Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Korsets fiender del 2

Publicerad 2022-05-19 12:14:30 i Jesus,

De flesta ”kristna” kan hålla med om att BIBELN är Jesus/Guds ord men kan någon bli FRÄLST till HONOM genom att följa ord och bokstäver?

Är Jesus HAN SJÄLV (som uppenbarade sig som människa och Gud på jorden), ORD och BOKSTÄVER i det nya förbundet eller är han ANDE och SANNING?

Om han är Ande och Sanning räcker det då med att lära sig ord och bokstäver? Var inte de skriftlärda och fariseérna (judarna) väldigt duktiga på ord och bokstäver och på att TOLKA dessa?

Jo så var det, men hade de GUD/JESUS med sig?

Vandrade de och ville de vandra med honom i Ande och i Sanning eller ville de vandra sina egna vägar med ORD och BOKSTÄVER?

Hur ser det ut inom den samlade kristenheten idag?

Ser det inte ut på exakt samma sätt? Tror inte många så kallade ”kristna” att om de bara lär sig ord och bokstäver, lär sig bibeln och/eller går till en kyrka så har de sitt på det torra inför evigheten?

Är det verkligen så? Är det SANT?

Vad har istället detta lett till? Har det inte lett till att ”kristna” anser sig ha rätt att tolka bibeln hur de vill och att det inte finns någon som har rätt och eller någon som har fel?

Har det inte lett till att ALLA (personer och kyrkor och samfund) får tro på vad de vill och att alla har rätt till det? Att ingen skall bry sig om eller ha synpunkter på vad någon/några andra ”kristna” eller deras kyrkor tror?

Är inte detta anledningen till att det har startats så många olika kyrkor och samfund som ALLA menar sig ha den RÄTTA läran?

Jag menar är detta Jesus/Guds vilja med sin församling? Eller talar HAN om att dom som han har frälst till sig har ENHET i Anden?

Om denna ENHET I ANDEN saknas och det istället handlar om att att alla kan tolka och har rätt att tolka orden och bokstäverna som står i bibeln hur dom vill, blir det då inte den eller dom som har mest pondus, som kanske har läst bibeln i åratal och som är mest drivande och kanske har skaffat sig diverse olika titlar som präst, pastor, förståsigpåare etcetera, som ges tolkningsföreträde?

Och vad leder det till om inte till att ”kristna” börjar att tro på MÄNNISKOR som talar stora och fina ord (SOM KANSKE HAR LÄST BIBELN UTAN OCH INNAN MÅNGA GÅNGER) men som har gjort sina egna tolkningar av bibelns ord och oftast talar om vad som kliar människor i öronen?

Vad är då bibeln och hur vill Jesus/Gud att bibeln skall användas?

För det första så är bibeln skriven av TROENDE/FRÄLSTA till Jesus/Gud till andra som har blivit TROENDE/FRÄLSTA till HONOM!

Det är inte förbjudet för vem som helst att LÄSA bibeln men Jesus/Gud lär klart och tydligt att ingen som han INTE har frälst och DRAGIT till SIG kan förstå bibelns djupare sanningar. Den oandliga kan inte förstå vad som hör ANDEN (Jesus/Guds Ande) till!

Bibeln, hans ORD, kan endast förstås av dem som har fått del av HANS ANDE, av HONOM. Det går inte att förstå bibeln endast med hjälp av sitt intellekt. Orden och bokstäverna blir då bara ord och bokstäver även om det är jättefina och sanna ord och bokstäver.

Bibeln (Jesus/Guds ord) finns till för att BEKRÄFTA vad HAN har talat om för dem som han har frälst till sig.

Vid FRÄLSNINGEN så startar Jesus/Gud ett verk i den/dem som han har frälst och det är tack vare att de har fått hans Ande som han kan verka i dem (tala till dem på det sätt som han väljer att tala till dem) och som de kan ha KONTAKT med honom på ett ANDLIGT plan då Jesus/Gud ÄR ANDE.

Han är också SANNINGEN (vägen och livet) och vill leda dem som han har frälst in i HANS SANNINGAR.

Han är den ”LEVANDE GUD” och har inte bett någon kristen att lära sig bibeln utan och innan och för att den skall få framstå som duktig inför människor och/eller att sitta och traggla med ord och bokstäver samt bibelcitat vilket var vad de skriftlärda och fariseérna ägnade sig åt!!

Det är HAN först!! Det är HAN som lär och vill lära dem han har frälst vad de behöver lära sig. BIBELN FINNS TILL FÖR ATT BEKRÄFTA VAD HAN REDAN HAR TALAT OM FÖR DEM!!

Bibeln är en HJÄLP för dem som har blivit frälsta till honom. Om någon tvivlar på om det de har hört (från något håll) är sant eller om det kan vara falskt då kan den (de) gå till bibeln och se vad som står där.

På så sätt vet den om det som den har hört och som någon eller några har sagt, kommer från Jesus/Gud eller från något annat håll.

Då får de veta om det kommer från Jesus/Gud eller från människor eller kanske från ”motståndaren”!

Det är så som bibeln skall användas men det kan de flesta ”kristna” inte förstå eller så vill de inte förstå det.

De tror eller vill tro att bibeln (ord och bokstäver) kan FRÄLSA en människa (människor) och att om någon (vem som helst!) bara lär sig bibeln hyffsat bra (lär sig att rapa upp några bibelcitat när det passar sig) och försöker att följa ”orden” så gott det går så blir den frälst förr eller senare.

Alternativt så tror de att det räcker med att prästerna (och/eller numera pastorerna) i kyrkorna och i samfunden kan orden (de själva behöver inte kunna några ord alls, det räcker med att de lallar med) och att om de bara sätter sin tillit till dessa så kommer det att gå dem väl för tid och evighet.

De tror att dessa ”MÄNNISKOR” är en LÄNK mellan dem och Jesus/Gud vilket inte är fallet i det nya förbundet i Kristus Jesus!!.

Om så hade varit fallet då hade inte Jesus/Gud behövt komma till jorden och göra sitt verk på KORSET.

Varför hade han behövt dö på korset för våra synder om det hade räckt med ord och bokstäver, räckt med bibeln, räckt med präster (pastorer) och med att anstränga sig att följa ord och bokstäver, att följa LAGEN? Om det hade räckt med att vara snäll eller försöka att vara snäll?

Alla kyrkor och samfund (med ”självaktning”) brukar stoltsera med något slags kors utanför eller inne i sina kyrkor men vet de egentligen vad KORSET innebär/betyder om de väljer att tro på BIBELN (på ord och bokstäver) framför att TRO på Jesus/Gud, på den LEVANDE GUD?

Vad vore kyrkorna (samfunden), kristenheten, kristendomen, utan Jesus/Gud och hans korsdöd?

Vore det inte endast en religion och vilken religion som helst med en speciell lära och med olika böcker (som har olika namn) och som de som bekänner sig till religionen bör tro på och förlita sig på?

Är det inte just Jesus/Guds död på korset (hans korsverk) som skiljer ”kristendomen” från de övriga lärorna (RELIGIONERNA) som finns här i världen?

Finns det någon religion/lära som lär att människan måste bli FÖDD PÅ NYTT, att den gamla människonaturen som alla föds med (Adams natur) måste dö för att ge plats för den nya naturen ”i Kristus Jesus” eller lär de och deras böcker (ord, bokstäver) att människan är bra eller god till sin natur och att om den inte är det så räcker det med att försöka vara god och snäll?

Att anstränga sig för att bli det och inte minst att tro på den speciella religionen och på deras LEDARE vad dessa än kallar sig!

Det är skrämmande att se hur ”kristna” sätter ord och bokstav (bibeln) framför ANDE och SANNING (framför Jesus/Gud) och hur de i sitt HÖGMOD går ÅSTAD med att tolka bibeln utan att själva vandra med honom i Ande och i Sanning!

De kan i princip hitta på vad som helst för att människor/kristna skall lyssna på dem (efter att de sonderat terrängen så att det inte låter allt för galet det de vill föra fram) men aktar sig noga för att tala om att INTE ALLA är Jesus/Guds barn (tillhörande hans andliga familj här på jorden) och att inte Jesus/Gud älskar alla och allt och att han inte kom för att FRÄLSA HELA VÄRLDEN och herren över världen.

De talar inget om att det finns två riken här på jorden och att en människa antingen tillhör det ena eller det andra riket (”det går inte att tjäna två herrar samtidigt”!!) och de står inte upp för Jesus/Guds evangelium utan för judar (andra) och det gamla testamentet/förbundet.

De är helt enkelt fiender till KORSET!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik