Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Kyrkan i nöd och i lust

Publicerad 2017-03-11 19:27:13 i Religion,

Har du lovat evig trohet till en kyrka genom att döpas in i kyrkan och är av den uppfattningen att det inte går att lämna kyrkan för att Sara, Jonathan, Sonja med flera samt den gamla Bertil (en kyrkans trotjänare sedan generationer tillbaka) är med där och har gett sina liv för kyrkan samtidigt som de har gett dig så mycket gott under alla år?

Då går det inte att säga annat än att du är gift med kyrkan och att du har ingått ett äktenskap med kyrkan och att du inte vill skilja dig i första taget.

Ett äktenskap med kyrkan innebär förpliktelser. Det innebär att att du måste ställa upp för kyrkan i vått och torrt men vad är det egentligen du ställer upp på? Det du ställer upp på är kyrkan och inte på Jesus Kristus eftersom Jesus och Guds Ande inte kan finnas i några kyrkor, i byggnader av trä, halm eller tegel. Jesus kan bara finnas i ett hjärta, i varje människas hjärta som tror på honom.

Ordet kyrka existerade inte under apostlatiden utan ordet kyrka började användas när den romerska kejsaren Konstantinus på trehundratalet (313) konverterade till kristendomen av politiska skäl och sedan såg till så att det började byggas kyrkor eller med ett annat ord, avgudatempel. Han ville vara de icke troende (och speciellt de Talmudtroende judarna som korsfäste Jesus) till lags genom att ena det romerska riket med en gemensam tro.

Innan dess så fanns inga kyrkor utan endast församlingen. Ordet Ecclesia betyder inte kyrka vilket många kristna tror utan det betyder att vara utkallad från världen. Utkallad från världen för att ingå i Guds rike.

När en troende människa idag får möta Gud/Jesus så blir den hänvisad eller känner sig hänvisad till en kyrka som inte är Guds församling utan ett fångstredskap för Satan. De som kallar sig kristna accepterar inte att någon troende väljer att stå utanför kyrkorna. De ser den eller de personerna som paria och ett hot mot dem själva och kyrkorna. 

Sedan kan de ha hur mycket kritik som helst mot kyrkorna men vill inte skilja sig för att de känner lojalitet till alla snälla och goda människor som de har fått möta där. De väljer att tiga och lida och säger att när och om kyrkorna får en homosexuell pastor/en manlig eller en kvinnlig homosexuell pastor, då är måttet rågat. Då lämnar jag kyrkan vilket inte stämmer.

När de väl har fått kontakt med den nya homosexuella pastorn så upptäcker de att han eller hon är snäll, riktigt snäll och god, och vill allas väl. Att han eller hon är kärleksfull och barmhärtig och då gäller inte det som de tidigare har sagt eller intalat sig själva.

Ingen kan väl gå emot en sån godhet och en sån kärlek heter det då så jag måste stanna kvar i min kyrka och ha gemenskap med Sara, Jonathan, Sonja och den gamla trotjänaren Bertil och inte minst med den nya homosexuella pastorn.

Kommentarer

Postat av: Jan

Publicerad 2017-03-11 20:03:27

På många håll är det tyvärr så att en kyrkobesökare inte får den andliga föda hon har rätt att förvänta sig i ett hus invigt för gudstjänst. Det sker om det råder en liberal teologi och Guds ord inte predikas rent och klart och sakramenten inte är rätt förvaltade.
Kyrkan som gudstjänstlokal har sina förebilder från gamla förbundets tempel och den nytestamentliga församlingen. Den goda tanken med kyrkan är att vara ett stöd och hjälp för de kristna.
Det finns fortfarande fungerande församlingar, där Guds ord predikas rent och klart, men de är sällsynta.
Men här och var finns de. Tidningarna Kyrka och Folk samt Göteborgs Stifts-Tidning kan ses som organ för bibeltroget kyrkfolk. Den senare finns även som gratistidning på nätet:
http://goteborgsstiftstidning.se/

Svar: Dom församlingar där Guds ord predikas rent och klart måste som du säger vara väldigt få om de finns. Har inte stött på någon. Tack för länken. Ska kolla.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Hans Nilsson

Publicerad 2017-03-11 20:26:31

Jag har lämnat Svenska Islam kyrkan och uppmanar den stora massan som fortfarande är kvar att göra som jag.

Svar: Bra! Det gjorde jag med för några år sedan och det är det många som har gjort och ännu fler lär det bli. Nu är det invandrarna som ska fylla upp tomrummet och man fjäskar för fullt för "flyktingar" och asylsökande speciellt från muslimska länder. Så Svenska Islam kyrkan är ett passande namn.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: eva

Publicerad 2017-03-17 09:45:46

Jag tror inte att "Det finns fortfarande fungerande församlingar, där Guds ord predikas rent och klart," som en insändare skriver.

Vad jag förstår så syftar det på den svenska kyrkan...

Men de som verkligen är Guds barn kan inte vara kvar i "svenska kyrkan" eftersom de får sparken om de talar sanning utifrån Guds Ord.

De borde skämmas att nämna att de är en präst i sv. kyrkan!

Gå ut ur Babylon - samfund, kyrkor och så kallat kristna organisationer

- med en präst/predikant på ett podium - upphöjd över alla,

då ska Gud ta emot dig!

BLANDA DIG INTE MED OGUAKTIGHETEN!!

Postat av: eva igen

Publicerad 2017-03-17 09:56:01

Tittade som hastigast på Göteborgs Stifts-Tidning

https://drive.google.com/file/d/0B7j5liCXmXUda1NRT2NTYzZCYlZXWlVteXpRdWNVX2d3dDBF/view

och såg att de menade att kungahuset trodde på Gud... nåt liknade menade de.

Men snälla nån!

Om de har den minsta gudstro varför döper de sina barn och barnbarn i en frimurarkyrka med frimurarpräster!!??
(T.E.X JACKELEN MED FISKHATT!)

Dessa har tydliga frimurar-(satans)- symboler på sina kläder!

Satans symboler kan även ses på kyrkans väggar!

SKÄRPNING!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik