Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Att bli del av en kyrka/ett samfund leder till avfall

Publicerad 2017-07-12 11:02:51 i Religion,

När en människa/människor har blivit frälst (tagit emot Jesus Kristus och kommit till tro på honom) så är det ganska naturligt att den/de önskar komma i kontakt med andra frälsta/troende.

Den/de söker sig i regel till någon kyrka eller till något samfund där det är störst chans att finna andra människor som delar deras tro och som de kan ha gemenskap med.

Gemenskap får de hur mycket som helst och hur mycket de orkar när de väl har tagit sig till en kyrka/till ett samfund. De erbjuds mängder av ”sociala” aktiviteter (dagtid såväl som kvällstid) och dessa är inte bara tillgängliga för de frälsta utan för ALLA människor (oavsett vilken religion eller tro de har) och för alla smaker.

Gemenskap i all ära (alla människor har behov av gemenskap med andra människor men kanske inte just i kyrkorna och i samfunden) men frågan är vad gemenskapen i kyrkorna och i samfunden, grundar sig på?

Grundar den sig på Herren Jesus Kristus (som är huvudet i det som i bibeln kallas Kristi kropp) eller grundar sig gemenskapen på kroppen utan huvud/utan Jesus (en gemenskap mellan alla, kreti och pleti, som befolkar kyrkorna och samfunden) trots att Jesus namn används flitigt?

Nyfrälsta är ofta naiva, nu skriver jag utifrån egen erfarenhet, och vill gärna tro att kyrkorna och samfunden representerar Gud/Jesus och att de inom dessa kan finna vad de söker och vad de behöver när Jesus har kallat dem. De tror/vill tro att de kan finna Gud/Jesus i kyrkorna och i samfunden och att de tillsammans med andra som är eller påstår att de är frälsta (oavsett hur länge de har varit det), kan växa och utvecklas i sin tro (helgas).

Vi vet att alla som tar emot Jesus och blir födda på nytt får Guds Ande boende inom sig och att Guds Ande är SANNINGENS Ande. Det innebär att människor efter sin frälsning leds av Guds Ande/Sanningens Ande. De leds inte längre av lögnens ande/Satans ande (den antikristliga anden) utan av Guds Ande som är SANNINGENS ANDE.

Sanningens Ande inom dem som har blivit sant frälsta (nu talar jag alltså inte om alla som har blivit ”frälsta” till kyrkorna och samfunden för att de där kan få gemenskap och kompisar (trevliga aktiviteter), för att få känna sig goda eller för att föräldrarna/släkten har varit kyrkomedlemmar sedan generationer tillbaka), kan lätt avslöja lögnens och Satans ande, den antikristliga anden, innan de har blivit rotade i ett skökoväsen (kyrka eller samfund).

Det räcker för en nyfrälst att läsa bibeln och att be till Gud/Jesus om att få kunskap och visdom ifall det är något man inte förstår och sedan ta en titt på kyrkan (kyrkorna) och samfunden och se hur dessa fungerar och vad de står upp för, alternativt inte står upp för och som de borde stå upp för.

Detta är dock svårt för en nyfrälst och ännu svårare för dom som har blivit rotade (hjärntvättade) i kyrkorna och i samfunden under åratal och som har skaffat sig nära vänner där och som känner en lojalitet till dessa/till kyrkan och därför skulle känna sig som svikare (som äktenskapsbrytare) om de lämnar dem (lämnar kyrkan). Det är också svårt eftersom alla (nyfrälsta liksom de som har varit frälsta länge) VILL ha gemenskap (vill bli accepterade) och känna en tillhörighet. Det gäller inte bara för kristna utan som nämnts för alla människor. Den som har ett speciellt intresse vill gärna ha gemenskap med andra som delar samma intresse.

Svårigheter uppstår (med fokus på kyrkor och samfund) när det finns dom (kristna) som väljer att lyssna till Guds Ande (dom som har kärlek till sanningen) och dom (kristna) som väljer bort att lyssna till Guds Ande (som inte har kärlek till sanningen) och som blundar för sanningen (för de bibliska sanningarna/för Jesus) och istället väljer att ha gemenskap med en kropp (med en massa människor, de må vara hur trevliga som helst, som efter sina egna önskningar driver än hit och än dit) och inte med Jesus som är huvudet av kroppen.

Krist kropp (ingen kropp), kan inte fungera utan huvudet/utan Jesus och det finns ingen sann kristen gemenskap (ingen Guds församling), ingen sann kärlek, ingen sann barmhärtighet, utan Jesus vilket kyrkorna och samfunden försöker att inpränta i dom kristna och speciellt i dom nyfrälsta i syfte att få dem till att välja gemenskap (välja kyrkorna, deras ”trevliga” aktiviteter, och bli medlemmar i dessa, stötta dessa och deras sociala evangelium) på vilken grund som helst, framför den gemenskap (den kristna gemenskapen) som bibeln talar om.

Det säkraste sättet att avfalla från den sanna kristna tron och läran (den sunda läran som Paulus talar om), är att bli medlem i en kyrka eller i ett samfund. Successivt faller en kristen (som kanske en gång upplevde frälsningen/blev frälst) bort från Gud/Jesus när den får lära sig att den kan leva utan Guds ord (eller att det går att förvränga Guds ord och anpassa Guds ord till vad dagens människor/dagens värld kräver) och utan att lyssna till Sanningens Ande.

När en frälst människa (i vilken Guds Ande verkar) börjar lyssna mer på vad människor (pastorn, prästen, det religiösa ledarskapet, förståsigpåarna eller de som minsann har varit kristna si eller så länge) säger om vad som är sant eller falskt, rätt eller fel trots att Guds Ande säger något annat, så leder det förr eller senare till avfall.

Det blir allt svårare för den frälsta att höra Gud tala genom sin Ande och tillslut ger han upp och låter människan gå sin egen väg. Den breda vägen. En väg som kyrkorna och samfunden förespråkar (trots att de inte erkänner det) och som gör den mottaglig för allehanda villoläror och villfarelser (falska profeter och lärare) vilka leder till fördärvet.

Detta kan ske, detta tillåter Gud att ske, om den/de som han en gång har frälst inte har/har haft kärlek till sanningen och inte har velat lyssna till honom, som är Sanningens Ande. Av den anledningen så ser det ut som det gör inom kristenheten i Sverige (inom kyrkorna och samfunden) och i resten av världen. Allt fler faller bort från den sunda läran och oftast utan att märka det eftersom de har blivit förblindade genom att inte ha kärlek till sanningen.

Därför är det farligt för nyfrälsta (jag har skrivit om det tidigare men skriver det igen) att gå i ok med kyrkorna (samfunden) och med dom som befolkar kyrkorna och som påstår sig vara frälsta men som inte leds av sanningens Ande, av Guds Ande (och därför inte kan vara frälsta hur mycket de än säger sig vara det), utan av villoandar/demonandar som kommer från Guds motståndare.

Det leder förr eller senare till att även de nyfrälsta faller av, går in i avfall och riskerar att förlora sin frälsning och den glädje som endast Herren Jesus Kristus kan skänka genom sin nåd och som inte går att finna i de avfälliga kyrkorna och samfunden (i något dött kyrkosystem) där Guds Ande (GUD/JESUS) har blivit portförbjuden.

Här en artikel från hemsidan "Wicked Shepherds":

http://www.wickedshepherds.com/NoFellowshipNoProblem.html

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik