Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Tro och Otro

Publicerad 2020-05-16 13:06:08 i Jesus,

Att säga sig tro på Jesus är lätt. Det är det många som gör bland både makthavare och så kallade ”vanliga” människor. För att till exempel kunna bli president i USA så krävs det att den som blir det bekänner sig till kristendomen, att den är en ”kristen” eller med andra ord att den TROR på Jesus/Gud.

Men vad betyder det egentligen att TRO på Jesus/Gud? Räcker det med att säga att jag tror på Jesus/Gud och sedan göra (tycka, tänka, tro) vad man vill eller göra vad andra människor och diverse rörelser, organisationer, kyrkor och dylikt vill att man skall göra (tycka, tänka, tro)?

Är det till att TRO på HONOM (är ett medlemskap i någon kyrka ett bevis på att en människa tror på Jesus/Gud?) eller är det ett bevis på att man tror på något annat?

Vem är du som dömer”, brukar ”kristna” som vill försvara sig själva (sin OTRO) och sina kyrkor och samfund och hela vida världen, säga om man ifrågasätter deras handlande (deras tyckande och tänkande) när det är uppenbart att de inte följer Jesus/Gud och hans vilja och vad skriften lär.

När det är uppenbart att de inte TROR på honom för om de hade gjort det så hade de ”strävat” efter att göra hans vilja då de är eller borde vara medvetna om vad som är hans vilja.

Vi kan alla som troende begå fel och misstag (begå synd/synder, det vill säga att i olika sammanhang gå emot Jesus/Guds vilja) men vi känner när något vi gör/har gjort, är fel (när det inte är Jesus/Guds vilja) och önskar att rätta till det.

Om vi inte gör det, om vi inte vänder om till Jesus/Gud, så förlorar vi friden, den frid som endast finns i HONOM.

Satans taktik har alltid varit att blanda Guds/Jesus SANNINGAR med sina LÖGNER. Enbart lögner skulle kunna avslöja honom allt för lätt och enbart sanningar vill han inte veta av för då skulle Jesus/Guds rike kunna breda ut sig vilket han (och hans tjänare) inte vill.

Det är sitt eget rike han vill utbreda här på jorden och för att kunna göra det utan att bli avslöjad som den lögnens fader han är (liksom hans tjänare) så krävs det att han och hans tjänare blandar Jesus/Guds sanningar med sina lögner VILKET ALLTID RESULTERAR I EN LÖGN.

En sanning som blandas med en lögn blir alltid lögn och, som jag precis nu kom att tänka på, så lär Jesus/Gud att den som bryter ett (det räcker med att endast bryta ett) av de tio Guds bud bryter alla buden eller HELA LAGEN.

Nu lever vi som troende inte av lagen utan av NÅDEN men principen är densamma i det nya förbundet i Jesus Kristus.

Om vi endast tror på det som tilltalar oss själva (vårt kött) och som stödjer/uppmuntrar den livssituation vi för närvarande och personligen befinner oss i (alltså om vi inte tror på allt) och handlar efter det, eller om vi förvänder (förvanskar) hans sanna evangelium (helt enkelt gör om det eller strävar efter att göra om det) så visar det att vi INTE ”TROR” på honom. Det visar att vi tror på något annat!!

Detta är dock vad många som kallar sig kristna (troende på Jesus/Gud) gör. De vill inte veta av Jesus/Guds sanningar utan skapar sina egna sanningar (genom att blanda sanningar och lögner vilket som sagt är en Satans taktik) med hjälp av auktoriteter inom kristenheten.

För att ta ett exempel så lär Jesus/Gud (bibeln) att INGEN människa av kött och blod kan vara hans ställföreträdare på jorden (det är Jesus/Guds Helige Ande som är det fram tills att Jesus kommer tillbaka) men många så kallade ”kristna” (katoliker) vilka påstår sig TROpå Jesus/Gud ser påven (en människa) som en ställföreträdande gud samtidigt som påven själv anser sig vara det och uttryckligen har sagt att han är det.

Vad TROR dessa ”kristna” (ja de kallar sig det), på då? Tror de på Jesus/Gud eller på en människa? I detta fallet på påven?

Går det att som kristen, troende och frälst till Jesus/Gud (vilket de påstår sig vara) tro på att en människa är Guds/Jesus ställföreträdare på jorden samtidigt som man TROR på Jesus/Gud och på vad han lär?

Ja, tydligen!!

Ett annat exempel är detta med ”Ekumenik”. Jesus/Gud och bibeln talar om ”enhet i Anden”, i Jesus/Guds Ande, och inte om att vi som troende skall sträva efter enhet på en världslig och organisatorisk grund och med alla religioner och läror vilket är vad Sveriges kristna råd (som i stort sätt alla kyrkor och samfund är medlemmar i och därför stödjer), ägnar sig åt.

Kan man säga (UTAN ATT LJUGA) att man TROR på Jesus/Gud (på vad han lär och på vad som är hans vilja), om man står upp för denna ekumenik på världslig och organisatorisk grund? Eller tror man på något annat då?

Ytterligare ett exempel är detta med homosexuella i ledarställning och som ”herdar för fåren”. Är detta något som Jesus/Gud står upp för eller vänder han sig emot det?

TROR man på Jesus/Gud om man är FÖR homosexuella i ledarskapsställning och som herdar för fåren eller tror man på något annat? PÅ EN ANNAN JESUS/GUD OCH PÅ ETT ANNAT EVANGELIUM?

Självklart är det TRON ALLENA och NÅD det handlar om i det nya förbundet men om tron inte förankras i Jesus/Gud och i HANS tro och lära vad är då tron, alltså tron på Jesus/Gud, värd?

Är den värd något för Jesus/Gud om den som säger sig tro på honom samtidigt tror på en massa annat, på vad som helst, som kliar den i öronen?

När det gäller NÅDEN som Jesus/Gud ger (inte som påven eller någon annan människa ger), är den inte förknippad med TRO liksom RÄTTFÄRDIGHETEN?

Eller ger Jesus/Gud nåd till dem som ”medvetet” går emot honom och hans vilja, trots att de vet och borde veta bättre, och som trivs förträffligt bra med det och som inte vill vända om?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik