Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Vem skall man ha kontakt med efter frälsningen till Jesus?

Publicerad 2018-12-12 15:04:00 i Jesus,

Det naturliga för en människa som har blivit frälst till Jesus/Gud är att gå till kyrkorna och till samfunden i hopp om att hitta människor (likasinnade) där som också har blivit frälsta till Jesus (till Gud) och som den kan ha gemenskap med men besvikelsen blir dock stor när människan förstår att de som regelbundet går dit (eller är medlemmar) är frälsta till sina kyrkor och samfund (byggnader).
Dessa kyrkomänniskor (religiösa) som den nyfrälsta/de nyfrälsta stöter på så fort de sätter foten innanför dörren/porten tror att Jesus/Gud finns i deras kyrkor tillsammans med en massa läror och doktriner som ser olika ut beroende på vilken kyrka det handlar om och de tror att om de lär sig bibeln (Guds/Jesus ord, vilket många går in för, för vad är en kyrka utan bibeln?) och då helst gärna utan och innan och framlänges och baklänges så är de frälsta till Jesus (alternativt kan bli om de kämpar på).
En hel del kyrkomänniskor (OBS, det gäller långt ifrån alla för de flesta/majoriteten som har dragits in i skökoväsendena på något sätt och som blivit medlemmar där, nöjer sig med att lyssna på pastorn/pastorerna/prästerna) studerar NT noggrant och de vänder och vrider på de olika bibelcitaten samt diskuterar och disputerar med andra som gör likadant men de kommer inte fram till något av värde.
Det enda de kommer fram till är att ingen har rätt (ingen sitter inne med sanningen) och att det gäller att kompromissa (med allt och alla) och samarbeta eftersom det finns SÅ MÅNGA OLIKA TOLKNINGAR av bibeln.
Vad de sysslar med är TEOLOGI (läran om Gud/Jesus) men Jesus/Gud är ingen lära. Det går inte att lära sig att bli frälst till Jesus/Gud i en kyrka (samfund) eller genom att lära sig hela bibeln utantill.
Det går att bli frälst till en kyrka (ett samfund) genom att gå dit och till kyrkorna och samfunden är idag alla välkomna oavsett vad de tror eller inte tror.
Men att ha blivit en del av en social klubb (en kyrka/ett samfund som har roliga aktiviteter för alla och envar, någon gillar det ena och någon gillar det andra) är inte samma sak som att ha blivit frälst till Jesus/Gud även om man i kyrkorna talar om Jesus/Gud och om bibeln.
Att tala om Jesus/Gud är inte samma sak som att stå i kontakt/förbindelse med honom.
Detta var vad fariseérna och de skriftlärda gjorde för de hade inte Gud/Jesus med sig. De talade och talade och tolkade och tolkade med de var Gudshatare som i sin självrättfärdighet talade och tolkade skriften efter eget tycke och smak (vilket var på människors vis, deras vis) och detsamma gör dagens kyrkokristna.
En människa som har blivit frälst till Jesus/Gud har Jesus/Gud boendes i sitt hjärta (via den Helige Ande) och det är Jesus som verkar i och genom den människan efter det.
Att som nyfrälst bli varse om att de flesta som befolkar kyrkorna och samfunden (även de som kallas präster och pastorer) är ofrälsta (för i annat fall hade de inte orkat med att vistas i sina kyrkor och samfund vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år) är smärtsamt.
Som frälst till Jesus så är det omöjligt att ha gemenskap med dem på den grund som är Jesus/Gud. Att ha gemenskap på ett mänskligt plan och att tala om väder och vind, om bilar, om hästar, om fotboll eller om vad som helst som inte har med tron på Jesus att göra går bra men det är ju inte den slags gemenskap som den nyfrälsta behöver som nyfrälst för den gemenskapen har den förmodligen redan i världen och med världens människor.
Så frågan är ”vem skall man ha kontakt med efter frälsningen till Jesus”?
Detta är ett utdrag från en kommentar på bloggen (från en anonym) under artikeln ”Ett Sverige och en värld utan gränser” och som beskriver det så bra:
Det är svårt att finna en väninna eller make, knappt en bekant som faktiskt tror på Jesus men ändå inte luras av kyrkan. Det är svårt att finna en vän som förstått att "konspirationsteorier" inte är varken konspiratoriska eller teorier, utan sanning. Den sanna kärleken för familjen är döende. Men det läker mina sår en gnutta när jag läser om människor som kan se hyfsat klart på sanningen. Tack!”
Läs mer:
https://experimentlandet.blogg.se/2018/november/ett-sverige-och-en-varld-utan-granser.html

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-12-18 23:51:07

Åh vad det kittlar.....

En liten anspråkslös video för de som är nyfikna på hur vi kan leva ut vår tro.

https://www.youtube.com/watch?v=5YSFwSz3B2Q

Boaz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik