Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Sötebrödsdagarna snart slut för de nyanlända

Publicerad 2017-10-25 18:30:00 i Mångkultur,

Den första mars 2016 införde Sveriges kommuner något som kallas för bosättningslagen vilken innebär att kommunerna sedan dess har en skyldighet att ordna riktiga bostäder åt alla så kallade nyanlända.

Någon bosättningslag har förstås inte gällt och gäller inte än idag alla de tusentals hemlösa svenskar (svenskar som av någon anledning har haft oturen att bli hemlösa) som kommunerna i bästa fall har (och har haft) en skyldighet att ge tak över huvudet vilket kan handla om inkvartering på vandrarhem eller att de blir hänvisade ett rum på någon annan form av härbärge (tillsammans med psykiskt sjuka och drogmissbrukare) och vilket det oftast har visat sig, slussas fram och tillbaka mellan olika “tillfälliga” boenden till döddagar utan möjlighet att få en egen bostad..
 
Kommunerna har i ren desperation (inte minst den senaste tiden) tvingats och tvingas köpa upp nybyggda bostadsrätter för att kunna följa bosättningslagen (en lag som borde gälla även för hemlösa svenskar och i första hand för hemlösa svenskar) och kunna ge alla nyanlända bostäder.

Det mest hissnande hitillsdags kan väl sägas vara när Nacka kommun gav bostäder till en Syrier och hans tre fruar (denna Syrier är alltså bigamist och bigami är förbjudet i Sverige). Se länk nedan.    

Nu visar det sig att de nyanlända har “korttidskontrakt” under två år och i mars nästa år (2018) går de första korttidskontrakten ut och det betyder att om de inte har lyckats hitta något boende på egen hand innan det så hamnar de på gatan.

Väldigt få har klarat av att skaffa sig en egen bostad och väldigt få har, måste tilläggas, klarat av att skaffa sig arbeten och en egen försörjning.

Många är barnfamiljer och barnfamiljer kan man ju inte slänga ut på gatan (om de har blivit välkomnade till Sverige fått gratis bostäder liksom gratis allt) efter två års tid och på samma gång skulle det ju kunna reta upp de som har stått i det kommunala bostads bolagets kö om de nyanlända får bo kvar i lägenheterna även efter de två åren säger Jesper Schönberg som är lokalförsörjningschef i Haninge kommun.

I det moderatstyrda Nacka kommun har man tydligen blivit tilldelad 1000 nyanlända och här tolkar man bosättningslagen strikt menar Frida Plym Forshell som är arbetsmarknadsdirektör i Nacka.

Det handlar om att kommunen är skyldig att tillhandahålla en bostad under två år och efter de två åren är kommunen inte längre garant för att det finns en bostad åt de nyanlända.
 
Enligt Frida Plym Forsell så skall de flytta ut från lägenheten (efter två år) även om de inte har hittat någon annan lägenhet eller någon annanstans att bo. Det finns ingen speciell andel bostäder som är vikta för nyanlända säger hon.

Två år verkar vara ett magiskt tal för landsförrädarna inom regeringen, riksdagen och inom de olika myndigheter för just i två år gäller även den generösa etableringsersättningen (läs mer om försäkringskassans bidrag till nyanlända nedan).

Att för flertalet av de nyanlända hitta ett annat boende efter två års tid med tanke på att kommunerna har tvingats köpa upp bostadsrätter för att det inte finns några hyresrätter eller andra alternativa boenden, samtidigt som de enda arbeten många av dem kan få är lönesubventionerade arbeten (som betalas via skattemedel) då de saknar både utbildning och de kunskaper som efterfrågas av arbetsgivare i Sverige, får vilken normal funtad människa som helst att undra hur landsförrädarna tänker.

Vad är deras plan med att ta hit mängder av nyanlända (ge dem bostäder och permanenta uppehållstillstånd, inte tillfälliga så länge det pågår konflikter i deras hemländer om det nu gör det) och sedan efter två års tid i bostadsbristens och i arbetslöshetens Sverige, kasta ut dem på gatan om de inte har lyckats ordna bostad eller försörjning på egen hand (då etableringsersättningen har dragits in) och det är socialbidrag som gäller för dem liksom för alla andra som inte kan försörja sig själva?

I och med att detta får fortgå (kommunerna köper fortfarande upp lägenheter trots att majoriteten av de nyanlända fram till idag inte har lyckats hitta egna bostäder (i de flesta fall inte heller några riktiga arbeten) efter två år utan trivs bra i de bostäder som kommunerna har ordnat åt dem (i många fall lyxbostäder) så är det svårt att tänka sig att det Sveriges radio skriver, är sant.

Att skicka ut alla dem (barnfamiljer vars barn har börjat i skolan i Sverige och fått svenska kompisar) som inte har lyckats skaffa egen bostad (det vill säga majoriteten av alla nyanlända) och sedan placera in nya “nyanlända” i lägenheterna som förmodligen inte heller de kommer att kunna skaffa sig en egen bostad inom två år och vars barn också de börjar i skolan i Sverige och får svenska kompisar, eller att tro att dessa lägenheter (när de blir tomma) plötsligt skulle ges till svenska bostadslösa som har stått i bostadskö i åratal, är osannolikt på gränsen till horribelt.

Vad som kommer ske är snarare att de får bo kvar i sina bostäder (de kanske till och med får köpa bostäderna av kommunerna för en billig penning om de har fått skattesubventionerade arbeten och följer SFI, s studieplan) precis som alla som har blivit utvisade från Sverige får stanna kvar (utan att deporteras tillbaka till sina hemländer) och helt öppet kan sitta på torg och demonstrera för sina rättigheter, rättigheter som de inte har enligt Sveriges lag, då de har fått ett utvisningsbeslut men väljer att bryta mot lagen för att de kan göra det uppbackade av människor som tycker synd om dem vilket inte minst Satans kyrkor gör.

Om det är synd om Afghanska (Irakiska, Iranska) vuxna män och kvinnor som kommer till Sverige som ensam kommande barn för att de vill ha ett gott liv för sig själva och för familjen de hoppas på skall kunna komma efter och även de få allt serverat, och säger att de är sexton år trots att de är 35 + och har grått hår och tandlossning samt egna barn och fruar/män i sina hemländer, så hur synd är det då inte om en nyanländ barnfamilj som har fått en nybyggd bostadsrätt (med all lyx som tänkas kan) men som efter två år riskerar att kastas ut på gatan?         

Abderisak Hussein som är en av de olyckliga förklarar vad det handlar om genom att säga “kommunen säger att jag måste hitta lägenhet. Men jag måste hitta jobb också. Om jag inte hittar en lägenhet så går det inte.

Det kanske känns igen och det är väl egentligen så det funkar även för alla bostadslösa svenskar. Ingen bostad, inget jobb. Inget jobb ingen bostad.  

Men vi får hoppas på (om det som står i artikeln är sant) att det finns goda människor som utan att lägga över sin godhet på staten genom att ta emot ensamkommande barn med skäggväxt eller övriga nyanlända (familjer) från när och fjärran i sina hem och mot betalning från staten (idag kan dessa GODA inkassera tuentals kronor i månaden och låta andra betala vilket är stöld, du skall inte stjäla, det sjunde budordet) istället öppnar sina plånböcker (köper bostäder åt dem) eller låter dem få ta över deras fritidshus eller andra bostäder de äger så att KÄRLEEEEKEN får segra om det då är så mycket bevänt med deras stora kärlek till medmänniskan.   

Läs mer här:
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6804678
 
Här om bigamisten från Syrien och hans tre fruar:
 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/mannen-med-de-tre-fruarna-fick-inte-bostaderna-i-nacka

Och här om etableringsersättningen till nyanlända:
 
http://experimentlandet.blogg.se/2016/march/nyanlandas-bidrag-fran-forsakringskassan.html
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik