Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Det falska evangeliet

Publicerad 2012-07-19 12:16:29 i

Att se sig själv som gudomlig öppnar upp för mycket ondska. Den som anser sig vara likvärdig Gud eller tror sig kunna nå en sådan status genom att göra goda gärningar, har inga problem med att själv definiera lagar och bud samt att bestämma vad som är gott och ont, rätt eller fel.

Det innebär att goda gärningar lika snabbt kan bytas ut till att bli onda gärningar beroende på hur de yttre omständigheterna ser ut. Under kommunisttiden i sovjet ansågs det som gott att utrota intellektuella och självständigt tänkande individer medan det i nazityskland ansågs som gott att utrota människor beroende på ras. Idag, (tack och lov) eller kanske skulle man kunna säga just nu, anses det inte i dessa länder som något gott att utrota människor på grund av intellektuell kapacitet, ras eller något annat.

Tyvärr kan vad som helst ske när människan vänder sig från Gud. Det är det som är den egentliga synden och onda och felaktiga handlingar blir konsekvensen. Hur mycket människan än arbetar för att uppnå en god karaktär, gudomlighet eller vad det må vara av gott, kan det aldrig bli något bestående gott eftersom människan inte kan frälsa sig själv eller någon annan. Hon kan inte omdana sig själv från grunden.

Karaktären är en frukt av frälsningen som bara kan nås genom tron på Jesus Kristus. I Romarbrevet (10: 9-13) kan vi läsa “Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning. Skriften säger ju: Ingen som tror på honom ska stå där med skam. Det är ingen skillnad på jude och grek; alla har samma herre och han ger av sin rikedom åt alla som åkallar honom. Ty var och en som åkallar herrens namn ska bli räddad.”

Det står att var och en som åkallar herrens namn ska bli räddad. Det står inte att någon form av gärningar eller mänskliga bedrifter leder till frälsning. Men det är vad som attraherar många människor då det tilltalar det köttsliga sinnet samtidigt som de kan leva kvar i tron att människan till sin natur inte är en fallen varelse. Att erkänna det vore att erkänna sin egen synd (bortvändhet från Gud) och sitt behov av omvändelse.

Hur mycket framgång lögnen får beror på hur lik sanningen den är. Det sanna evangeliet som är från Gud är på väg att bytas ut mot ett falskt evangelium, ett laglöshetens evangelium som inte förnekar Guds existens men menar att Gud är alla människors andliga fader och att alla vägar bär till Gud.

Enligt bibeln måste en tro på Gud finnas om han överhuvudtaget ska kunna vara en människas andliga fader och nya testamentet talar tydligt om att den enda vägen till Gud är genom Jesus Kristus. Laglöshetens evangelium förnekar inte att Jesus har levt och att han var en god människa som gjorde under och tecken, en riktig idealmänniska i sin barmhärtighet, men erkänner inte hans gudomlighet, hans död på korset och uppståndelse. Det för kristendomen så centrala försoningsverket då Jesu blod utgöts som förlåtelse för alla människors synder talas det inte om.

Katolska kyrkan, mystikerna och trosrörelsen är de drivande krafterna när det gäller den gränslösa ekumeniken. Alla arbetar för “Enhetens kyrka” vid östanbäcks kloster och gör sitt bästa för att laglöshetens evangelium ska spridas i en lockande New age förpackning för att på sikt ersätta det sanna evangeliet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik