Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Älskar Gud/Jesus syndare?

Publicerad 2018-03-04 15:22:55 i Jesus,

Dom flesta ”kristna” skulle på den frågan svara att självklart älskar Jesus/Gud syndare men han hatar synden och fortsätta med att Jesus sökte upp syndare (han till och med åt med syndare), det vill säga människor som ansågs vara förlorade och utan räddning samtidigt som de var föraktade och/eller rent av hatade av det samhälle i vilket de levde.

Jesus sa att det är inte de ”friska” utan de sjuka som behöver hjälp. Han kunde se hur sjuka de människor som han sökte sig till var (därför sökte han sig till dem, till de sjuka, och inte till de ”friska”) även om det inte syntes till det yttre att de var sjuka. De kunde se hur ”friska” ut som helst men de var SYNDARE som Jesus/Gud ville frälsa. Han ville att de skulle ta emot frälsningen, bli födda på nytt och lämna sina gamla liv (sin syndiga natur) för att istället få nya liv (ett nytt liv i honom) och följa honom.

Jesus visste vad han gjorde och han satt (eller låg vilket man tydligen ofta gjorde) inte tillbords med syndare, med kreti eller pleti, för att de hade tillagat hans älsklingsrätt (hans favoritmat) eller för att de var snälla och rara (gästvänliga så att han kunde få sig ett mål mat här och där).

Han sökte sig till syndarna för att de skulle ta emot Fadern (Gud) via honom (det finns inget annat sätt att nalkas Fadern ty Fadern och Sonen är ett) och det gjorde han för att han älskade dem. Så stor är Guds kärlek och så mycket älskade Gud världen (den värld han har skapat) så att han sände sin enfödde son (Herren Jesus Kristus) till världen.

Men, och detta är viktigt, Jesus kärlek till syndarna, kom inte från honom själv som människa (från Jesus som människa, att älskar du mig så älskar jag dig, är du snäll mot mig så är jag snäll mot dig, gör du mig en tjänst så gör jag dig en tjänst) utan kärleken kom från Fadern, från Gud. Det var Guds (Faderns) kärlek som drev Jesus till syndarna vilka tillhörde bottenskrapet i det samhälle han av Gud sändes till som hundra procent människa och hundra procent Gud (och som gör det än idag). Han gjorde sin Faders (Guds) vilja.

Hur kunde han göra annat? Gud går inte emot sig själv.

Så visst är det sant att Gud/Jesus älskar syndare och ger dem en möjlighet att ta emot frälsningen (en Guds gåva) men om människan inte vill ta emot frälsningen utan avböjer vänligt men bestämt (kanske ovänligt men bestämt) så tvingar sig inte Jesus/Gud sig på någon människa.         

Vill människan inte ta emot Jesus/Gud utan fortsätta i sin synd (om den vill fortsätta att leva utan Jesus/Gud) så är det dens fria val. Den har gjort ett val. När och om den gör det valet så blir det väldigt fel att påstå att Jesus/Gud älskar syndaren/syndarna som har valt att leva kvar i synd eller med andra ord har valt att leva utan Jesus/Gud.

Som har valt att leva sitt eget liv som det behagar utan Gud/Jesus och med fokus på sig själv (sin närmsta krets) och det den i sin mänskliga natur, i sitt kött, strävar efter och vill uppnå här i världen.

Om Gud/Jesus hade älskat alla ”SYNDARE” som betackar sig för honom (trots att han har gett dem en chans att bli frälsta) och som inte vill veta av honom hur hade det sett ut och vad var då anledningen till att Gud sände sin enfödde son (Jesus) till jorden för att bli bespottad, hånad av sina egna och sedan upphängd på ett kors för att dö?

Vi ser detta idag. Vi kan se vart denna felaktiga lära har lett till (läran som de falska kyrkorna och samfunden/Satans kyrkor och samfund sprider om att Gud/Jesus älskar allt och alla oavsett vad de tror, inte tror, gör eller inte gör för Gud/Jesus älskar syndaren). Syndaren/syndarna kan därmed fortsätta att synda så mycket den/de vill för Gud/Jesus älskar dem ändå. GÖR SOM DU VILL OCH KOM SOM DU ÄR!!

Då handlar det inte längre om ”SYNDAREN” (som behöver bli frälst) utan om att älska synden. Utan syndaren/syndarna finns ingen synd. Synd utan syndare finns inte. Det är människan (syndaren) som gör sig skyldig till synd och att hata synden men älska syndaren är ungefär som att säga att jag hatar kriminalitet men älskar de kriminella. De kriminella kan därför fortsätta att husera fritt (de behöver inte komma på andra tankar och sluta med sin kriminalitet) för det är inte de själva, de kriminella, som är orsaken till problemet med kriminalitet utan det är ”KRIMINALITETEN” som är problemet.

Det är kriminaliteten och inte de kriminella som skall straffas och föras till skampålen för de kriminella själva är ju totalt oskyldiga.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik