Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

En gång frälst alltid frälst?

Publicerad 2021-05-06 18:35:04 i Allmänt,

Detta brev (se nedan) skrev jag till en kristen broder som tror på detta med att ”en gång frälst alltid frälst” efter att han hade skickat mig en artikel från en annan man som också tror på denna villfarelse att ”en gång frälst alltid frälst”.

Det är väldigt vanligt bland ”kristna” att tro på denna osanning (villfarelse) och därför ser det ut som det gör i vårt samhälle och i världen i övrigt (den samlade kristenheten är helt lamslagen inför världen och världens herre som är Satan och inför hans TJÄNARE!).

De ”kristna” och frälsta kan med det kompromissa och samarbeta hur som haver med allt och med alla och med världen (med Satan själv) för DE har ju blivit FRÄLSTA till Jesus/Gud och han bevarar dem i denna deras frälsning hur mycket de än lägger upp sig för världen och världens herre (horar) och tjänar ett annat rike, som sagt VÄRLDENS rike, som den Herre (Jesus/Gud) de påstår sig tjäna och tro på är motståndare till och alltid har varit.

Att det finns två riken här på jorden liksom två herrar och att det inte går att tjäna två herrar samtidigt, antingen tjänar en människa det ena eller det andra riket, bekommer inte dessa ”kristna” eftersom de i första hand tjänar sig själva (sina nära och kära) och är ute efter positioner, ära, framgång, pengar med mera och som de kan få genom att kompromissa och samarbeta med världen. Med detta får de med sig andra kristna och och inte minst de nyfrälsta (spädbarnen i Kristus Jesus) i deras fall vilka inte har (velat) genomskåda dem som de ULVAR i FÅRAKLÄDER, de är.

Här till brevet:

Hej Y!

Jag tänker på följande bibelcitat angående artikeln av mannen som du skickade till mig och som är ett bibelcitat som även han tar upp i sin artikel och som lyder så här:

Inte alla som säger Herre, herre till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. På den dagen skall många säga till mig: Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn? Då skall jag säga dem som det är: Jag känner er inte. Försvinn här- ifrån, ni ondskans hantlangare!(Matt. 7:21-23).

Detta handlar om kristna som tror sig ha gjort allt som kristna men som inte har gjort ”Faderns vilja”. Dessa kommer Jesus ”på den dagen” och enligt han själv att visa bort.

Då undrar jag, och frågar dig, om dem han talar om har varit FRÄLSTA till honom när de uppenbarligen inte har gjort Faderns vilja som frälsta eller kristna?

Om det är så att ”en gång frälst alltid frälst” och att det inte går att förlora sin frälsning varför kommer Jesus då ”den dagen” att säga att de inte har gjort Faderns vilja och visa bort dem?

Eller handlar det om såna som aldrig har varit frälsta men som tror sig ha varit det?

Detta är inget som framgår av ovannämnda citat utan det handlar om dem som har profeterat i Jesu namn, drivit ut demoner och gjort många underverk i hans namn vilket måste betyda att de har varit kristna eller kallat sig för kristna.

Varför skulle de säga Herre, herre till honom den dagen om de aldrig har varit frälsta till honom?

Eller var det så att de började att vandra med Jesus när de blev frälsta men sedan någon gång efter det valde att vandra bort från honom (med människor eller med kyrkor eller med andra gudar etcetera) och därmed förlorade frälsningen som endast finns i honom?

Eller är alla som har blivit frälsta till Jesus frälsta under hela sitt jordeliv, alltså frälsta så länge de lever utan att kunna förlora sin frälsning vilket är vad du menar, men att det sedan ”den dagen” är fullt möjligt att förlora sin frälsning om Jesus då visar bort människor med orden att ”jag känner er inte, försvinn härifrån ni ondskans hantlangare”?

Om det är på det viset, vilket jag tycker verkar konstigt, så innebär det ju att frälsningen är garanterad i livet, på jorden, fram tills att människan som en gång har blivit frälst dör och den kan då i princip göra vad den vill efter sin frälsning och fram tills dagen den dör för att det inte går att förlora frälsningen men att det sedan minsann blir ”andra bullar” när Jesus tar till orda efter att deras jordeliv är slut.

Jesus vill väl knappast att kristna (frälsta) skall leva sina liv på jorden i tron att de gör allt rätt (att de är frälsta till honom och att de inte kan förlora sin frälsning) för att sedan få en chans att sätta åt dem ”den dagen” när de har kolat vippen?

För mig känns det väldigt otänkbart att det skulle kunna vara så.

Därför kan jag inte köpa detta att en gång frälst alltid frälst. Alla som har blivit frälsta till Jesus/Gud (och JESUS/GUD vill inte ha några slavar utan han skapade människan med en fri vilja för att han ville ha vänner som frivilligt väljer att följa honom), har ett val att antingen vara med honom eller att vara emot honom under sitt jordeliv.

Det går inte att säga att men jag blev ju frälst för fem, tio, femton, tjugo eller femtio år sedan och sedan stå upp för världen och för världens herre och för alla världens ofrälsta människor eller för sig själv och för det man själv tycker och tänker när det gäller Jesus/Gud och hans tro och lära vilket är vad de flesta kyrkokristna gör.

De har en annan Jesus och ett annat evangelium och detta har de skaffat sig för att de inte vill stöta sig med världen som säkerställer att de kan ha ett bekvämt och bra liv i världen så länge som de inte stöter sig med världens herre (med Satan) och hans tjänare.

Denna världen är i den ondes våld” ( i Satans våld) och att gå med den onde är lika med att göra sig till en av hans tjänare.

Idag sitter majoriteten av de ”kristna” som rädda kaniner (försökskaniner dessutom om de har tagit Satans tjänares vaccinationer) i sina hålor (i sina hem) och trycker och har digitala gudstjänster och väntar på att Jesus skall komma tillbaka och rycka upp dem till skyarna.

Eftersom de menar att de en gång har blivit frälsta så kan de göra allt vad världens människor och världens herre säger åt dem att göra i väntan på att Jesus skall komma och rädda dem.

Är detta vad bibeln lär?

Säger inte Jesus att han vill finna dem som tror på honom i arbete när han kommer tillbaka och vad menas med arbete (är det att sitta och vända papper fram och tillbaka på ett kontor eller i sitt hem och digitalt)?

Är inte det arbete han talar om att arbeta emot det antikristliga systemet (mot världens system och mot världen rike) till förmån för Jesus/Guds rike eller är det ett individuellt arbete med att bygga upp en egen hemsida, tigga donationer (vilken en viss Christer Åberg på Apostlaggärningarna 29 och många ”kristna” med honom gör) så att man själv (sin familj) kan livnära sig, bli populär och framgångsrik i världen och bland kristna som man leder vilse?

Genom att säga att allt står väl till trots att allt inte står väl till eller att säga att Jesus älskar alla, eller att ropa till Jesus!, gå till Jesus! och så tar han hand om dig efter det oavsett om du älskar världen och väljer att vandra med den och med världens herre (med herren över världen)?

Kom Jesus till jorden för att ta hand om världen, för att ena världen? Kom han inte för att avskilja ett folk åt sig? Om detta folk (de som har blivit frälsta) väljer det mest bekväma som är att samarbeta och kompromissa med världen, kan de då stå kvar vid honom och sprida hans RIKE här på jorden? Eller vilket rike är det de då sprider och har inlemmat sig i?

Finns det något försvar för dem den dagen de säger herre, herre (se ovanstående citat) när de har ställt upp på ondskan och på världens herre, på Satan?

När de inte har gjort FADERNS vilja utan sin egen eller sina kyrkors eller andra människor vilja för att de har velat bli populära, framgångsrika, velat tjäna pengar med mera, men menar sig ha gjort ALLT?

Enligt Jesus (inte mig) så finns det inte det. De kommer att visas bort av honom ”den dagen”.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik