Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Gud/Jesus i oss och inte utanför oss i det nya förbundet i Kristus

Publicerad 2019-02-23 18:16:53 i Jesus,

I det nya förbundet i Jesus Kristus (NT) så är Gud/Jesus i oss som tror på honom och som har fått ta emot hans Ande, den Helige Ande.

I det gamla förbundet så var han utanför oss ”hedningar” som inte tillhörde det utvalda folket.

Det var bara speciellt utvalda präster ”från det utvalda folket” i det gamla förbundet som hade direkt kontakt med Gud/Jesus.

För hedningar (de som inte tillhörde det utvalda folket) var det en omöjlighet att nalkas Gud/Jesus och judarna (som trots allt tillhörde det utvalda folket) var tvungna att gå via sitt prästerskap för att kunna närma sig Gud/Jesus och det krävdes offer och tempelgudstjänst för att ens komma i närheten av Gud/Jesus.

Guds/Jesus tanke med sitt utvalda folk (det var därför han utvalde dem) var att de skulle bli till välsignelse för alla andra folk men de blev inte någon välsignelse för dem utan de som ”grupp” hängav sig åt alla möjliga synder, till avgudadyrkan, otukt och det mesta som finns gällande synder vilket var anledningen till att han bröt sitt förbund med dem när de hade brutit sitt förbund med honom.

Därför skickade Gud, Jesus till jorden för att skapa ett nytt förbund, ett bättre förbund, det nya förbundet i Kristus.

Att idag som ”kristen” (frälst till Jesus/Gud) tro att alla judar för att de tillhör eller påstår sig tillhöra det utvalda folket, är utvalda av Gud/Jesus, är hädelse mot Gud/Jesus. Judar som inte tror på Jesus tror inte heller på Gud för Jesus är Gud.

Judar som inte erkänner att Jesus är Gud (som inte erkänner att Fadern och Sonen är ett) har den ANTIKRISTLIGA anden boende inom sig och det är Satans ande.

De är vad Jesus (som var jude) kallade dem för, svin, hundar, vitkalkade gravar fulla av de dödas ben, huggormsyngel, huggormars avföda, Satans barn och en SATANS SYNAGOGA.

En del judar kallar sig numera för ”Messianska judar” men står det något om Messianska judar i bibeln eller något om Messianska greker, messianska etiopier, messianska svenskar, messianska tyskar, messianska iranier, messianska irakier etcetera?

De (dessa Messianska judar) påstår att de tror på Jesus/Gud men vill ändå behålla någon slags överlägsenhet i det att vi minsann inte är vilka troende på Jesus/Gud som helst utan vi är judar från grunden.

Vad lär Jesus, apostlarna och bibeln om HÖGMOD och vem är det som är HÖGMODETS Fader? Avslöjar de inte sig själva genom att kalla sig för ”Messianska judar”?

Så frågan är vilken Fader de egentligen har och kanske det är så att de har samma fader som deras förfäder (vilka via romarna) såg till att Herren Jesus spikades upp på korset för att de var för fega för att göra det själva?

Men det hindrar ju inte kyrkorna och samfunden från att bjuda in ”Messianska judar” (gärna med karisma och talets gåva) till att tala i deras församlingar och det hindrar dem inte heller ifrån att på andra sätt stå upp för dem.

De blir alldeles till sig om någon säger att jag är en ”Messiansk jude” som vill komma och tala om tron på Jesus/Gud i någon kyrka eller i någon församling. Det kan hända att de även tar bra betalt men det är inget att förvånas över.

Som ”Messiansk jude” har jag/vi något alldeles speciellt att berätta och som tyvärr ingen annan kan berätta och så sitter alla de hjärntvättade dumma ”kristna” i bänkraderna eller på stolarna och himlar med ögonen och tror att en ”Messiansk jude” kan berätta något som de inte redan vet eller som de inte har velat veta och det på grund av att de har blivit ”HJÄRNTVÄTTADE”.

Jag vill påstå att det är ett tecken på att de aldrig har blivit frälsta till Jesus/Gud utan att de söker efter en frälsare och herre och är öppna för precis vad som helst som kliar dem i öronen.

 

Kommentarer

Postat av: Jan Peter Ottosson

Publicerad 2019-05-29 21:56:16

Den elaka tonen i texten tyder kanske på att det inte är Jesu ande som råder.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik