Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Alla dessa kyrkor och samfund

Publicerad 2020-04-21 14:52:08 i Jesus,

Jag funderade under den tidiga morgonen över vad det kommer sig att det finns så många olika kyrkor med olika läror, doktriner och traditioner när alla påstår sig tro på en och samma bibel och att de följer Jesus/Gud och denna bibels sanningar.

Tänkte också på att många ”kristna” inte har något emot att en grupp människor ”kristna”, bryter sig ut från en kyrka för att starta en ny kyrka (församling) och att det då heter att var och en (alla) får tro vad de vill och huvudsaken är att de olika kyrkorna (nya som gamla) med alla olika inriktningar kan samarbeta (kompromissa), men att samma sak inte gäller om en enskild medlem i någon av alla de kyrkor som finns, lägger fram någon biblisk sanning som inte kyrkan vill veta av.

Då ses den som en som vill så split i församlingen (kyrkan) och skapa allmän oreda och söndra men om en mindre eller större grupp av ”kristna” bryter sig ut för att STARTA EGET och för att gå sina egna vägar, då är detta accepterat och det går som sagt att samarbeta med dem. Det är märkligt!

Sveriges kristna råd” är en organisation som har samlat dom flesta kyrkor och samfund under sitt paraply (även den katolska kyrkan som är SKR,s överhuvud) och de samarbetar med ”kyrkornas världsråd” och ”FN” och med allt och alla som är intresserade av ett samarbete i syfte att nå enhet.

Inte enhet på biblisk grund utan på världslig grund. Det är en enhet som gynnar alla ogudaktiga, alla avgudadyrkare och alla Guds/Jesus fiender (vilka omskapar sig till att likna ljusets änglar liksom sin herre, Satan). Så länge de använder sig av namnet Jesus/Gud är de välkomna som medlemmar i SKR.

Detta kan ske för att majoriteten av de kristna inte vill veta av SANNINGEN, de vill inte veta av Jesus/Gud, och därför har de blivit andligt förblindade och låter sig ledas än hit och än dit av sina ”kristna” auktoriteter som leds av världen, av världens människor, och ytterst sätt av Satan och allt för att kunna bli populära och få VINNING av världen.

Vid flera tillfällen har jag upplyst ”kristna” om att deras kyrkor och därmed de själva personligen (då de är medlemmar i kyrkorna), är med i Sveriges kristna råd och då frågar dom vad det är för något. Jag/vi har aldrig hört talas om Sveriges kristna råd. Är det någon slags kyrka eller?

När jag säger att Sveriges kristna råd är en organisation som arbetar för enhet mellan alla kyrkor med olika ”kristna” inriktningar/tro (så även med den katolska kyrkan) men även för enhet mellan alla religioner och läror i syfte att skapa en VÄRLDSKYRKA (som SKR vill skall bestå av ett hopkok av läror, av kyrkor och samfund som kallar sig ”kristna” men även av andra religioner och läror (New Age) så säger de att, ”men det är väl BRA”!! Vad är det för fel med det?

Är det inte bra, toppen, om alla kyrkor och religioner och läror, kan enas på en typ ”kärleksfull” grund menar de”? Tydligen så har de inget emot att människorna bygger ett nytt ”BABELS TORN”!

Detta gör en MÅLLÖS! Många ”kristna” (som kallar sig för Jesus lärjungar och som påstår att de är födda på nytt i Kristus Jesus och som har varit det i både tjugo, trettio eller fyrtio år eller mer vilket de ibland skryter med), vet alltså inte vad de själva är med i och stödjer.

Inte ens kyrkornas flirtande med Islam och med muslimer, med ofrälsta judar, homosexuella, med New Age, med alla ofrälsta (alla är välkomna till kyrkan/kyrkorna och kom som du är och tro vad du vill!!), verkar kunna få dem att vakna upp och ställa sig frågan vad det är de är med i och vad de stödjer. Alla kan ju vara snälla anser de. Ja eller hur?

Det får en till att tro att de inte är frälsta till Jesus/Gud och att de inte ens har läst sin bibel vilket de hävdar att de har gjort.

En del av dem är jätteduktiga på att rabbla upp bibelcitat efter bibelcitat utan att placera dem i ett sammanhang. Eller så förvanskar de bibelcitaten och får dem till att betyda något helt annat än vad de betyder.

De verkar inte ha förstått att bibeln är skriven av frälsta till Jesus/Gud (på inspiration av Jesus/Gud) till andra som är frälsta till Jesus/Gud. Bibeln handlar om hur vi som frälsta till Jesus/Gud skall förhålla oss till varandra och till världen, omvärlden.

Det är ingen bok som handlar om hur vi på bästa sätt skall kunna blidka världen och vara världen och människorna i världen till lags för att kunna nå en position i världen. Bibeln talar om Jesus/Guds kärlek (inte om världens kärlek) och om att värna bröderna och systrarna.

Om en broder eller syster har överflöd och inte delar med sig av sitt överflöd så går det emot Jesus/Guds vilja men detta tolkar de ”kristna” som att ifall de inte ger pengar till ofrälsta zigenartiggare eller till andra tiggare (till ofrälsta världens barn) och hjälper dem så att de kan leva bra (kanske leva loppan) och gott i världen, sprida världens och Satans rike vidare, då är de, de ”kristna” kärlekslösa och obarmhärtiga.

I mitt förra inlägg ställde jag frågan om Jesus och apostlarna skramlade ihop pengar eller anordnade roliga och nyttiga aktiviteter för hedningarna (som de kallas i bibeln) eller med ett annat ord för de ofrälsta under deras tid på jorden. Var det inte till församlingarna (de troende) de skramlade ihop pengar till och stöttade? De hjälpte sina egna?

Något svar har jag inte fått från ”kristna” och det förväntar jag mig inte heller hur mycket jag än skulle vilja veta att det är jag själv som har fel.

Jag har även fått höra från ”kristna” att varför bry sig om kyrkorna och samfunden och vad dom gör eller inte gör. Låt dom göra vad dom vill! Ja, jag undrar själv ibland varför jag bryr mig och varför jag ens skriver mina inlägg på bloggen och inte ser till att skriva lite roliga saker eller att ge läsarna underhållning.

Jag hittade en gammal klarinett på vinden en dag och tänkte att kanske man kan ta fram den och göra en video när jag spelar klarinett vilket jag var dålig på när tiden begav sig och som jag antagligen är ännu sämre på nu. Men det skulle säkert roa människor ”kristna” och få dem till att skratta så att de glömmer alla tråkigheter.

Tyvärr är inte alla troende på Jesus/Gud pajasar och alla är inte heller måna om att få in pengar/donationer för att kunna driva sin blogg eller hemsida vidare som det brukar heta bland ”kristna” såväl som bland ofrälsta.

Skänk gärna en slant så kan jag/vi gå runt, ja vi kan göra mycket tillsammans och köp gärna min senaste bok eller mina senaste böcker”, säger de trots att de flesta av dem redan har sitt på det torra men vill ha MER och MER.

Det är inget fel att ta betalt för det man ger och gör men att betala någon/några för en massa goja (tomt prat) som syftar till att göra en större grupp av människor nöjda och glada (sina anhängare, eller följare som det heter på nätet) oavsett om det kommer från ”kristet” eller icke kristet håll så att dessa personer kan berika sig själva, är lika med att slänga pengarna i sjön.

Människor i världen som har en försörjning (som kan försörja sig bra) eller ”kristna” som har en försörjning behöver inte tigga pengar för att få sina bloggar och hemsidor ATT GÅ RUNT!!

Kyrkorna och samfunden hade inte heller behövt att tigga pengar från STATEN och från enskilda människor om de hade varit Jesus/Guds församlingar.

Då hade alla som är med i kyrkorna (församlingarna) gett allt vad de hade kunnat avvara efter att de betalt sina räkningar och köpt sin mat och utan att känna sig tvingade.

Det gör dock inte miljonärerna (kanske miljardärerna) som är med i en kyrka/i ett samfund (församling) av idag för de tror att de har sitt på det torra inför evigheten genom att vara medlem i en kyrka/församling/i en byggnad och pastorn eller prästen garanterar att de skall få komma till himmelriket efter sin död även om de inte har velat vara där under livet.

De bryr sig inte om någon/några medlemmar eller många medlemmar saknar livets nödtorft.

För att kunna vara en SANN ”kristen” (och det är man om man inte ifrågasätter kyrkan/kyrkorna) så uppmanar kyrkorna och samfunden de som inte är helt utblottade (de som kanske kommer med trasiga skor och håret på ända etcetera), att ge tionde och gärna mer så att prästerna och pastorerna (samt deras anhöriga) kan GÅ RUNT och i många fall LEVA GOTT och mer än gott i världen!

De predikar för både fattiga och för rika (de tjänar pengar på både fattiga och på rika) men vad lär bibeln gällande församlingen eller det som idag kallas för kyrka/kyrkor?

Vad hände med Ananias och hans fru som sa till församlingen att de hade sålt allt de ägde och hade (jordagods) men som sparade en del för sig själva?

Vad hände med dem när Paulus fick reda på det? Ni som har läst er bibel vet vad som hände. Var Paulus elak, var han ond eller var det djävulen som flög i honom eller var han ledd av Jesus/Guds ANDE?

Var det Paulus personligen (Paulus som människa och i sitt kött) som hade fått ett ont öga till Ananias och hans fru eller var det Jesus/Gud som slog bort detta paret via sin smorde som var Paulus?

De som kallar sig ”kristna”, för Jesus lärjungar idag och säger att de är pånyttfödda i Jesus Kristus, kan de komma undan om de inte ger ALLT vad de äger och har till Herren Jesus Kristus/Gud? Går det att stå med ena benet i Guds/Jesus rike och med det andra i världens rike?

De flesta ”kristna” tycks tro det och att Jesus/Gud har förändrats i takt med tiderna som har gått. Det som var då är inte samma sak som det är nu säger de ”kristna” och tror (vill intala sig) att Jesus/Gud har förändrats vilket bibeln lär att HAN inte kan göra. Gud/Jesus är den samma oavsett om tiderna och människorna förändras och teknologin framskrider.

Detta är vad MIN BIBEL lär! Vad säger er/era biblar?

Det skulle vara roligt att få kommentarer till vad jag har skrivit i detta inlägg och speciellt från BRÖDER och SYSTRAR i tron.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-04-25 09:46:28

Så sant så sant!

Postat av: anders

Publicerad 2020-04-25 23:59:10

Bloggaren ställer frågan :

1. De som kallar sig ”kristna”, för Jesus lärjungar idag och säger att de är pånyttfödda i Jesus Kristus, kan de komma undan om de inte ger ALLT vad de äger och har till Herren Jesus Kristus/Gud?

Det finns ett självklart svar till den frågan och jag uppmanar till läsning av Romarbrevet kap. 6 Gå igenom det gång på gång. När tanken har mognat kommer gåvan. Du kan även läsa följande som komplettering. Kol. kapitel 2, Galaterbrevet 5, Galaterbrevet 5.

2. Går det att stå med ena benet i Guds/Jesus rike och med det andra i världens rike?

Nej du har helt rätt det går inte, men det är ändå ej vad Bibeln säger. Läs Romabrevet 8:10 gång på gång:

9 I åter ären icke i ett köttsligt väsende, utan i ett andligt, om eljest Guds Ande bor i eder; men den som icke har Kristi Ande, han hör icke honom till. 10 Om nu Kristus är i eder, så är väl kroppen hemfallen åt döden, för syndens skull, men Anden är liv, för rättfärdighetens skull. 11 Och om dens Ande, som uppväckte Jesus från de döda, bor i eder, så skall han som uppväckte Kristus Jesus från de döda göra också edra dödliga kroppar levande, genom sin Ande, som bor i eder.

Min avsikt är att peka på hur Bibeln i sin undervisning, skiljer på det andliga och det fysiska. Sammanfatta förhållandet mellan kroppen och anden i detta sammanhang. Vi äger inte kroppen.

Vi kan aldrig genom egen kraft lära oss något om Bibelns budskap. Det är en gåva att få kunskap. Vi lär oss efter hur mycket vi längtar.

Anonym

Svar: Jag vet inte om du har tänkt på att bibeln (NT) är skriven av troende och frälsta (på inspiration av Jesus/Gud, hans Ande) till Jesus/Gud.Dessa vänder sig till de som är (har blivit) TROENDE OCH FRÄLSTA TILL JESUS/GUD. Den är inte skriven av världens barn till andra världens barn.
Detta är ofta vad kyrkokristna inte tänker på eftersom de vill att den ”heliga skrift” skall tala till även de OFRÄLSTA vilket den inte gör.
De (de ofrälsta) kan inte på ett Andligt sätt (på rätt sätt enligt Jesus/Gud) förstå bibeln men dock kan många förstå bibeln på ett rent intellektuellt sätt men så är INTE vad Jesus/Gud lär att bibeln skall förstås.
I Romarbrevet 6: 16 kan vi läsa (hämtat från reformationsbibeln) följande:
”Vet ni inte att när ni överlämnar er som tjänare för att lyda någon, så är ni tjänare under den som ni lyder, antingen det är synden till död, eller lydnaden till rättfärdighet”.
Om man som troende och frälst till Jesus/Gud väljer att tjäna något/någon annan än Jesus/Gud så är man en ”tjänare” till det eller till den man väljer att lyda och då är det omöjligt att ÄVEN tjäna eller att lyda Jesus/Gud.
Det går inte att stå med ena benet i världens rike och med det andra i Jesus/Guds rike. Eller som Jesus också lär ”Det går inte att tjäna två herrar samtidigt”!.
I Romarbrevet 8:9 kan vi läsa:
”Men ni är inte köttsliga utan andliga, om Guds Ande verkligen bor i er. Men om någon inte har Kristi Ande så tillhör han inte honom”.
Den eller de som kallar sig frälsta och pånyttfödda i Kristus Jesus men som tjänar/lyder, och trivs bra med att tjäna/lyda, anden i världen (som inte vill vända om och nu talar jag inte om att falla i synd vilket alla troende/frälsta kan göra då och då utan om att vandra i synd och att tycka om det) eller som tjänar/lyder andra andar/villoandar och trivs med det, kan inte ha Jesus/Guds Ande samtidigt med en annan/andra andar och därför lär Jesus (bibeln) att dessa om så är fallet, INTE tillhör honom.
Du skriver:
”Min avsikt är att peka på hur Bibeln i sin undervisning, skiljer på det andliga och det fysiska. Sammanfatta förhållandet mellan kroppen och anden i detta sammanhang. Vi äger inte kroppen”.
Det stämmer men kropp och Ande hör ihop och den/de som inte vill vara I eller vara med Jesus/Gud (som inte vill bevara sin frälsning som endast finns i Jesus, det finns ingen frälsning utanför Jesus), kan inte göra vad Anden (vad Jesus/Gud, hans Ande) vill att den/de skall göra.
Den/de drivs av sitt kött (även om detta kött är snällt och barmhärtigt och kärleksfullt) och köttet och anden är fiender precis som Gud/Jesus och Satan är fiender och som världens ande (anden i världen) är fiende till Jesus/Guds Ande.
Människan har efter sin frälsning (när Jesus/Guds Ande har flyttat in i människan) ett fritt val att vandra i Anden (i Jesus/Guds Ande) eller i köttet med andra andar som inte är Jesus/Guds Ande.
Det som är kött kan aldrig bli Ande genom egen VILJEANSTRÄNGNING men människan har efter sin frälsning fortfarande ett val att vandra med Jesus/Gud eller med något/någon annan. Att vandra med Jesus/Guds Ande eller med andra andar.
Frälsningen är ett Jesus/Guds verk och därför går det inte att LÄRA människor att bli frälsta till Jesus/Gud (vilket är vad kyrkorna tror) genom att läsa bibeln för dem dagarna i ända eller att locka dem med sånt som tilltalar deras köttsliga sinnen i förhoppning om att de en vacker dag ”skall ta sitt förnuft till fånga” och bli frälsta till Jesus/Gud.
Kunskapen om Jesus/Gud kommer inte från intellektet (köttet) utan från ANDEN. Från Jesus/Guds Ande men detta är något som många ”kristna” i sina kyrkor inte kan förstå för de tror att om en människa (pastor, präst, bibelvetare etcetera) har läst bibelvetenskap och teologi under en massa herrans år så kan de tala om för de övriga troende vad som är rätt och fel beroende på att de vet vilka ORD som står i bibeln men detta är inte bibliskt och det är inget som Jesus och apostlarna lär.
Som troende och frälsta till Jesus/Gud så lever i ANDEN och inte efter bokstaven. Det går inte att tukta Guds/Jesus Ande oavsett skäl till at
experimentlandet.blogg.se

Postat av: anders

Publicerad 2020-04-26 11:05:29


Kommentar:

Svar: Jag vet inte om du har tänkt på att bibeln (NT) är skriven av troende och frälsta (på inspiration av Jesus/Gud, hans Ande) till Jesus/Gud.

1. För det första. Bibeln är en sammanställninga av 39 böcker i GT, och 27 i NT.
Paulus "brev" till Romarna är ju egentligen ingen "bok" utan ett brev, som Paulus sände till församlingen i Rom, och "ja det är förstås per definition" skrivet av en troende Paulus, men det är självfallet skrivet till den omvända judiska församlingen, och andra som fanns i Rom på den tiden. Vem skulle han annars ha skrivit till ? Skälet att Paulus sände sitt brev framgår klart och tydligt av texten i Romarbrevet. Det var ju att sprida Evangelium genom de troende och till de otroende. Varför skulle annars Jesus Kristus ha levat ? För att troende skulle övertyga troende ? Kristus använder oss troende för att vinna själar och rädda dem från lagen, och annan otro. Det finns inga undanflykter från dessa grundläggande fakta som Paulus redogör för på ett klart och entydigt sätt i sitt brev till Romarna. Om man inte förstår detta så tillämpar man ett annat evangelium. Vi kan tydligt läsa följande:

Romabrevet 10
…12 Det är ingen åtskillnad mellan jude och grek; alla hava ju en och samme Herre, och han har rikedomar att giva åt alla som åkalla honom. 13 Ty »var och en som åkallar Herrens namn, han skall varda frälst». 14 Men huru skulle de kunna åkalla den som de icke hava kommit till tro på ? Och huru skulle de kunna tro den som de icke hava hört ? Och huru skulle de kunna höra, om ingen predikade?…

Det finns en utmärkt sammanfattning om detta på Wiki. https://sv.wikipedia.org/wiki/Romarbrevet

Jag bifogar huvudstycket i denna sammanfattning för övriga läsares skull.
Brevets huvudtema är evangeliet om Jesus Kristus (1:16–17). Paulus hävdar att hela mänskligheten är skyldig till synd och ansvarig inför Gud. Det är bara genom Jesu död och uppståndelse som mänskligheten kan bli räddad ur denna belägenhet. Därför kan man se att Gud både är rättfärdig själv och kan göra människan rättfärdig. Tack vare Guds självständiga och generösa "räddningsaktion" kan vi bli rättfärdiggjorda, om vi tror på honom. Paulus använder Abraham (Första Moseboken 15:6) som exempel för att visa att det är genom tilltron till Gud och inte genom egna handlingar som människan kan ses som rättfärdig inför Gud.

Wiki använder det adekvata ordet "räddningsaktion" som är riktigt. Ordet frälst är ett förvrängt ord som inlånats från Isländskan och saknar relevans i detta sammanhang.

I kapitel 5–8 hävdar Paulus att de troende kan vara säkra på att deras hopp om räddning kommer att infrias, att de troende både har blivit befriade från driften att handla syndigt och befriade från lagens krav. I kapitel 9–11 hävdar Paulus att Gud har varit trofast mot det judiska folket. Men Israel omfattar inte alla som härstammar från Israel. Enligt Paulus är Gud fri att SJÄLV, välja vem han räddar och inte räddar, men till slut kommer han att rädda alla judar.
I avsnittet från kapitel 12 till och med första delen av kapitel 15 beskriver Paulus hur evangeliet förändrar de troende så att de handlar annorlunda. Här behandlar han också de tidigare nämnda spänningarna mellan judar och hedningar.
Då jag inte vill polemisera i denna fråga låter jag resten bero. Det är ju så att Bibeln är Guds avtryck på jorden där Han vill leda ALLA som söker Honom till sig genom sina utvalda. När man sagt ja till Hans erbjudande får man gåvan. Sedan lyder man Jesus Kristus och kan ALDRIG skiljas från Honom. Din fader kan du inte frånsäga dig Han kommer alltid att vara din fader även om du förnekar Honom. Både i det fysiSka och i det andliga. Han har ju återfött dig. Du har ingen fri vilja att säga "nä nu är du inte min far längre, jag skall till en annan farsa", för att raljera lite grand.

Hmmm.........

Du säger: Människan har EFTER sin frälsning (när Jesus/Guds Ande har flyttat in i människan) ett FRITT val att vandra i Anden (i Jesus/Guds Ande) eller i köttet med andra a

Svar: Ingen blir frälst av att läsa bibeln och att lära sig den utan och innan. Jesus/Gud frälser människan först och sedan får den ett naturligt intresse av att läsa bibeln. Jesus kallar människan först och innan den eventuellt hörsammar kallelsen och tar emot honom. Frälsningen kommer alltså först och Jesus/Gud talar till, visar sig för och kallar människor på olika sätt.Efter det kommer intresset för Gud/Jesus och för Guds/Jesus ord (bibeln) hos den/de som har blivit frälsta och som vill vara nära honom och lära känna honom. Den blir en slags vägvisare som talar om hur den frälsta/troende skall agera i olika situationer, det vill säga hur den skall kunna veta och förstå vad som är Jesus/Guds vilja.
Apostlarna (Paulus) skrev inte sina brev till de ofrälsta (ofrälsta kan inte förstå vad Jesus/Gud talar om eller vad han vill) utan till församlingarna (Guds församlingar) och till de frälsta så att dessa (de frälsta) skulle kunna bli i stånd att predika och att predika ett sant och oförfalskat evangelium för hedningarna/för de ofrälsta.
Att vinna själar för Jesus/Gud handlar om att predika (det är helt rätt) och om att predika ett sant Guds evangelium i kraft av Guds/Jesus Helige Ande. Det är först när Guds/Jesus Ande är med som människor vilka Gud/Jesus har utvalt till att komma till tro på honom allt sedan begynnelsen, kan ta emot honom.
Vi kan inte frälsa någon/några själva och av egen personlig kraft (genom en massa fina ord etcetera) om inte Jesus/Gud, hans Ande är med vilket är vad kyrkorna och många ”kristna” tror eller vill tro.
Om en människa vill skiljas från Jesus/Gud (klippa av kontakten/bandet till honom) så kan den göra det för han tvingar ingen att vandra med honom. Att tro på lögnen om att ”en gång frälst alltid frälst” (trots att det inte finns någon frälsning UTANFÖR Jesus/Gud) är förstås bekvämast för då kan man ju göra vad man vill och tro vad man vill.
Om man vill gå med i en rörelse som tror på någon slags gud/på en avgud (för att man har vänner eller bekanta där och som man gillar att umgås med) så kan man ju göra det eftersom man alltid om man en gång har blivit frälst (oavsett vad man gör eller tror, tycker eller tänker efter det) är ett Guds barn.
Eller??
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-04-26 11:10:03

Fortsättning:
Både i det fysiska och i det andliga. Han har ju återfött dig. Du har ingen fri vilja att säga "nä nu är du inte min far längre, jag skall till en annan farsa", för att raljera lite grand.
Hmmm.........
Människan har efter sin frälsning (när Jesus/Guds Ande har flyttat in i människan) ett fritt val att vandra i Anden (i Jesus/Guds Ande) eller i köttet med andra andar som inte är Jesus/Guds Ande.
Svara mig gärna på detta : Hur kan en fysisk person välja att vandra i anden eller i kroppen ?
Hälsar
Anonym
GB

Svar: Trots att en människa har blivit frälst så har den kvar sin fria vilja och kan göra val. Den kan välja Jesus/Gud eller något annat. Vid frälsningen (när en människa föds på nytt i Jesus) får människan en ny natur, den nya naturen i Kristus men det betyder inte att den gamla naturen, den gamla människonaturen eller syndanaturen, raderas ut helt. Om så hade varit fallet så hade vi alla blivit gudar (gudomliga) efter frälsningen. Vi hade inte blivit endast lika Jesus utan vi hade blivit Jesusar/gudar med samma status som Jesus. Den gamla människonaturen (syndanaturen) ligger ständigt på lur efter frälsningen (den kommer aldrig att försvinna under detta jordeliv) och vill ta över men så länge som människan håller sig nära Jesus/Gud (håller fast vid frälsningen, vid Jesus/Gud) så kan den inte ta över.
Jesus/Guds Ande är starkare än anden i världen (starkare än köttet) och alla andra andar.
Jesus/Gud vill att vi skall vandra med honom av egen fri vilja och inte av TVÅNG! Han skapade dom första människorna, Adam och Eva med en fri vilja. De kunde välja att vandra med Gud eller rättare sagt att LYDA Gud eller att vandra sina egna vägar och de valde att vara olydiga mot Gud (göra vad dom själva ville göra) genom att äta av den förbjudna frukten. Resten, vad som hände, känner du säkert till själv.
På samma sätt har dagens ”kristna” en fri vilja trots frälsningen. Vill den som har blivit frälst vandra bort från Jesus/Gud så kan den göra det och om den inte vill komma tillbaka till Jesus/Gud (vända om) så förlorar den sin frälsning eftersom frälsningen endast finns i Jesus/Gud och ingen annanstans.
experimentlandet.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik