Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Är det tillåtet att kritisera "kyrkorna" som frälst till Jesus?

Publicerad 2018-11-14 18:01:01 i Jesus,

Enligt många kyrkokristna så är det förbjudet och nästintill en ”SYND” att kritisera en kyrka eller andra kyrkor om man inte är medlem i den ”kyrka” som man kritiserar.

Det krävs alltså ett medlemskap om man skall kunna ta sig friheten (ha rätten) att kritisera en speciell kyrka eller kyrkorna (SKÖKORNA) i stort och det bevisar väl om något att kyrkorna inte är den KRISTI KROPP som bibeln talar om utan att de (de olika kyrkorna) har sina egna KRISTI KROPPAR och att ingen har rätt att kritisera denna så kallade kropp (vad den än är eller består av).

Är detta verkligen vad bibeln och Jesus/Gud lär? Lär bibeln och Jesus/Gud att det finns en massa KRISTI KROPPAR som kan bli fler och fler kroppar så fort en ny kyrka startas och att medlemmarna i en speciell kyrka tillhör en speciell kropp, sin kyrkas eller sitt samfunds kropp?

Det står inget alls om det i bibeln utan det står att när en människa blir frälst till Jesus/Gud så blir den en del av Kristi kropp som är en enda kropp. Den blir en LEM i denna kropp!

Att det fanns många församlingar under Jesus och apostlarnas tid berodde på geografiska skäl (att resa kanske femtio mil fram och tillbaka under en dag utan ett par övernattningar för att kunna ta sig till ett möte var svårt på den tiden) och inte på att Gud/Jesus gav olika doktriner och lärortill de olika församlingarna.

Jesus och apostlarna startade inte några ”kyrkor” eller några institutioner. De startade församlingar dit de som hade blivit frälsta till Jesus/Gud kunde söka sig som lemmar i KRISTI KROPP.

De som inte hade blivit frälsta skulle aldrig ens komma på tanken att söka sig till deras gemenskap men idag så är det många som söker sig till kyrkorna och till samfunden för att dessa kan ge dem det de saknar materiellt då kyrkorna står upp för världen (för välgörenhet gällande allt och alla) och för Satan som är den ande de ofrälsta liksom de själva (kyrkorna och samfunden) drivs av.

Att byta ut ordet församlingen mot kyrkan är det som sedan början av 300 talet (när kristendomen blev en statsreligion via Konstantinus av Rom som konverterade, tydligen på sin dödsbädd, för att han ville ena riket och alla religioner och läror inom detta rike) har lett till hur det ser ut idag.

Det har lett till startandet av en massa olika kyrkor med olika doktriner och läror samtidigt som den katolska kyrkan (skökan som har blivit full/berusad av de heliga/av Satans bittra vin, sitter kvar på sin höga häst med påven i spetsen.

Döparmartyrerna (de som inte erkände barndopet) fick lida ont för att de upptäckte att det inte stod något om spädbarnsdop i bibeln (att man skulle döpa spädbarn) vilket Martin Luther och Zwingly med flera var för.

De njöt av att döparmartyrerna blev mördade men de kunde inte mörda Jesus/Gud som fanns i deras hjärtan.

Dessa döparmartyrer (som blev brända på bål efter att ha fått sina tungor eller andra lemmar avskurna) eller som blev halshuggna direkt vilket antagligen var mindre smärtsamt, lade grunden till de frikyrkoförsamlingar som finns idag.

Det finns fler Sanningar att upptäcka för den som vill vandra med Jesus/Gud och innan Jesus/Gud kan komma tillbaka. Han dröjer för att han vill att alla som har blivit frälsta till honom och som vill stå fast vid honom skall få en chans att göra det.

Det handlar om Guds/Jesus kärlek och inte om världens kärlek!

De som säger att man inte får lov att kritisera KYRKAN av idag (den romersk katolska kyrkan/skökan) och alla de små skökor hon har fått med sig (avlat fram) under tidens gång och som idag inte lider på grund av att de är emot barndop, avlatsbrev eller annat utan som numera går sin egen väg, säger inget annat än att man inte får lov att kritisera Satan som byter taktik efter vad det behagar honom och hans tjänare. 

Guds ord är bestående men Satans ord är inte bestående.

Varför kritiserade Jesus/Gud de skriftlärda och fariseérna när han kom som människa till jorden? Borde inte han som var så kärleksfull och barmhärtig mot allt och alla ha slängt sig i deras famn och bett om förlåtelse för sin kärlekslöshet och sin obarmhärtighets skull?

Det var ju trots allt de som hade AUKTORITET!

Kommentarer

Postat av: Boaz

Publicerad 2018-11-15 21:42:18

Jo detta var ett av de bättre inlägg man kan läsa i vårt land i dag om Kyrkorna i allmänhet. Rakt på sak och utan krusiduller.

Det finns dock en viktig punkt att notera, och det är att de flesta människor vet ej att det som kallas "församlingen" i Bibeln ej är något fysiskt föremål. Det som de flesta människor i allmänhet tror är "församlingen" när de talar om kyrkan i allmänna ord, är ju i själva verket församlingslokalen eller kyrkan. En och annan tror även att det betecknar Kyrkans medlemmar, och deras sympatisörer, men även detta är fel för Jesus talade bara om troende i församlingen.

Man blir beklämd av att dessa förståndiga människor som kallar sig kristna inte ens orkar bry sig om vad Jesus sade före sin död.

Citat: Kol 1:24

Nu gläder jag mig mitt i mina lidanden för eder; och vad som fattas i det mått av Kristus-bedrövelser som jag i mitt kött måste utstå, det uppfyller jag nu för hans kropp, som är församlingen.

Tack
Boaz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik