Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Guds rike fungerar inte som världens rike

Publicerad 2018-04-11 17:45:09 i Religion,

I världens rike får vi från det att vi är små lära oss att lyda de auktoriteter vi har runt omkring oss såsom föräldrar, anhöriga, lärare och andra vuxna som vi har att göra med och som är äldre och mer erfarnare än oss och det är givetvis något possitivt för hur skulle det annars se ut, tänk vilket kaos det skulle bli om små barn utefter deras önskningar ”Jag vill och jag kan fälf (själv)” hade fått styra och ställa och sätta dagordningen i familjen eller i samhället.

Hur mycket ”jag vill och jag kan” hade det inte blivit från alla olika håll? Det hade varit omöjligt att hålla ihop en familj, ett samhälle och en värld med allt JAG vill och jag kan och därför behövs auktoriteter när vi är barn.

Det behövs människor som har passerat det egoistiska stadiet som handlar om att jag vill och jag kan men så ser det inte ut i Guds rike och för den delen inte heller i världens rike när vi har uppnått vuxen ålder.

Som vuxen har man själv blivit en auktoritet vare sig man vill det eller ej. Man gör sina egna val vilka är bra eller dåliga och ofta efter andra människors (människor som man litar på) rådgivande. Som en vuxen människa i världen förlitar man sig i regel helt och hållet på andra människor som har någon eller flera titlar som de fått genom någon slags form av utbildning vilket gör dem trovärdiga.

Detta fungerar bra i världens rike men i Guds rike gäller det motsatta. I Guds/Jesus rike är det inte de som har flest utbildningar, flest titlar, som är auktoriteter. I Guds rike är Jesus/Gud  auktoritet (den enda auktoriteten) och han talar till sina utvalda om att de inte skall göra sig till auktoriteter för världen och för världens människor oavsett hur många utbildningar de har lyckats samla på sig och hur smarta (intelligenta) de än är.

Den högste skall vara den minstas tjänare säger Jesus och han vänder sig förstås till kristna. Det handlar med andra ord inte om att kristna skall vara judarnas, muslimernas, buddisternas eller andra religioners eller folkslags tjänare. Bibeln talar till de ”kristna” de troende på Jesus och inte till vem som helst även om det är fritt fram för vem som helst att läsa bibeln.

När Jesus tvättade fötterna på sina lärjungar (han tvättade inte fötterna på vem som helst vilket de falska kristna gärna vill tro) så var det för att visa just detta att den högste bland er (eder) skall vara den minstas tjänare.

De minsta är inga zigenartiggare från andra EU länder vilka har ockuperat varje mataffär från norr till söder i Sverige och de minsta är inte heller de som kallar sig ensamkommande barn (barn från Afghanistan som har levt i Iran där det inte har varit något krig de senaste decennierna men som inte kan få allt de önskar sig i Iran, det finns ingen framtid för dem där säger de, och därför väljer att komma till Sverige som flyktingbarn) eller de som INTE kallar sig barn men som vill ha ett bättre liv i Sverige och som anländer till Sverige i massor vilket kyrkornas medlemmar i sin enfald tror (vill tro på) för att deras herdar i församlingen har sagt att det är synd om dem. Att DE är de minsta som Jesus talar om.

De ”minsta” är inte kreti och pleti från hela världen och som av olika anledningar har valt att komma till Sverige med sina religioner och sina kulturer (kulturyttringar). De minsta är de troende på Jesus och som inte har det lika bra förspänt som andra troende på Jesus. Det har inget med bidragsparasiterna som väller in i Sverige från jordens alla hörn att göra och som påstår sig vara helt utblottade. De tillhör inte kategorin ”de minsta” som bibeln talar om även om de har blivit helt utblottade i sina egna hemländer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik