Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Går det att förlora sin frälsning?

Publicerad 2018-06-10 17:52:09 i Jesus,

Detta är nog en fråga som de flesta som har blivit frälsta till Jesus har ställt sig och svaret är både ja och nej. Varje människa som Gud/Jesus har kallat/utvalt och som HAN har frälst har efter sin frälsning fortfarande en fri vilja. Den kan välja att välja bort Gud/Jesus genom att inte hålla fast vid honom (hans väg) och hans ord.

Det är alltså inte Gud/Jesus som återkallar människans frälsning och sänder den tillbaka till de ofrälstas läger utan det är ett val som kommer från människan själv när hon på olika sätt avskärmar sig från honom, slutar lyssna till honom och börjar gå sina egna vägar.

Gud/Jesus tvingar sig inte på någon människa som har blivit frälst till honom utan vill att människan frivilligt skall välja att lyssna till honom och att vandra med honom.

I det gamla förbundet valde Gud/Jesus ut ett folk, judarna, och alla som tillhörde detta folk var lika utvalda men majoriteten av dem valde bort Gud/Jesus redan under ökenvandringen från Egypten till det förlovade landet vilket vi kan läsa om i Moseböckerna samt om vad detta ledde till.

Den största delen av dem som tågade ut från Egypten kom aldrig fram till det förlovade landet. Inte ens Moses som bara fick se landet på avstånd på grund av att han vid ett tillfälle hade varit olydig, fick komma in. Gud/Jesus valde att utrota dem innan på olika sätt för sin olydnads och sitt knorrandes skull.

Judarna SOM FOLK (i det gamla testamentet valde Gud/Jesus ett FOLK) blev avhuggna/bortskurna från det sanna olivträdet (från Gud/Jesus) på grund av sin olydnad och sitt knorrandes skull och Gud/Jesus skapade ett nytt och bättre förbund i Kristus som inte handlar om ett ”utvalt folk” utan om enskilda människor som Gud/Jesus utväljer från alla folk och stammar.

Det är detta förbund vi lever i idag även om många så kallade ”kristna” menar på att alla judar fortfarande tillhör Guds utvalda folk i det nya förbundet och att de måste stötta och supportra den stat, staten Israel, som är ett människoverk och inte något verk från Gud/Jesus.

Om det är så att alla judar fortfarande är utvalda för att de kallar sig judar, varför utrotade han då den största delen av dessa sitt utvalda folk redan under ökenvandringen? Skulle han ha mer förståelse och barmhärtighet för dem om de hade begått de misstag de begick då?

Om det är på det sättet så måste ju Gud/Jesus ha förändrats men det är inget som det talas om i bibeln. Tvärtom så talas det om att Gud/Jesus är samma Gud idag som han var då och att Gud/Jesus inte kan förändras i takt med att tiderna förändras även om människor (speciellt de kyrkokristna) önskar att förändra honom och gör det steg för steg i dag.

Då det utvalda folket (judarna) under det gamla förbundets tid valde att bryta förbundet med Gud/Jesus genom att gå sina egna vägar (vilket var deras eget val), de började dyrka avgudar samt ägnade sig åt all slags ogudaktighet under ökenvandringen när Gud/Jesus ville ta dem bort SLAVERIET i Egypten och detta trots sin utvaldhet (de visste om att de var utvalda) så tog Gud/Jesus bort sin hand från dem och inte nog med det, han utrotade de flesta och skonade varken barn eller kvinnor.

Detta är en annan Gud/Jesus än den GULLEGULL Gud/Jesus man predikar i dagens kyrkor och samfund och som älskar allt och alla och som bara väntar på att folk i kyrkorna skall lägga fram sina önskelistor om vad de vill ha och behöver precis som barn brukar göra till jultomten varje jul.

Snälla tomten jag vill ha en häst eller en hund eller det eller det inom teknikens värld etcetera och så hux flux ordnar tomten allt.

Gud/Jesus ville under Moses tid rädda sitt utvalda folk undan slaveriet i Egypten (han valde Moses som en ledargestalt till detta uppdrag) och detta är en sinnebild av hur det ser ut idag när det gäller oss som är frälsta till Jesus (inte till några kyrkor/samfund eller till några präster/pastorer/medlemmar i dessa Satans verktyg) i det nya förbundet.

Många av judarna (Guds UTVALDA) tyckte att det var jobbigt för att inte säga plågsamt att bli räddade ut från det förtryck de befann sig i Egypten (för oss utvalda idag är det världen) och började därför klaga på att de hade det bättre innan. Vem vill äta manna hela dagarna när det gick att äta bättre mat i Egypten? I Egypten hade vi det och det men vad har vi nu? Vem har lurat oss in i det här?

De hade det mycket bättre och bekvämare i Egypten (vem vill vandra i en öken i fyrtio år på väg mot något man aldrig har sett) och kom på så sätt på fall. Det utvalda folket föll in i otro och i och med det så kom resten som ett brev på posten. Otron blev början och i och med otron kom knorrandet och gnällandet och avgudadyrkan med mera in i bilden och det gick som det gick med de flesta av Guds/Jesus utvalda folk som han ville rädda. De utrotades av Gud/Jesus!!

Ingen som idag är sant frälst (som vill följa och strävar efter att följa Jesus) kan väl påstå något annat än att det inte var bättre i Egypten/i världen och att leva i världen?    

Vad har vi nu? Vad är det vi måste utstå från både världens människor, från religiösa människor och från Satans alla kyrkor och samfund? Är det inte ett ännu värre lidande än det vi eventuellt hade när vi levde i världen?

När Guds/Jesus lag blev inpräntad i våra hjärtan (det nya förbundet) och vi ville följa honom (han kallade oss långt innan vi hörsammade honom och vi fanns redan innan vi föddes inskrivna i ”livets bok”) men vi tvivlar och undrar vad det kommer sig att det ser ut som det gör i det läger där vi borde ha vår tillhörighet och varför de som kallar sig ”kristna”, troende, pånyttfödda i Kristus i kyrkorna och samfunden men som är frälsta till världen och till Satan, så är det något som inte står rätt till.

När vi (relativt nyfrälsta) ser hur glada och lyckliga alla i kyrkorna verkar vara och att de är så snälla, kärleksfulla, goda och barmhärtiga (ställer upp för allt och för alla) samtidigt som det visar sig när/och om man väl lär känna dem att det finns en baksida (de är inte alls så kärleksfulla, goda och barmhärtiga när det väl kommer till kritan) så är det lätt att lägga skuld på sig själv och tänka att men jag måste bjuda till lite mer och se till att hålla mig vän med dem och att alla håller sams för alla kan ju tolka bibeln på olika sätt.

Det finns INGEN som har något tolkningsföreträde menar de kyrko och samfundskristna för de ser bibeln som en regelbok och regler och lagar kan ju alltid ändras om/de kan strykas och det kan lägga till nya lagar och regler om majoriteten av de kyrkokristna är överens om det. Det är precis så det ser ut i världen och inom politiken!!

De missar det faktum att det ser annorlunda ut i Guds rike. Jesus/Gud talar till sina utvalda/de som är kallade, rakt in till deras hjärtan när de har blivit frälsta till honom. Bibeln skall användas för att kunna bekräfta det som någon frälst till Jesus har hört personligen från Jesus/Gud. Han talar till dem som han har kallat personligen först.

Sedan kan den söka efter vad bibeln säger. Om bibeln säger det som den har hört Jesus tala till den personligen så är det mycket troligt att det verkligen kommer från Gud/Jesus.

Ekumeniska ”kristna”, kristna (numera alla kyrkor och samfund) som står upp för interreligiösa dialoger och samarbeten och som står upp för att bjuda in främlingar (främmande folk och folkslag till Sverige) som sedan kan husera fritt i demokratins/religionsfrihetens namn (en lag som har skapats av de världsliga makthavarna med Satan i spetsen) har vänt sig bort från Gud/Jesus.

De vandrar inte med Gud/Jesus längre även om de en gång var utvalda/kallade och hade en underbar frälsningsupplevelse och var på rätt väg.

De har ”FRIVILLIGT”valt att vandra med världen och med Satan och därför kan de inte längre höra Gud/Jesus tala till dem. De har valt att gå bort från Gud/Jesus som är vägen, sanningen och livet och det är deras eget val. På det sättet har de förlorat frälsningen (deras eget val).

Att vara frälst är att kunna höra Jesus/Gud tala. Det är inte att kunna bibeln utantill och innantill. När inte Gud/Jesus längre talar till en människa som han gjorde innan (när den blev frälst) så är det dags att vända om.

Det gör inte de kyrko och samfundskristna i regel för de lyssnar till vad deras auktoriteter inom kyrkorna och samfunden har att säga. Vad säger prästen, pastorerna, mentorn om det eller det? Dessa (auktoriteterna) säger att det handlar om att engagera sig mer. Gör mer, gör, gör, gör och gör allt för kyrkan eller samfundet (på olika sätt) så att det må gå dig väl.    

Men har vi inte som frälsta i det nya förbundet redan vandrat ut från Egypten/ut från världen och vem var det som gjorde detta möjligt för oss i det förbund vi lever i idag? Befinner vi oss inte i Guds rike/i Guds vila om vi vill befinna oss där och då utan att behöva titta tillbaka på Egypten/på världen där vi levde tidigare som slavar och där hade vi allt av materiell och köttslig tillfredställelse trots att vi var slavar?   

Ingen frälst till Jesus kan väl vara så naiv att den tror att den materiella (köttsliga) tillfredställelsen kan öka när man väl har tagit emot Jesus som HERRE om det så sker efter påtryckingar från en kyrka (från någon Satans kristen i en kyrka) eller genom en uppenbarelse från Gud/Jesus? Jesus ser till så att vi har tak över huvudet, kläder på kroppen och mat för dagen och så länge vi har det skall vi vara nöjda.

     

Kommentarer

Postat av: Gorm

Publicerad 2018-06-10 19:06:48

Jo men det är en självklarhet för alla som trängt in i frälsningens trygghet och vilar i Kristus.

Se dock vad som kan hända.

Detta säger Laglöshetens hemlighet.

Citat: " De missar det faktum att det ser annorlunda ut i Guds rike. Jesus/Gud talar till sina utvalda/de som är kallade, rakt in till deras hjärtan när de har blivit frälsta till honom. Bibeln skall användas för att kunna bekräfta det som någon frälst till Jesus har hört personligen från Jesus/Gud. Han talar till dem som han har kallat personligen först. " Slut citat.


I Lukas evangelium Kapitel 8 vers 12 kan vi läsa (1917)

Vers 9. Då frågade hans lärjungar honom vad denna liknelse betydde. 10 Han sade: ”Eder är givet att lära känna Guds rikes hemligheter (de kallade), men åt de andra meddelas de i liknelser, för att de med seende ögon intet skola se och med hörande öron intet förstå’. 11 Så är nu detta liknelsens mening: Säden är Guds ord. 12 Och att den såddes vid vägen, det är sagt om dem som hava hört ordet, men sedan kommer djävulen och tager bort det ur deras HJÄRTAN, för att de icke skola komma till tro och bliva frälsta. (Lägg märke till ordet Hjärtan)

Vad säger Kyrkan om dett eller vad ni vill ni som läser här ???

Frågar kyrkan sina medlemmar om de har lagen skriven i sina hjärtan eller hur de förstår ??

Usch för tvi vale........
Mvh
Gorm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik