Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Det tar tid att bli Jesuslik

Publicerad 2019-03-01 14:58:00 i Jesus,

När Jesus valde ut sina lärjungar, de tolv, så var knappast någon av dem särskilt lik Jesus/Gud men han valde ut dem ändå (just dem) av någon anledning trots att det fanns en massa människor att välja och vraka mellan.

Det var alltså inte de som valde Jesus/Gud utan Jesus/Gud som valde dem (med alla deras fel och brister) FÖRST.

Och så fortsätter det även i vår tid.

Bibeln lär att de vandrade sida vid sida med Herren Jesus (Gud) i cirka tre års tid och även om de kände att Jesus var Gud (att det var något speciellt med honom) redan när han kallade dem så tog det tid för dem att förstå vem Jesus (Gud) verkligen var och varför han hade kommit till jorden som människa.

När de var tillsammans med Jesus (som var deras lärare) så fick de (likt elever i världens rike) allt efter som tiden gick mer och mer kunskaper, kunskaper om honom och om hans rike (riket som inte är av denna världen) och hur det fungerar samt vishet (den vishet som kommer från Jesus/Gud).

De blev mer och mer Jesuslika efter att från början ha varit som vi människor i allmänhet är, det vill säga fullspäckade med fel och brister av alla de slag.

Men de trodde och ville tro på Jesus!!

Utan denna tro på Jesus/Gud (på vad han lärde dem och sa till dem) så hade de inte kunnat vara och förbli Jesus lärjungar och de hade definitivt aldrig efter hand (successivt) kunnat bli Jesuslika.

Det är genom att stå fast vid Jesus och i tron på honom och på HANS lära som det går att bli Jesuslik.

Jesus/Guds ställföreträdare här på jorden idag och fram tills att Jesus kommer tillbaka är inte Påven (någon annan människa eller någon organisation som Sveriges kristna råd eller kyrkornas världsråd) utan den Helige Ande.

Det är Jesus/Guds Ande (den Helige Ande) som idag är vår (vi som vill följa Jesus/Gud) lärare. Vi har ytterst sett inga andra lärare även om det finns mängder av människor (människor av kött och blod) som gärna vill vara lärare och som kallar sig pastorer och präster (diverse olika fina titlar) och som för att kunna fylla sina egna bukar (för att nå framgång i världen), stödjer eller skapar den ena villoläran efter den andra i syfte att förleda de sant troende på Jesus/Gud bort från honom och in till Satans läger.

Om dessa (så kallade präster och pastorer) inte är ledda och styrda av den Helige Ande (av Jesus/Guds ställföreträdare här på jorden) så skall vi som tror på och som vill följa Jesus/Gud, inte lyssna på dem. Om vi gör det så förlorar vi tids nog vår tro precis som de själva har gjort genom att stå upp för eller skapa människoverk och människoläror.

Resultatet blir att många avfaller och bibeln talar om ett stort AVFALL bland dem som en gång har tagit emot Jesus/Gud.

Andra (vilka människor som helst) som inte har haft eller tagit del av Jesus/Gud (som inte har lärt känna honom) kan inte avfalla från något de aldrig har haft eller tagit del av.

Om vi som SANT troende på Jesus/Gud vet bättre men trivs i avfallet och även försöker att lura in andra i det så säger Hebreerbrevet detta:

Ty dem till vilka ljuset en gång har kommit, och som hava smakat den himmelska gåvan och blivit delaktiga av helig ande, och som hava fått smaka det goda gudsordet och den tillkommande tidsålderns krafter, men som ändå hava avfallit -- dem är det omöjligt att återföra till ny bättring, eftersom de på nytt korsfästa Guds Son åt sig och utsätta honom för bespottelse”. (Heb. 6:4-6)

En ”syndare” som har blivit frälst till Jesus/Gud, kan om den vill, omvända sig och få förlåtelse för sin synd/sina synder men någon som har avfallit (från Jesus och från hans evangelium/lära efter att ha blivit frälst till Jesus/Gud) och som sagt trivs med det (kanske förträffligt bra), är det enligt Paulus omöjligt att föra till omvändelse (bättring).

Den/de har gjort sitt val som är ett val som den/de trivs med!

Den/de får ut/har fått ut av ”världens goda” under sitt jordeliv och det kan handla om status, framgång, att tjäna mycket pengar, ja på hela taget om att ha varit någon i världen. I en värld som har ÄLSKAT den/dem (tvärtemot vad Jesus och bibeln lär, se citat nedan) och som de har kunnat livnära sig av på det ena eller det andra sättet eller på många olika sätt.

Detta är tyvärr något som kyrkorna och samfunden (dess medlemmar) talar tyst om och istället så väljer de att lägga skuld och skam - oket på dem som brottas med personliga synder.

De vägrar att se vad de själva gör sig skyldiga till i form av SYND och att de sprider SYND men tror sig vara HELIGA, RÄTTFÄRDIGA, FELFRIA, KÄRLEKSFULLA, BARMHÄRTIGA med mera!! Det är en Satans taktik!!

Läs här från Johannesevangeliet:

Om världen hatar eder, så betänken att hon har hatat mig förr än eder. Voren I av världen, så älskade ju världen vad henne tillhörde; men eftersom I icke ären av världen, utan av mig haven blivit utvalda och tagna ut ur världen, därför hatar världen eder.Kommen ihåg det ord som jag sade till eder: 'Tjänaren är icke förmer än sin herre.' Hava de förföljt mig, så skola de ock förfölja eder; hava de hållit mitt ord, så skola de ock hålla edert.

Men allt detta skola de göra mot eder för mitt namns skull, eftersom de icke känna honom som har sänt mig. Hade jag icke kommit och talat till dem, så skulle de icke hava haft synd; men nu hava de ingen ursäkt för sin synd. Den som hatar mig, han hatar ock min Fader. Hade jag icke bland dem gjort sådana gärningar, som ingen annan har gjort, så skulle de icke hava haft synd; men nu hava de sett dem, och hava likväl hatat både mig och min Fader. Men det ordet skulle ju fullbordas, som är skrivet i deras lag: 'De hava hatat mig utan sak.' (Joh. 15: 18-25).

Fundera på varför världen (världens människor) ÄLSKAR kyrkorna och samfunden och varför kyrkorna och samfunden i sin tur ÄLSKAR världen och världens människor när Jesus/Gud (apostlarna) talar om på så många olika ställen i bibeln att det är omöjligt:

Älsken icke världen, ej heller vad som är i världen. Om någon älskar världen, så är Faderns kärlek icke i honom“ (1. Joh.2:15)

Ni trolösa avfällingar, veten I då icke att världens vänskap är Guds ovänskap? Den som vill vara världens vän, han bliver alltså Guds ovän”. (Jak. 4:4)

Och fundera om det är sant att många så kallade ”kristna” en dag kommer att stå med skägget i brevlådan (om de nu har något sådant) och undra vad de har gjort för fel när Jesus/Gud visar bort dem:

Inte alla som säger Herre, herre till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. På den dagen skall många säga till mig: Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn? Då skall jag säga dem som det är: Jag känner er inte. Försvinn här- ifrån, ni ondskans hantlangare! (Matt. 7:21-23).

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-03-02 23:45:15

Det som framförs här är ett av de viktigaste avsnitten i hela Bibeln för oss som lever i nutiden. Jesu avskedstal gäller ännu och är högaktuellt. Den som inte tar Hans sista ord inför sin korsfästelse på allvar, och försöker efter bästa förmåga sätta sig in i det framförda i sin egen Bibel och för sig själv,kan komma att ångra sig bittert. Oavsett plats i samhället.

Jesus vände sig i sitt avskedstal direkt till Judarna (lärjungarna) eftersom det inte fanns några "Kristna" ännu då Han höll sitt avskedstal. Det finns ju ett särskilt meddelande till oss i bibeln, som inte är judar, som Jesus uttalar för de blivande apostlarna och deras framtida verksamhet i versen Johannes 17:20. "Men icke för dessa allenast beder jag, utan ock för dem som genom deras ord komma till tro på mig".

Det är oerhört viktigt att tänka på.
Var försiktiga när ni begrundar vad som framförs i denna artikel om att vara utvald.
Gäst

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-03-02 23:55:59

Vad jag avser med att vara:

"FÖRSIKTIG"

i mitt inlägg är att, man skall inte låta någon utomstående auktoritet styra den individuella tro som kommer till dig då du blir kallad till Herren. Precis som beskrivits här ovan. Vi tror inte på kyrkan, eller prästen. Bibeln är inte Jesus utan vi får vår kunskap genom Bibeln för att prisa och följa Herren då vi läser den.
Gäst

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik