Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Jesus/Gud prövar, agar och tuktar SINA barn

Publicerad 2021-12-05 07:54:00 i Jesus,

Att Jesus/Gud prövar men även agar och tuktar SINA barn likt en världslig FADER kan vi läsa om i bibeln.

Observera att idag är barnaga (d.v.s kroppslig bestraffning av barn) förbjudet enligt svensk lag men när bibelns texter nedtecknades så var det ”gissningsvis” en naturlig del av barnuppfostran.

Och I haven alldeles förgätit den förmaningens röst som talar med eder, såsom man talar med söner: »Min son, förkasta icke Herrens aga, och giv dig icke över, när du tuktas av honom.

Ty den Herren älskar, den agar han, och han straffar med riset var son som han har kär.» Det är till eder fostran som I fån utstå lidande; Gud handlar med eder såsom med söner.Ty var finnes den son som icke bliver agad av sin fader? (Heb.12:5-7)

Han prövar, agar och tuktar alltså SINA barn i syfte att FOSTRA dem och INTE världens barn då de INTE är hans SÖNER eller DÖTTRAR.

De har inte honom som sin fader utan har en annan fader så varför skulle han intressera sig för att ”fostra” dem även om vissa ”kristna”, trots att de har hur många biblar som helst och trots att de kanske har läst sina biblar hundratals gånger, kallar alla människor för Jesus/Guds barn vilket de inte är enligt Jesus/Gud, apostlarna och bibeln?

När Jesus/Gud talar om SÖNER och DÖTTRAR så talar han om en FAMILJ, om en ANDLIG familj, där han är en och samma FADER till alla människor som tror på honom och som har blivit frälsta till honom.

Eftersom vi har samma andliga FADER så är vi systrar och bröder i TRON. Vi tillhör som sagt en och samma familj!

Vi är på ettandligt plan inte systrar och bröder eller söner och döttrar till icke troende (till dem som inte tillhör hans andliga familj) även om vi har biologiska/världsliga föräldrar, syskon och andra anhöriga etcetera vilket inte går att komma ifrån.

Bibeln är skriven av troende/frälsta till andra troende/frälsta och inte till kreti eller till pleti (till vem som helst/till alla) även om det inte är förbjudet för kreti och pleti (vem som helst) att skaffa sig en bibel och att läsa i den dygnet runt om de så önskar.

Jesus/Gud och apostlarna är tydliga med att vem som helst inte kan förstå vad de och bibeln lär då de oandliga, de icke troende, icke frälsta, som inte har fått del av hans ANDE, inte kan förstå ANDLIGA ting.

Men vi hava icke fått världens ande, utan den Ande som är av Gud, för att vi skola veta vad som har blivit oss skänkt av Gud. Om detta tala vi ock, icke med sådana ord som mänsklig visdom lär oss, utan med sådana ord som Anden lär oss; vi hava ju att tyda andliga ting för andliga människor.

Men en »själisk» människa tager icke emot vad som hör Guds Ande till. Det är henne en dårskap, och hon kan icke förstå det, ty det måste utgrundas på ett andligt sätt. Den andliga människan åter kan utgrunda allt, men själv kan hon icke utgrundas av någon. Ty »vem har lärt känna Herrens sinne, så att han skulle kunna undervisa honom?» Men vi hava Kristi sinne”. (1 Kor. 2:12-16).

Rent intellektuellt kan vem som helst förstå bibeln men frälsningen och tron har inget med intellekt, intelligens eller mänsklig fattningsförmåga (såsom världen definierar detta) att göra.

Det är ingen så kallad ”vanlig” bok så därför kan inte de som INTE har blivit SANT frälsta till HONOM förstå bibelns djupare SANNINGAR.

För att kunna förstå bibelns sanningar så måste de vara ledda av Jesus/Guds ANDE som är den som KAN och VILL LEDA dem IN I HELA SANNINGEN OM de är intresserade av HANS SANNINGAR.

Det är Jesus/Gud själv som gör detta. Inga så kallade pastorer eller präster (övriga människor) även om de har läst teologi i 108 år kan leda någon annan människa in i Jesus/Guds sanningar. Det är det BARA HAN ”PERSONLIGEN” SOM KAN GÖRA DET!

Detta är något som de flesta ”kristna” inte vill tro på och av den anledningen så finns det hur många tolkningar av bibeln som helst (hur många kyrkor och samfund som helst) och mer eller mindre en tolkning för varje så kallad ”KYRKA”/samfund trots att Jesus/Guds Ande är en och samma ANDE för alla som tror på honom och som har blivit SANT FRÄLSTA till honom.

Hans ANDE säger inte en sak till en kristen och något annat till en annan kristen och något ytterligare till en tredje, fjärde och så vidare.

Därför ber Jesus/Gud oss att pröva andarna:

Mina älskade, tron icke var och en ande, utan pröven andarna, huruvida de äro av Gud; ty många falska profeter hava gått ut i världen. Därpå skolen I känna igen Guds Ande: var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud; men var och en ande som icke så bekänner Jesus,han är icke av Gud. Den anden är Antikrists ande, om vilken I haven hört att den skulle komma,och som redan nu är i världen” (1. Joh. 4:1-3)

Är detta något som majoriteten av dem som kallar sig för kristna ens är intresserade av med tanke på sin KÄRLEK till VÄRLDEN och i och med sin uppfattning om att ALLA världens människor är Jesus/Guds barn (hans söner och döttrar, tillhörande hans familj) och att om de inte är det för tillfället så går det att lära dem att bli det genom att förklara vad Jesus/Gud, apostlarna lär i BIBELN!?

Är det inte ett FALSKT evangelium som dessa så kallade ”kristna” predikar och sprider till höger och till vänster och åt alla håll och kanter?

Vem gynnar det? Gynnar det Jesus/Gud och hans BARN, hans sanna familj, eller gynnar det Satan och hans barn/tjänare?

Vad kan vi läsa om HÄR?:

Men vi veta att för dem som älska Gud samverkar allt till det bästa, för dem som äro kallade efter hans rådslut. Ty dem som förut hava blivit kända av honom, dem har han ock förut bestämt till att bliva hans Sons avbilder, honom lika, så att denne skulle bliva den förstfödde bland många bröder.

Och dem som han har förut bestämt, dem kallar han ock, och dem som han har kallat, dem rättfärdiggör han ock, och dem som han har rättfärdiggjort, dem förhärligar han ock”. (Rom. 8:28-30)

Dem som älska Gud? Dem som äro kallade efter HANS rådslut? Dem som förut hava blivit kända av honom?

Vad betyder detta? Vilka är det Jesus/Gud talar om? Älskar ALLA människor Gud? Är ALLA människor som finns på jorden kallade efter HANS rådslut och har de ”förut” blivit kända av honom?

Går det att som en snäll, god och kärleksfull samt barmärtig människa, kanske som en pastor, präst (som har läst teologi) eller något annat, personligen eller kollektivt (i en Kyrka, i ett Samfund) att KALLA en annan människa/människor efter HANS, efter Jesus/Guds rådslut?

Går det att som människa gör något åt det faktum att Jesus/Gud sedan länge (sedan tidernas begynnelse enligt bibeln) har FÖRUTBESTÄMT vilka som han har UTVALT, KALLAT eller som han en dag kommer att KALLA och som fram tills att det sker är ”Förlorade får” som Jesus/Gud talar om och som vi som hans lärjungar har fått i uppdrag att söka efter?

Kan vi av egen kraft och vilja (eget arbete) utvälja, kalla eller frälsa andra människor som vi tycker ”borde” bli frälsta, som VI tycker behöver Jesus/Gud i sina liv eller som vi tycker synd om?

Kan vi utvälja, kalla och frälsa våra egna barn, föräldrar eller anhöriga?

Om vi tror det vem sätter vi oss över då?

Och inte minst hur skulle den ”FAMILJ” eller den ”KRISTI KROPP” (obs. det finns endast en Kristi kropp!) som vi som är troende och frälsta tillhör/är lemmar i se ut ifall vi efter vårt eget tycke och smak hade fått kalla vem/vilka vi vill och som kanske står oss nära?

Hade det inte blivit en väldigt DYSFUNKTIONELL familj och en OBRUKBAR kropp?

Ty liksom kroppen är en och har många delar och alla de många kroppsdelarna bildar en enda kropp, så är det också med Kristus. Med en och samma Ande har vi alla döpts till att höra till en och samma kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samma ande att dricka. Kroppen består inte av en enda del utan av många. Om foten säger: Jag är ingen hand, jag hör inte till kroppen, så hör den likafullt till kroppen.

Och om örat säger: Jag är inget öga, jag hör inte till kroppen, så hör det likafullt till kroppen. Om hela kroppen var öga, vad blev det då av hörseln? Om allt var hörsel, vad blev det då av luktsinnet? Men nu har Gud gett varje enskild del den plats i kroppen som han ville. Om alltsammans var en enda kroppsdel, vad blev det då av kroppen?Nu är det emellertid många delar men en enda kropp”(1 Kor. 12:12-20)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik