Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

5G och Coronavaccin behövs för att kunna koppla ihop människan med maskiner i vad som kallas för "Internet of things" eller på svenska "Sakernas internet"

Publicerad 2020-12-17 09:26:00 i Allmänt,

En del av er läsare har säkert hört talas om ”Internet of things” eller på svenska ”Sakernas internet”. Om inte så har ni kanske åtminstone reflekterat över hur snabbt allt digitaliseras idag och att det snart inte längre går att göra något (att leva ett normalt liv) utan sin mobiltelefon (dator) samtidigt som det kontantlösa samhället står för dörren.

I detta blogginlägg kan ni läsa mer om ”Sakernas internet” (Internet of things”) som inkluderar människan (människor) trots att människan inte är någon sak, ett ting eller någon maskin.

Ni som är ”kristna” (kallar er för det) bör fundera på (om ni inte redan har gjort det eller gör det) vad som är ”märket” (Vilddjurets märke i denna den yttersta tiden) vilket Uppenbarelseboken talar om och vad detta ”märke” innebär.

Att låta sig (att frivilligt gå med på) förses med inbyggda sensorer (datorer), ”JA LÄS ARTIKELN (”VAD ÄR INTERNET OF THINGS”?) SOM FÖLJER NEDAN, och som kommer att tillföras kroppen via vaccin och eller med läkemedel (med resultat att människan blir slav under Internet och sedan kan kopplas ihop med maskiner), KAN DET VARA LIKA MED ATT TA ”MÄRKET”?. Om inte vad är då märket och vad handlar det om?

Här följer artikeln:

Det finns många begrepp inom digital utveckling som kan vara främmande och lite svårförståeliga. Internet of Things, är ett av dem.

Så, vad är Internet of Things?

Sakernas Internet” (Eng. ”Internet of Things” – IoT), är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra saker samt varelser (inklusive människor), förses med små inbyggda sensorer och datorer. Dessa kan;

  • uppfatta sin omvärld

  • kommunicera med den och

  • på så sätt skapa ett situationsanpassat beteende och medverka till att skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Ett annat begrepp som användes tidigare ”Maskin till maskin” (M2M) ingår i IoT. På senare tid har även vissa organisationer börjat tala om Internet of Everything, vilket kan anses vara ett samlingsbegrepp för all kommunikation på Internet.

Kort om utvecklingen

Antal uppkopplade enheter ökar exponentiellt, vilket betyder att allt som har nytta av vara uppkopplat kommer att bli det. Ericsson har prognostiserat med 50 miljarder anslutna enheter i världen år 2020. En siffra som med stor sannolikhet behöver revideras framöver. ?

med hjälp av sensorer vet du hur mycket solljus och vatten dina egenodlade tomater har fått… till att mäta livslängden på svenska vägbroar…

IoT kommer att förändra hur företag väljer att ta betalt för sina produkter och tjänster. I rapporten, Nationell Agenda Internet Of Things (2013), beskrivs bland annat;

  • Applikationer som tidigare såldes som produkter säljs nu allt oftare som en tjänst, där leverantören tar ett helhetsansvar för drift, underhåll och vidareutveckling.

  • Tjänster som tidigare har betalats via abonnemang och utnyttjande erbjuds nu ”gratis”, och betalning görs genom inköp av någon nödvändig komponent för tjänsten, till exempel Facetime på iPhone.

  • Tidigare dyra och komplexa produkter säljs nu som förbrukningsvaror på exempelvis Claes Ohlsson.

  • Internet som distributionskanal gör nya tjänster omedelbart tillgängliga i hela världen.

  • Crowd sourcing är ett nytt sätt att finansiera utveckling av produkter.

Utifrån ett samhällsperspektiv kommer;

  • Offentlig sektor effektiviseras för att samhället ska ha råd med service åt allt fler.

  • Samhällsutmaningar såsom miljö, åldrande befolkning, begränsad global uppvärmning, minskade CO2-utsäpp, minskad användning av fossila bränslen mm, är faktorer driver innovation

  • Nya produkter måste vara konkurrenskraftiga på en global marknad.

  • Konsumentorienterade IoT-applikationer inom upplevelser, nöje, hälsa och vård kommer att öka.

Utifrån forskning & innovation kommer;

  • Alltmer forsknings- och utvecklingspengar styrs mot innovationer på systemnivå för att lösa samhällets utmaningar.

  • Slutanvändarens ställning stärks, både i själva utvecklingsarbetet och i beslutsprocesserna för att avgöra om en produkt ska utvecklas eller ej.

 Läs mer här och se video: 

http://dendigitalaresan.se/vad-ar-internet-of-things/

Här ännu en artikel på svenska: 

http://www.bionicgate.com/

Och här två artiklar på engelska ”Coronavirus vaccine and 5G internet of things technology” och ”Internet of things becomes vaccine passport:”

http://tapnewswire.com/2020/05/coronavirus-vaccine-and-5g-internet-of-things-technology/  

https://www.businesslive.co.za/bt/opinion/2020-12-06-arthur-goldstuck-internet-of-things-becomes-vaccine-passport/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik