Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Nyanländas bidrag från försäkringskassan

Publicerad 2016-03-29 13:07:00 i Mångkultur,

Lite då och då kan man läsa på olika bloggar och hemsidor om vad nyanlända invandrare kan få i ersättning från försäkringskassan (hela världens socialbyrå) varje månad.

De summor som de enligt bloggarna kan komma upp i har minst sagt varit hissnande och då är det svårt att tro på vad som skrivs..

Därför bestämde jag mig för att ringa upp försäkringskassan (hela världens socialbyrå) och ta reda på vad som gäller här och nu idag.

Kvinnan jag talade med (förmodligen från något öststatsland kunde jag höra på hennes brytning), var mycket trevlig och tillmötesgående och inte alls som anställda på myndigheter brukar vara om man ber om att få reda på fakta.

De brukar antingen hänvisa till sina hemsidor och om det man vill få veta är något som inte står på deras hemsidor, frågar de vem man är och varför man vill veta det eller det även då det gäller statliga myndigheter som finns till för att tjäna folket. De svenska medborgarna.

Behöver man kanske informationen för en uppsats (ett skolarbete) eller är man kanske möjligtvis journalist (en snokare)? I såna fall på vilken tidning?

Det finns ingen hejd på vilka närgångna frågor en del myndigheter kan tänkas ställa och inte så sällan hänvisar de till någon chef eller påstår att de inte är insatta i frågan (har tillräckligt med kunskaper) trots att man genom telefon blivit skickad till just den (personen man talar med) som skall ha kunskap. Jättemycket kunskap i frågan.  

Vad jag fick veta var faktiskt ungefär det jag har läst på andras bloggar (i alternativa nyheter) med ett tillägg som gjorde mig riktigt chockerad (återkommer till det nedan).

Jag bad om två exempel. Det första exemplet handlar om en ensam nyanländ person och det andra exemplet om en ensamstående trebarnsmamma (med ett barn under 11 och två över 11) .

Ska tilläggas att alla bidrag som ni får kännedom om nu (om ni inte kände till dem innan) och som våra landsförrädare till politiker (ivrigt påhejade av kyrkor och andra godhetsinrättningar) gladeligen skänker bort till kreti och pleti från hela världen, är skattebefriade.

Det jag fick veta var att en ensam nyanländ person som ställer upp på att delta i aktiviteter som arbetsförmedlingen anordnar vilket kan vara allt ifrån att läsa svenska för invandrare (SFI) till Sverigeintroduktion (utbildning i hur man tvättar i en tvättstuga, hur man bär sig åt för att slänga sopor och mycket annat som kan vara nyttigt att veta), alternativt vuxendagisaktiviteter a.la Fas 3 (allmänt kallad FASAN) får 308 kronor om dagen (20 - 22 dagar i månaden) i etableringsersättning.

Den nyanlända som är ensamstående kan få två skattefria bidrag:

1. Etableringsersättning:

Om vi räknar på 22 dagar i månaden så blir det 6776 kronor.

2. Bostadsersättning:

Om personen har en bostad med en hyra på cirka 5.700 kronor så får den 3.900 i bostadsersättning (kallas bostadsersättning och inte bostadstillägg eller bostadsbidrag). Jag fick veta att de flesta får 3.900 kronor i bostadsersättning (om inte hyran är under 1.800 kronor per månad) och det är vad man max kan få som ensamstående.

En ensamstående ”nyanländ” får alltså sammanlagt 10.676 kronor i månaden skattefritt vilket är mer än de lägsta pensionerna och bra mycket mer än vad många sjukskrivna får (människor som arbetat och har arbetat hela sitt liv i Sverige men som har blivit sjuka) och bra mycket mer än vad svenska socialbidragstagare får per månad.

En ensamstående trebarnsmamma (med som nämnts ett barn under 11 och två över 11) får

1. Etableringsersättning för sig själv:

 6776 kronor (22 dar i månaden 308 kronor per dag)

2. Etableringstillägg för barnen:

För barnet under 11 får hon 800 kronor per månad

För barn nummer 1 över 11 år får hon 1500 kronor i månaden

För barn nummer 2 över 11 år får hon 1500 kronor.

Det blir sammanlagt 3.800 i etableringstillägg.

För sig själv och barnen får hon alltså 6776 + 3.800 kronor vilket blir 10.576 kronor.

3. Bostadsbidrag:

Den ensamstående mamman kan också få bostadsbidrag och om hon har en lägenhet som kostar 7.500 kronor i månaden (kvinnan på försäkringskassan tog detta exempel) så får hon även 5.200 i bostadsbidrag. Har hon en hyra som överstiger 7.500 får hon förstås mer (det finns ingen direkt gräns för hur hög hyran får vara i detta fall).

Förutom etableringstillägg för barnen så får hon vanligt barnbidrag. Fattas bara annat!!!

4. Barnbidraget är på 1050 kronor per barn och månad.

1050 per barn är lika med 3150 kronor per månad men då hon har tre barn får hon flerbarnstillägg för barn nummer tre(som jag inte fick riktigt grepp om hur stor den summan var). Som minst får hon i alla fall 3150 kronor per barn och månad.

5. Underhållstöd.

Ensamstående mammor har också rätt till underhållstöd för varje barn. Underhållsstödet är på 1573 kronor per barn och månad vilket för tre barn blir 4719 kronor i månaden från samhället i de fall när det inte finns någon pappa som kan betala. Huruvida den ensamstående mamman är ensamstående eller ej är något som FK knappast kan kolla upp. Det räcker att den ensamstående mamman står skriven som ensamstående på adressen för att kallas ensamstående.

Summan av kardemumman blir alltså att en nyanländ ensamstående ”fattig och utblottad” mamma (eller varför inte pappa?) får 23.645 varje månad från FK (hela världens socialbyrå) skattefritt och då är inte flerbarnstillägget för det tredje barnet inräknat.

Och nu kommer det mest osmakligaste av allt som den trevliga kvinnan på FK valde att berätta trots att hon inte hade behövt det då det inte var något jag frågade efter.

Håll i er nu! Om den utblottade och fattiga mamman skulle få tag i ett arbete, ett vitt arbete, (har någon som kan passa barnen när hon har läst färdigt SFI för dagen, varit på vuxendagis i arbetsförmedlingens regi eller lärt sig slänga sopor) så får hon lov att arbeta VITT under sex månader per år utan att alla dessa bidrag påverkas ett endaste dugg.

Hon har med andra ord rätt att (förutom att inkassera bidrag på sammanlagt 23.645 kronor varje månad) dryga ut kassan ytterligare genom ett lönearbete under sex månader per år.

Vad ka man säga annat än att det är förståeligt att alla vill till just Sverige?
 

Kommentarer

Postat av: Hans Nilsson

Publicerad 2016-03-29 16:24:50

Sverige är fantastiskt för ALLA utom för Svenskarna. Detta har en majoritet av Svenska folket i val efter val röstat fram under de senaste 40 åren.

Svar: Jag kan inte annat än att hålla med.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Aras

Publicerad 2016-05-23 14:50:30

Hej! jag måste säga att det är toppen på isberget ni ser. Islam har planerat att invadera hela världen och har olika strategier och metoder beroende på landets geografi och folkets svaghet .Hur många förstår att Islam är inte bara en religion snarare en politik system: Islam-ism lik många andra ism Kapital-ism, komon-ism, fasc-ism..................................................................................................................

Svar: Hej! Ja, och det finns ju en agenda bakom detta.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Robert

Publicerad 2017-03-22 06:48:42

Artikeln felaktig, korrekt summa är:13720-16695 uträkning se nedan. Hela hyran täcks inte av bidragen och 2300 kvarstår att betala varje månad.

11420-14395 efter hyra för att försörja sig själv och 3 barn. Intressant liv med många dyra hobbies låter det som.

Etableringsersättning & barnbidrag fås inte ut samtidigt, vilket sänker summan med 3800-6776 per månad i denna kalkyl.
Värt att notera är att kvinnan hade kunnat få ut ytterligare 700kr/mån om även det första barnet var över 11.

https://www.forsakringskassan.se/.../4143...

Summan i bostadsbidraget stämmer eftersom vi räknar på 3 barn under 18. Värt att notera är dock att hon fortfarande går minus 2 300 på bostaden.

Som sagt ovan, barnbidrag & etableringsersättning delas inte ut samtidigt, ren och skär lögn, se källa nedan.
Sänker summan med 3150 per månad.
(flerbarnstillägget som artikelskrivaren inte bemödade googla ligger på 730).

https://www.forsakringskassan.se/.../4143...

barnbidrag
https://www.forsakringskassan.se/.../nar.../barnbidrag

Underhållsbidrag,
Kalkylen stämmer bra här.

Postat av: Mia

Publicerad 2017-03-22 10:05:07

Hur länge betalas alla dessa bidrag ut? Måste väl finnas en tidsbegränsning?

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-22 10:34:55

Tänk om min pension hade varit så hög 😢

Postat av: Lena Linden

Publicerad 2017-03-22 11:32:35

Hej!
När jag var arbetslös kunde jag bara jobba deltid i 75 dagar. Om jag ville behålla ersättningen. Vi svenskar får inte både jobba och ha bidrag. Detta är ju faktiskt inte klokt! Detta att de får jobba 6mån och ändå få bidraget. Förstår så väl varför de kommer hit!
Dit går mina skattepengar.
Ska nu leva på 9700kr inklusive bostadstillägg.
Jag är pensionär sedan 1 feb.
Detta är odemratiskt!

Postat av: Anders

Publicerad 2017-03-22 14:44:51

Tidigare var flerbarnstillägget ett extra barnbidrag för tredje barnet, detta har tydligen ändras, och gäller numera från barn nummer två

Flerbarntillägget kan läsas om här
https://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/nar_barnet_ar_fott/barnbidrag

Postat av: Lillann

Publicerad 2017-03-22 15:06:20

Idag blir det Valium till middag. Efterrätten blir knaprigt goda Sobril...
Måltidsdryck blir utsökt halvljummet kranvatten...
Till kvällskaffet serveras vaniljglass, som dekoreras med ytterligare några stycken Valium...
Jag blir såååå trött...

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-22 15:10:01

Oacceptabelt. Inte undra på att främlingsfientlighet ökar i landet när man läser sådant som detta. Varför prioriteras gamla, sjuka och människor som slitit ett helt liv åt samhället bort? Det är på tiden att kräva mer av våra politiker. Alla som tycker är inte rasister bara för att de tycker något. Politikerna får sluta vara så naiva. Ja för pengar verkar det finnas gott om tydligen fast då inte till det som lidit under år som sjukvård, äldrevård, pensioner osv. Varför ska man kasta bort ett helt arbetsliv i Sverige? Ja funderingarna är många och det går att undra varför det bara kan fortsätta som det gör. Politiker är våra största förskingrare och de kommer alltid undan medans vanliga människor straffas om de gör fel. Ska det verkligen vara så kan man undra.

Postat av: Re Laxed

Publicerad 2017-03-22 21:53:02

Ja, så vad blir då motstrategin? Vad sägs om följande.
1. Inkludera. Bidra till att avdramatisera krocken mellan ideologiernna med alla till buds stående medel, kaffe, fotboll, småkakor, några vänliga ord. Det känns nog rätt bra även för oss norrlänningar i Stockholm, för att inte tala om för dem som kommer längre ifrån.
2. Assimilera. Prata om värden, världen, rationalitet, tolerans, evidensen för det övernaturligas existens (nåja, det går nog rätt fort) och hur man blir kassör i föreningen (sådana behövs alltid).
3. Relaxa. Vägra stressa upp dig i trygg förvissning om att bara ett par generationer ner i släktträdet är skillnaderna i värderingar, skattemoral och utbildning i det närmaste utraderade.

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-22 21:56:21

Jag som går på sjukpenning blir mörkrädd.. Jag får ut denna månaden, där ersättningen är förskjuten en månad, 10800:- har ingen jävla aning hur fan jag ska överleva denna månad!!

Svar: Det är så det ser ut tyvärr och ännu värre kommer det att bli.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Sardo

Publicerad 2017-03-23 10:04:20

En kostnad som inte är med är det rertroaktiva bidragen som fås i form av Barnbidrag/underhåll från det att barnen föddes tills dags dato.
/S

Svar: Hej och tack för upplysningen. Ja, jag hörde det för inte så länge sedan. Ännu värre med andra ord.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Olle

Publicerad 2017-03-24 06:38:53

Till Robert!

Länkarna fungerar inte.

Menar du att personalen på FK (som jobbar med detta)ljuger?

Postat av: Gunborg

Publicerad 2017-03-24 19:43:06

Svar till Aras som skriver:

Hej! jag måste säga att det är toppen på isberget ni ser. Islam har planerat att invadera hela världen och har olika strategier och metoder beroende på landets geografi och folkets svaghet .Hur många förstår att Islam är inte bara en religion snarare en politik system: Islam-ism lik många andra ism Kapital-ism, komon-ism, fasc-ism

Mitt svar:

Världsförstörarna heter inte muslimer utan sionister.

De använder Islam och ISIS för att ha "scapegoats" (som de alltid har) - då de inte vill och vågar visa färg!

Så vakna upp !

Postat av: leif

Publicerad 2017-03-25 18:02:36

Du är ute och cyklar totalt i det här inlägget. Bostadsbidraget minskas efter hur mycket man tjänar, utan undantag, samtidigt som bostadsersättningen också minskas med det man får i bostadsbidrag. Osv.

Svar: Alla uppgifter i artikeln kommer från en anställd på Försäkringskassan.
experimentlandet.blogg.se

Postat av: niklas

Publicerad 2017-04-25 21:20:23

ja nyanlända alltså 10576+16580=27158gånger6 lika med =162948 alltså 63546 kronor i slöseri av mina skattepengar då kunde jag fät 16000+8200 i sex månader nej inte detta är inte konstigt att politikerna ger svenskarna ett jävla fjäskande till nyanlända undrar hur mycket som vi höjer våran utlandsskuld med och kostar när man ser edsas jävla nyanlända får gratis bostadsrätter och fattigpensionärer g blir hemlösa.sen tycker politikerna så jävla synd om dessa nyanlända måste fixa bostad på bostad. nej ge fattigpensionärerna allra medan nyanlända få högst 6800 inget mer

Svar: Hej Niklas!
Håller med!
experimentlandet.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-01-17 23:01:19

Finner inte ord men jag håller med Niklas
Våra pensionärer borde få dessa pengar istället,det är snart val och jag hoppas att det blir lite mer rättvisa i vårt land som tyvärr håller på att kolappsa.Eller har jag fel?

Svar: Tyvärr har du nog rätt. Sverige är på väg mot sin undergång och vad folk röstar på eller om de väljer att inte rösta alls, spelar ingen roll så länge det anses vara rasistiskt, främlingsfientligt, ondskefullt med mera att bry sig om sina egna i första hand (det svenska folket) och om sitt land.
experimentlandet.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik