde och med sina egna ögon) men som ÄNDÅ TROR utan att ha sett varken honom som fysisk person eller de underverk han gjorde när han vandrade på jorden.

Att omfamna uppfattningen att någon kan TRO utan att ha fått någon slags uppenbarelse, utan att JESUS/GUD är den som har lagt TRON i deras hjärtan det vill säga UPPENBARAT sig för den eller med ett annat ord KALLAT den på något sätt så att den kan TRO, är kapabel till att tro på honom, att det är Jesus/Gud som skapar TRON i deras hjärtan, är vad som förvanskar bibelns budskap.

Det har bland annat lett till att det finns många som kallar sig för ”kristna” och som tror att de kan bli frälsta (är frälsta) genom att bli/vara medlemmar i någon kyrka. Självklart så tror jag/vi på Jesus vad annars? Det gör väl alla snälla och goda människor, kan det heta men sedan är det inte honom de strävar efter att följa (TRO PÅ) utan det blir istället kyrkan som de följer och därmed bevisar att de TROR på.

Om de sedan lär sig lite bibelcitat och går regelbundet till kyrkan eller i varje fall på söndagarna så anser de sig vara Jesus lärjungar även om han aldrig har UPPENBARAT sig för dem (kallat dem till sig) och genom det SKAPAT TRO PÅ HONOM I DERAS HJÄRTAN.

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-05-10 12:09:44

Svar på mitt inlägg 20200510

1. Så svarar blogginnehavaren.

Citat : "Att omfamna uppfattningen att någon kan TRO utan att ha fått någon slags uppenbarelse, utan att JESUS/GUD är den som har lagt TRON i deras hjärtan det vill säga UPPENBARAT sig för den eller med ett annat ord KALLAT den på något sätt så att den kan TRO, är kapabel till att tro på honom, att det är Jesus/Gud som skapar TRON i deras hjärtan, är vad som förvanskar bibelns budskap."

Först ber jag Blogginnehavaren förtydliga ovanstående komplexa mening till lättfattlig Svenska så blir sammanhanget tydligare.

Min kommentar: Mitt enkla försök till upplysning.

A. Vi kan inte tro på något om vi inte har hört talas om det först.
Allt startar med att en o-troende människa av någon anledning söker en mening med livet. Då kan hans första åtgärd vara att till exempelvi söka upp en kyrka, eller att helt enkelt att själv söka Gud.(han åkallar Gud) En del väljer en god psykolog, eller självmord,. eller........?
Hur du än försöker hitta bortförklaringar på detta enkla faktum, så kvarstår skriftens klara Budskap.

Rom 10:17 säger tydligt : " So then faith comet by hearing, and hearing by the word of God." (KJV 1611)

(eller som Svenska Bibeln säger, "tro kommer av predikan" som är lite missvisande, för man kan få reda på Guds ord på andra sätt än predikan. Det kan ju vara så att du har en vän som är kristen och upplyser dig om Bibeln till exempel.)
Det finns inga besked om att du skall bli "kallad" eller utvald eller något liknande i detta sammanhang, då när du befinner dig i en livsavgörande kris till exempel.

Det du som blogginnehavare inte kan verbalisera i ditt svar är detta:

1 Mos 4:26 : "Men åt Set föddes ock en son, och han gav honom namnet Enos. Vid denna tid begynte man åkalla HERRENS namn.
Set var Adams avbild."
Fortsättningen är här:
Ps 145:18 "HERREN är nära alla dem som ÅKALLA honom, alla dem som åkalla honom uppriktigt."

Sammanfattningen är följande : En människa i kris exempelvis, kan söka Herren på olika sätt. Är det uppriktigt menat får han ett svar. Det svaret kommer FÖRE omvändelsen och resulterar i gåvan och det glada budskapet, och uppenbarelsen som ger dig allt det som du har blivit lovad, inklusive den Helige anden. Ditt svar till Herren är avgörande. OM du svarar "Ja min herre och Gud" som "Tomas tvivlaren gjorde", då är du hos Honom i detta livet och för alltid. Det är det du menar när du återkommer hela tiden till ordet "kallad", som är ett viktigt ord, men som inte har med din "räddning" från den Judiska tron eller "oket" i Mose Lag att göra i detta sammanhang. Herrens ord är tillgängligt för alla som "söker" honom UPPRIKTIGT, oavsett uppenbarelser eller andra spetsfundigheter.
Jag önskar dig lycka till i din iver och övertygelse.

Frågan om Bibeln blev dock ej besvarad.

Mvh
Okänd

Postat av: Experimentlandet

Publicerad 2020-05-10 17:22:45

Hej ”Okänd”!

Angående KALLELSEN!

Jesus säger att inte alla kan komma till honom, utan bara de som Gud väljer att kalla och "dra till sig" (Joh 6:44 ).
"Ingen kan komma till mig om inte Fadern som har sänt mig drar honom..."
Gud kallar inte ALLA människor nu, under den här tidsepoken som brukar kallas "församlingens tid", utan han kallar bara ett relativt sett litet antal utvalda. Det grekiska ordet för "församling", ecklesia, är beteckningen just på en "utvald skara", exempelvis en rådsförsamling, typ en regering, vars medlemmar har handplockats och valts ut ur den stora allmänheten för att utföra en viss uppgift.
På samma sätt är det med den kristna församlingen. Den utgör en "liten" första skara - "förstlingen" - som kallas ut ur den stora mänskligheten. Och den kallas till en bestämd uppgift både nu och under tusenårsriket, nämligen "att förkunna evangelium bland alla folk". )
Därför talar också Paulus i Romarbrevet 1:6 om dem "som är kallade att tillhöra Jesus Kristus". I Rom 8:39 skriver han att "dem som [Gud] har förutbestämt har han också kallat". Och i Apostlagärningarna förklarar Petrus att Guds löfte gäller "så många som Herren vår Gud kallar".
Men även om Gud vid varje enskild tidpunkt bara kallar dem han väljer att kalla just då, så är det i sista änden upp till varje utvald människa om hon ska tacka ja eller nej till det erbjudande Gud ger henne. Och det är ett fullkomligt fritt val.
De som tackar ja och beslutar sig för att redan här och nu, under tiden från Jesu himmelsfärd till hans återkomst, börja följa honom och ställa sig till hans förfogande, blir de utvalda som änglarna kommer att samla in när Människosonen kommer för att upprätta sitt rike.
Valet sker alltså i två steg. Först väljer Gud vilka han ska kalla (nu), och sedan väljer de kallade att svara ja eller nej till erbjudandet. Och vid sin återkomst hämtar Jesus upp de utvalda som svarat ja på kallelsen.

Postat av: Okänd

Publicerad 2020-05-11 12:13:26

Svar från Okänd

Denna dialog är meningslös då det finns en kalvinistisk fastlåsning vid ordet "kallade".

Fakta igen: Gud kallar VEM han vill.
Jesus sänder ut sina tolv lärjungar. 1917 års bibel. Matteus 10 : 1

" Och han kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt över orena andar, till att driva ut dem, så ock makt att bota alla slags sjukdomar och allt slags skröplighet. 2 Och dessa äro de tolv apostlarnas namn: först Simon, som kallas Petrus, och Andreas, hans broder; vidare Jakob, Sebedeus’ son, och Johannes, hans broder; 3 Filippus och Bartolomeus; Tomas och Matteus, publikanen; Jakob, Alfeus’ son, och Lebbeus; 4 Simon ivraren och Judas Iskariot, densamme som förrådde honom. 5 Dessa tolv sände Jesus ut; och han bjöd dem och sade:............."

Luk 22:31 (vid sista måltiden)
31 Simon, Simon! Se, Satan har begärt att få eder i sitt våld, för att kunna sålla eder såsom vete; 32 men jag har bett för dig, att din tro icke må bliva om intet. Och när du en gång har omvänt dig, så styrk dina bröder.”

Alltså: Några av lärjungarna var "KALLADE" trots att de var "Getter", bland annat Petrus, och Judas Iskariot (förrädaren). De blev ändå utsända att "predika" evangelium av Jesus.

Här är förklaringen :

joh 6:44 Ingen kan komma till mig, om icke Fadern, som har sänt mig, drager honom; och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen.

Joh 6 :64
Jesus visste nämligen från begynnelsen vilka de voro som icke trodde, så ock vilken den var som skulle förråda honom. 65 Och han tillade: ”Fördenskull har jag sagt eder att ingen kan komma till mig, om det icke bliver honom givet av Fadern.”
De ord som jag har talat till eder äro ande och äro liv. 64 Men bland eder finnas några som icke tro.” Jesus visste nämligen från begynnelsen vilka de voro som icke trodde, så ock vilken den var som skulle förråda honom. 65 Och han tillade: ”Fördenskull har jag sagt eder att ingen kan komma till mig, om det icke bliver honom givet av Fadern.”

Jesus visste ju vilka som inte trodde ! Likafullt blev de "kallade" till lär-ljungar såsom Petrus, Tomas Judas,etc. Det är därför Han betonar det genom att säga "Fördenskull", inte för att ordet "kallad" är det viktiga. Det är för att betona olikheterna.

Avslutningsvis.
Det finns viktigare saker att ta hänsyn till än ordet "kallade". En av dem är följande. "Kan man förlora sin frälsning" ?
Jo där finns saker som en kalvinist ej kan överblicka. I Matt 25:41 Talar Matteus om Herrens profetia :
"Därefter skall han ock säga till dem som stå på hans vänstra sida: ’Gån bort ifrån mig, I förbannade, till den eviga elden, som är tillredd åt djävulen och hans änglar."
Här konstateras att det FINNS en " EVIG ELD ". (kanske inte så som vi föreställer oss den men ändå).

Nej och åter Nej. Tro på Kristus då får du evigt liv enligt vad Han lär.Bibeln är skriven av Hans apostlar. Detta gäller dock ej enligt Kalvins efterföljare. Om du följer Kalvinisterna kan du mista din "frälsning". Då kanske du kan mista din vistelse i den eviga elden också ? Som människa tror jag endast på vad Herren lovat mig. I min enfaldiga tro på Honom och i mitt liv gäller Hans löfte till mig. Det är det eviga livet och inte någon förvirrad kalvinistisk lära om att du kan falla ur din tro. Han säger att ingen kan ta mig ur Hans hand. Han lovar inte mig den eviga elden om du inte gör si och så.Han har förlåtit allt. NU SEDAN och FÖRUT.Hans verk är komplett.

Vi har en fri vilja att välja väg. JA! Ur andlig synpunkt kan du gå rakt mot den eviga elden, om du vill. DU HAR JU MÖJLIGHET ATT VÄLJA EVIGT LIV DÄR MED OM DU VILL, även om det blir en varm och svettig vistelse där i en trång tillvaro.
Paulus slogs av blindhet före sin omvändning på sin resa till Damaskus, men dock blev han som "kallad" räddad från förbannelsen i Mose lag, och han visar oss efter att hans ögon blev öppnade hur vi skall bete oss för att kunna välja den rätta

Postat av: okänd

Publicerad 2020-05-11 12:22:20

Här kommer fortsättningen : En liten omtagning av texten dock

Vi har en fri vilja att välja väg. JA! Ur andlig synpunkt kan du gå rakt mot den eviga elden, om du vill. DU HAR JU MÖJLIGHET ATT VÄLJA EVIGT LIV DÄR MED OM DU VILL, även om det blir en varm och svettig vistelse där i en trång tillvaro.
Paulus slogs av blindhet före sin omvändning på sin resa till Damaskus, men dock blev han som "kallad" räddad från förbannelsen i Mose lag, och han visar oss efter att hans ögon blev öppnade hur vi skall bete oss för att kunna välja den rätta vägen mot det nya och eviga livet, som väntar efter reningen genom vattnet och blodet. Paulus undervisar inte fåren av Israels hus utan oss hedningar. Där finns inga ord om att förlora sin "frälsning". Om han var "kallad" som ofrälst så saknar ju ordet sin betydelse eller hur ? Ordet kallad har en annan betydelse men i andra sammanhang. Som ofrälst har du ju inte den Helige ande och förstår ej det andliga som du säger. Hur vet en ofrälst att han är kallad ? Det finns vissa som påstår att de alltid varit annorlunda. Jo det stämmer nog ? Frågan är på vilket sätt ? Om du i förväg vet att du skall bli "kallad" behöver väl du inte springa ut och förfölja Kristna som Paulus gjorde eller ?? Det är kvalificerat nonsens. Alla de "kallade" i GT hade ju ej någon Helig ande. Den kom vid Pingstupplevelsen. Detta inkluderar Judar, otroende, lärjungar, etc........ Herren kallar vem han vill, om Han vill och när Han vill. Vem är du att döma ?
Ja härmed avslutar jag min dialog och hoppas på välgång i fortsättningen för samförstånd.
Mvh
Okänd

Postat av: Experimentlandet

Publicerad 2020-05-12 06:08:20

Hela bibeln talar om att frälsningen finns I JESUS (ingen annanstans) och att om en människa (när den har blivit frälst) vill bevara sin frälsning så måste den VILJA FÖLJA OCH LYDA JESUS även om den ibland misslyckas med det.
Väljer någon att efter sin frälsning börja gå sina egna vägar med vett och vilja och trivs med det så förlorar den Jesus och därmed sin frälsning.
ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ EN AV BIBELNS MEST FUNDAMENTALA SANNINGAR??
"Om vi syndar med vett och vilja sedan vi fått kunskap om sanningen, finns det inte längre något offer för synder, utan en fruktansvärd väntan på domen och en förtärande eld..." (Hebr 10:26-27).
SANNINGEN ÄR JESUS (han säger ”jag är vägen, sanningen och livet”) OCH ATT SYNDA INNEBÄR ATT PÅ OLIKA SÄTT GÅ EMOT JESUS/GUD OCH HANS VILJA!!
Ingen människa kan ta en annan människa ur Jesus/Guds hand men människan kan VÄLJA att självmant gå bort från honom.
Bibeln säger att det är omöjligt att föra någon som har avfallit till ny omvändelse. Det vill säga att den som en gång har kommit till tro men sedan medvetet, avsiktligt och definitivt har fattat beslutet att inte följa Gud/Jesus, trots att han säger sig tro på HONOM (men som ljuger om det), den personen är inte mottaglig för någon förkunnelse eller några argument.
Han har redan hört förkunnelsen och argumenten - och han har accepterat dem, men han har slutgiltigt bestämt sig för att strunta i det han vet är sanning. Därför går det inte att föra honom till ny omvändelse.
Däremot kan han själv komma till insikt om sitt misstag och vända tillbaka till Gud.
Människor som har kommit bort från sanningen (alltså kommit bort från Jesus/Gud som är sanningen) genom olika omständigheter och utan att det behöver röra sig om något slutgiltigt avfall, kan vända om till Jesus/Gud. Det är enligt bibeln fullt möjligt. En viktig uppgift för andra troende är att föra honom (denna människa/dessa människor) tillbaka till Jesus/Gud.
Läs här:
"Mina bröder, om en av er kommer bort från sanningen och någon för honom tillbaka, då skall ni veta: den som återför en syndare från hans villovägar räddar hans liv undan döden och gör att många synder blir förlåtna" (Jakob 5:19-20)
Att föra den/dem som har kommit bort från sanningen (bort från Jesus/Gud) tillbaka till sanningen (tillbaka till Jesus/Gud), är Jesus/Guds vilja precis som det är HANS vilja att vi skall predika hans SANNA evangelium I TID OCH I OTID!!

Postat av: Okänd

Publicerad 2020-05-12 13:54:53

Hej igen.

Min avsikt var att avsluta den här dialogen men för andra läsares skull vill jag ändå möta detta magnifika magplask som framkommer i bloggsvaret. Jag hänvisar till två citat nedan, men först konstaterar jag att ursprungsfrågan om "kallelsen" och "Bibeln" försvunnit i sammanhanget. Avsiktligt ??

Citat 1. :
Hela bibeln talar om att frälsningen finns I JESUS (ingen annanstans) och att om en människa (när den har blivit frälst) vill bevara sin frälsning så måste den VILJA FÖLJA OCH LYDA JESUS även om den ibland misslyckas med det.

Citat 2. :
ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ EN AV BIBELNS MEST FUNDAMENTALA SANNINGAR?? "Om vi syndar med vett och vilja sedan vi fått kunskap om sanningen, finns det inte längre något offer för synder, utan en fruktansvärd väntan på domen och en förtärande eld..." (Hebr 10:26-27).

Temat i Hebreerbrevet och speciellt i 5:11-6:12 är andlig mognad, och det var anledningen till att Paulus skrev sitt brev till dem. Paulus varnar dem för "avfall" från tron. De var före detta Judar. De kan ju då äventyra sitt eviga arv. 6:11-12.Arv talar här om ”livskvalité” och eviga belöningar, inte om personens eviga destination. Hebreerbrevet innehåller hela fem ”varningar” om man läser noga. Bibeltexten beskriver i alla verserna på ett, eller annat sätt faran med att inte mogna i tron. 6:1-2 vittnar om att de var i behov av att lära sig den kristna trons ABC. Då är det bra att tänka på var grundstenen ligger och vem som sparkar på den.

En oönskad utveckling i en kristens liv kan se ut så här:

A. De har ”tagit emot ljuset”. Detta uttrycks i Heb.10:32 bl.a De var alltså födda på nytt.
B. Smakat den himmelska gåvan. Styrker även det att de var födda på nytt.
C. De hade dessutom ”fått del av den Helige Ande”. När en någon tagit emot Anden så är han eller hon förseglad för evigt (Ef 1:13-14; 4:30). En kristen troende kan inte begå en synd, han är förlåten en gång för alla. Endast de o-troende syndar. Förlåtelsen för synder finns hos Kristus, eller som Jude hos sin präst som offrar till Gud. Detta sistnämnda är otro. Att vara troende kristen innebär att man förväntas genom andens ledning fjärma sig från överträdelser av lagen som fortfarande finns inom oss. DET är vad Hebreerbrevet vill framföra.
D. Smakat det goda Gudsordet och den kommande världens krafter. De omvända Hebreerna förväntades att växa i kunskapen om det kristna livet. Denna förväntan är ologisk om de inte varit födda på nytt.
E. Trots det ovan nämnda är det uppenbarligen möjligt att ”lida andligt skeppsbrott”. (jmf. 1 Tim 1:19).
Betyder det då ett förlorande av frälsningen ? Det är högst otroligt, och ologiskt att tro det.

Rom 8:15-17 säger nämligen följande:
I haven ju icke fått en träldomens ande, så att I åter skullen känna fruktan; I haven fått en barnaskapets ande, i vilken vi ropa: ”Abba! Fader!” 16 Anden själv vittnar med vår ande att vi äro Guds barn. 17 Men äro vi barn, så äro vi ock arvingar, nämligen Guds arvingar och Kristi medarvingar, om vi eljest lida med honom, för att också med honom bliva förhärligade.

Det betyder ju i klarspråk att Herren SKULLE AVRÄTTA SINA EGNA ARVINGAR om man följer Kalvins doktrin. För mig finns det inget alternativ i frågan.
"Rom 1:17 Rättfärdighet från Gud uppenbaras nämligen däri, av tro till tro. 18 Ty Guds vrede uppenbarar sig från himmelen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i ORÄTTFÄRDIGHET undertrycka sanningen." Orättfärdighet är det Judarnas präster bedriver i sina offer-riter för sina egna medlemmar för att de skall bliva förlåtna. En troende kristen som fått del av nåden är ALDRIG orättfärdig. Han har fått Guds ande överförd på sig av Nåd för att ingen skall kunna berömma sig. TRO DET ELLER EJ !

" Rom 1:20 Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit synliga, i det att de kunna förstås genom hans verk. Så äro de då utan ursäkt".

Vilka är utan ursäkt ? Jo, de o-troende och i detta sammanhang den Mosaiska lage

Postat av: Experimentlandet

Publicerad 2020-05-13 07:42:36

Jag skrev ett svar till dig angående ”Kallelsen” och har tidigare skrivit om ”Bibeln”. Har inget mer att tillägga om det annat än att DU FÅR TRO VAD DU VILL.
I din senaste kommentar skriver du:
”En kristen troende kan inte begå en synd, han är förlåten en gång för alla”.
Om det är så varför säger Jesus detta?
"Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet" (1 Joh 1:9)
Och varför säger Paulus så här?
"Jag förstår inte mitt sätt att handla. Det jag vill, det gör jag inte, men det jag avskyr, det gör jag... Det goda som jag vill, det gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag" (Rom 7:15, 19)
Och så här:
”För det goda som jag vill, gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag. Men om jag nu gör det jag inte vill, så är det inte längre jag som gör det , utan synden som bor i mig” (Rom 7:20-21).
Om du tror att en ”kristen” inte kan VÄLJA (människan har sin fria vilja kvar trots frälsningen) att börja gå sina egna vägar (SYNDA!) av bekvämlighet eller av någon annan anledning (börja att göra vad den själv vill) efter sin frälsning och därmed vänder sig bort från Jesus/Gud och hans vägar/vilja, så finns det inget stöd i bibeln för det.
Sedan skriver du:
”Endast de o-troende syndar”.
Jesus och bibeln lär att vi föds med en syndanatur (med den gamla Adams naturen som har hängt kvar i mänskligheten sedan Adam och Eva valde att inte lyda Gud) och att synden, att synda, när vi är ofrälsta är något helt NATURLIGT. Som ofrälsta vandrar vi i synd (även om vi kan vara goda enligt världens sätt att definiera godhet), det vill säga oberoende av Jesus/Gud och hans vilja.
Som ofrälst är det omöjligt att komma in i Jesus/Guds vilja (låta bli att synda) och det var därför Gud sände Jesus till jorden för att göra sitt verk på KORSET. För att skapa en länk mellan människan (Jesus var ju både människa och Gud) och Gud så att människan skulle kunna få kontakt med Gud och kunna göra HANS vilja. I ljuset av detta och med tanke på att vi som ofrälsta inte har Jesus/Gud med oss och inte kan veta vad hans vilja är, så blir det väldigt konstigt (samtidigt som du har rätt) det du skriver att endast de otroende syndar. Att de otroende/de icke frälsta till Jesus/Gud inte kan göra annat än att synda vet Gud/Jesus mycket väl om och som sagt därför sände Gud Jesus till jorden för att frälsa människorna.
Så frågan blir då om en otroende kan synda eller med andra ord om den kan GÅ EMOT JESUS/GUDS VILJA på det sätt som bibeln definierar som synd om den inte känner till hans vilja. Att följa LAGEN eller de världsliga lagarna som har skapats av människor vilket de flesta gör, är inte samma sak som att följa Jesus/Gud. Faktiskt så skulle man kunna säga att det är omöjligt för en ofrälst att plötsligt synda (att gå emot Jesus/Guds vilja) när den lever och vandrar i SYND dagligdags vilket Jesus/Gud är fullt medveten om!
Vidare skriver du:
En troende kristen som fått del av nåden är ALDRIG orättfärdig. Han har fått Guds ande överförd på sig av Nåd för att ingen skall kunna berömma sig.
Läs detta igen om hur Jesus om vi syndar både förlåter oss för våra synder och RENAR OSS FRÅN ALL ORÄTTFÄRDIGHET:
"Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet" (1 Joh 1:9)
Du skriver också:
Vilka är utan ursäkt ? Jo, de o-troende och i detta sammanhang den Mosaiska lagen.
De otroende (en lag) ber inte om ursäkt. De ber inte om förlåtelse för de har inget att be om ursäkt/förlåtelse för då att synda (att vandra i synd) är något naturligt för dem (de kan inte se något fel i det) vilket det även var för oss innan vi av NÅD blev frälsta.

Postat av: okänd

Publicerad 2020-05-13 11:36:13

Jo vi kan begå synd.

Men det förutsätter att du som kristen väljer, att bryta med vett och vilja mot Herrens vilja, och följa den Mosaiska lagen. Om du läser noga finns det något som heter överträdelse av Lagen, och brott mot lagen. Judar bryter mot lagen de lever efter, till skillnad från oss Kristna. Vi lyder ej under lagen. Vi överträder den, och blir förlåtna. Kristus var offret för våra synder nu, tidigare och alltid. Juden måste gå till sin präst för att kunna bli förlåten genom ett offer. Gud har inte behag till djuroffer. Kristi blod renar oss från allt. Juden blir dömd av Lagen så länge han följer den. Det är frågan om liv eller död.
Om du gör uppror mot Herrens vilja så får det konsekvenser för dej. Vi som är troende vet att vi kan aldrig skiljas från vår Herre på något sätt, men Han straffar oss redan i detta livet om vi gör uppror,till skillnad från de o-troende. Vårt arbete på vår frälsning avbrytes och vi kanske förlorar vår segerkrans. (ej frälsningen/räddningen, men vi hamnar på efterkälken. Vår Herre blir ledsen på oss.

De verser du hänvisar till är en bekräftelse på vad som framföres här. För enkelhetens skull går jag bara in på en av dem. Observera att här i detta brev talar Johannes till Judarna för att omvända dem Till Kristendomen. Jag skriver övertydligt här nedan med parenteser i texten.

1 Joh 1:11
Det som var från begynnelsen, det VI hava hört (lärjungarna), det vi med egna ögon hava sett, det vi skådade och med egna händer togo på, det förkunna vi: om livets Ord tala vi. 2 Ty livet uppenbarades, och vi hava sett det; och vi vittna därom och förkunna för eder (här åsyftas inte de redan omvända judarna) livet, det eviga, som var hos Fadern och uppenbarades för oss (de som var närvarande). 3 Ja, det vi hava sett och hört, det förkunna vi (lärjungarna förkunnar för de lyssnade judarna) ock för eder (judarna och andra som lyssnade) , på det att också I mån hava gemenskap med oss (Johannes vill ju att de skall omvända sig) ; och vi hava vår gemenskap med Fadern och med hans Son, Jesus Kristus. 4 Och vi skriva nu detta, för att vår glädje skall bliva fullkomlig. (De ville ju att så många judar som möjligt skulle omvända sig. De på Gud och Jesus Kristus Troende Kristna talar med Judar som också tror på vår Gud och Herre men som ej funnit vägen än.)

5 Och detta är det budskap som vi hava hört från honom, och som VI FÖRKUNNAR FÖR EDER att Gud är ljus, och att intet mörker finnes i honom. 6 Om vi (Kristna) säga oss hava gemenskap med honom, och vi vandra i mörkret, så ljuga vi och göra icke sanningen. 7 Men om vi (Kristna) vandra i ljuset, såsom han är i ljuset, så hava vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. 8 Om vi säga att vi (omvända) icke hava någon synd, så bedraga vi oss själva, och sanningen är icke i oss. (Vi har synd i vår kropp, men vi lyder inte under den. Om någon vill leka med ord så gärna för mig. Om påven vill att jag skall göra något så lyder jag inte honom. Han finns ju så det går inte att bortförklara men jag lyder inte honom. End of story. ) 9 Om vi bekänna våra synder, så är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. (Här säger Johannes följande, att om du är jude och bekänner dina synder som Jude inför Kristus så blir du förlåten EN GÅNG FÖR ALLA och behöver inte offra djur eller något annat till prästen. Vi behöver inte offra till vår överste präst Han var offret. ) 10 Om vi säga att vi icke hava syndat, så göra vi honom till en ljugare, och hans ord är icke i oss.
( Den som påstår att vi inte HAR syndat ljuger, men den som förstår att : ”För det goda som jag vill, gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag. Men om jag nu gör det jag inte vill, så är det "INTE LÄNGRE JAG" som gör det , UTAN SYNDEN SOM BOR I MIG.” (Rom 7:20-21).

Alltså synden finns där men det är inte det samma som Den Mosaiska lagen. Den som bryter mot LAGEN är en syndare, men vi lyder inte under den. Lagen är inte synden, utan den pekar på synden och har synden i sitt

Postat av: okänd

Publicerad 2020-05-13 11:40:21

Av någon anledning kommer ej hela stycket in som vanligt, men här är fortsättningen.

Den som påstår att vi inte HAR syndat ljuger, men den som förstår att : ”För det goda som jag vill, gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag. Men om jag nu gör det jag inte vill, så är det "INTE LÄNGRE JAG" som gör det , utan synden som bor i mig” (Rom 7:20-21). Alltså synden finns där men det är inte det samma som Den Mosaiska lagen. Den som bryter mot LAGEN är en syndare, men vi lyder inte under den.
Vilken grupp vill du vara i ???
Lagbrytare eller fri. ??
Jesus Kristus
Okänd
GB

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik