Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Varför skall alla dessa "mätare" in i våra hem?

Publicerad 2018-08-03 14:31:15 i Allmänt,

De så kallade ”allmänyttiga” bostadsbolagen liksom många privata hyresvärdar har det senaste decenniet ägnat sig åt att placera diverse olika mätare i sina hyresgästers bostäder.

”Den nya Energiboxen” har satts in i många lägenheter (läs mer om denna här:  http://experimentlandet.blogg.se/2013/september/smarta-elnat-i-nsas-tjanst.html .och så också ”Mediaboxar” (läs mer om det här  http://experimentlandet.blogg.se/2014/january/allmannyttans-samarbete-med-riskkapitalbolag.html  och nu är det ”Temperaturmätare” (3D visualisering av varje lägenhet) som sätts in med motiveringen att hyresgästerna skall garanteras en behaglig inomhustemperatur året runt.

Allt sker förstås med tanke på hyresgästernas väl och ve heter det (vem kan tro något annat?) så att de inte dör av köld eller drabbas av värmeslag om det blir en eller två grader varmare eller kallare än vad det skall vara.

Om fastighetsägaren ställer in temperaturen i fastigheten (i lägenheterna) på en viss grad (OBS, det är inte längre möjligt att höja värmen på elementen vilket kanske var möjligt förr i tiden så att det passar en själv eller hushållet i fråga) så kan det ju om det vill sig illa hända att det på bottenvåningen (där någon/några stackare bor) eller i något avlägset skrymsle (ett utrymme) i någons lägenhet (trots det) blir en eller två grader för lite och då är frågan om fastighetsägaren (bostadsbolagets anställda) ilar dit så fort det bara går för att åtgärda problemet när ”temperaturmätaren” har avslöjat att det är så det är och efter det sätter in något slags värmeelement så att det blir exakt samma temperatur som i de övriga lägenheterna?

Den 10 december 2012 fanns denna artikel publicerad i lokaltidningen ”Mitt i”:

Värmen skall mätas i varenda lägenhet

Familjebostäders lägenheter i Rågsved har fått individuella temperaturmätare. Syftet är att spara energi och samtidigt vara säker på att det inte är för kallt.

Men en del boende oroar sig för integriteten.

Efter den senaste veckans strömavbrott och snökaos i söderort är det nog många som värdesätter att det är varmt i lägenheten.

För att säkerställa inomhustemperaturerna och samtidigt minska energislöseriet har Familjebostäder börjat installera så kallade individuella temperatur-mätare i vissa av husen.

Tanken är att 25 procent av Familjebostäders bestånd ska mätas – däribland lägenheterna på Vallhornsgatan i Rågsved.

– Vi ska energieffektivisera hela vårt fastighetsbestånd och samtidigt säkerställa att vi ger våra hyresgäster den utlovade temperaturen. Just i Rågsved är det hus där vi har felanmälningar för att det är för kallt och då vill vi mäta hela huset, säger Helena Ulfsparre, miljöchef på Familjebostäder.

Det går till så att mätare installeras i hallen i lägenheterna och en gång var femtonde minut, med hjälp av trådlös teknik, skickas informationen till en databas, som sammanställer kurvor över den verkliga temperaturen i huset.

På så sätt kan man lättare identifiera var det är för varmt eller för kallt och vad det kan bero på.

Men några av hyresgästerna på Vallhornsgatan som Lokaltidningen Mitt i har pratat med är oroliga för att informationen ska komma i orätta händer.

– Integriteten sätts ur spel, de får en kurva över ens dag – när man ser på tv, lagar mat och duschar. Efter en månad går det att se exakt hur du lever och det kan komma i händerna på inbrottstjuvar, säger en boende som vill vara anonym.

Men enligt Familjebostäder är nätet säkert och all information avkodas så att den inte går att härleda till specifika lägenheter – man tittar på resultat för hela fastigheter.

Dessutom är mätarna inte permanenta utan kommer att flyttas när en fastighet är ”färdigmätt”.

Datainspektionen har inte lagt märke till några problem som har uppstått till följd av temperaturmätarna.

Men myndigheten följer utvecklingen och säger generellt att det kan finnas en risk med att samla in information om folks vanor.

– Om säkerheten är dålig kan informationen komma i orätta händer. Det kan även finnas storebrorsproblem med att ha stora databaser, allt från att polisen vill ha information till att man kanske får mycket schampooreklam plötsligt, säger Mikael Ejner, IT-säkerhetsspecialist på Datainspektionen.

Läs hela artikeln här:

https://mitti.se/nyheter/varmen-ska-matas-i-varenda-lagenhet/

Detta skrevs alltså 2012 när temperaturmätare i folks bostäder verkade vara ett slags försöksprojekt men faktum är att Familjebostäder i Stockholm samt i Göteborg (vilket har skett i en stor skala) sedan dess och fram tills nu har fortsatt med att sätta in temperaturmätare i hyresgästernas lägenheter vare sig de vill ha en temperaturmätare eller inte.

Vad man då skrev (jag citerar från artikeln oven) var så här:

”Dessutom är mätarna inte permanenta utan kommer att flyttas när en fastighet är ”färdigmätt”.

Färdigmätt?? Sedan 2012 har man fortsätt att sättain temperaturmätare i folks bostäder och inget kan väl någonsin bli ”Färdigmätt” om man inte plockar bort temperaturmätarna som idag finns i nästan alla familjebostäders fastigheter (lägenheter) vilket är svårt att tänka sig att de kommer att göra om de har satt in sådana till en dyr kostnad.

I såna fall hade de väl informerat hyresgästerna om att de bara skall sitta i deras hem tillfälligt fram tills att allt blir färdigmätt och att de sedan efter det kommer att plocka bort dessa.

Detta är ytterligare ett citat från artikeln:

”Men myndigheten följer utvecklingen och säger generellt att det kan finnas en risk med att samla in information om folks vanor.

– Om säkerheten är dålig kan informationen komma i orätta händer. Det kan även finnas storebrorsproblem med att ha stora databaser, allt från att polisen vill ha information till att man kanske får mycket schampooreklam plötsligt, säger Mikael Ejner, IT-säkerhetsspecialist på Datainspektionen”.

Att samla information om FOLKS VANOR? (hörde vi rätt eller fel?) Var det inte ”Temperaturen” som skulle mätas så att inte folk fryser ihjäl alternativt dör av värmeslag om det blir någon grad för varmt eller för kallt?

LJUGER DE (har de ljugit) måhända, dessa Satans lakejer och det under många år?

Är alla dessa mätare som man mer eller mindre tvingar människor att ta emot i sina hem en del av övervaknings och kontrollsamhället?

Enligt företaget ”Eco guard” som har tillhandahållit dessa temperaturmätare så går det även att kontrollera EL FÖRBRUKNINGEN via temperaturmätaren och då blir frågan varför bostadsbolagen är så intresserade av människors elförbrukning när det inte är till dem de betalar för förbrukad el utan till de elbolag de har valt och som ”FÖRHOPPNINGSVIS” är fristående från dem?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik