Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Den antikristliga biskopen Sören Dalevi är ny krönikör i NWT

Publicerad 2017-02-09 12:39:00 i Religion,

Så här uttrycker sig Sören Dalevi angående den kristna tron:

"Vad innebär det egentligen att "tro" på något? Se där en fråga som många människor i norra Europa missförstått å det gruvligaste, med resultatet att många här uppe inbillar sig att "tro" handlar om att hålla vissa påståenden för "sanna".

Att tro innebär för dessa att bokstavligt tro att Gud skapade världen på sju dagar; och att världen därmed skulle vara 5777 år gammal. Under de år som jag undervisade på Karlstads universitet, var detta en hållning som dök upp ganska ofta bland studenter; "judar och kristna tror att jorden är skapad på sju dagar".

När jag då citerade flera antika kristna och judiska tänkare, som inte tolkade skapelseberättelsen bokstavligt utan symboliskt, blev dessa studenter ofta snopna. För många har orden "Att vara religiös" fått klangen av att tro saker på det sättet; att vara lite småknäpp. Att "vara religiös" är därmed något som andra är, gärna utomlands, medan själv "så tror jag på mitt eget sätt". Att vara troende har fått underbetydelsen av att vara märklig, att hålla sig med en antik världsbild, att vara fundamentalist.

Men det är inte det "tro" handlar om. Läser vi bibeln, som är skriven på hebreiska (Gamla testamentet) och grekiska (Nya testamentet), används där begreppen "emuna" (hebreiska) och "pistis" (grekiska) för att uttrycka ordet "tro". Men inget av dessa ord betyder "tro" i betydelsen att hålla vissa påståenden som "sanna".

Snarare betyder dessa ord "tillit", "trohet", "att ha något att hålla sig till". Att tro, att vara religiös, är i bibeln att ha sin tillit till något. Min tioåriga dotter har till exempel en tilltro och en tillit till mig, hon litar på mig.

Att "tro på mitt eget sätt", att ha sin tillit och sin tilltro till något som är större, utanför sig själv, det är alltså just det som de bibliska orden uttrycker.

Läs mer här:

http://nwt.se/kultur/2017/01/28/jag-ar-inte-religios

Kommentar:

Att tro på något, att sätta sin tillit till vad som helst (något större) utanför en själv är inget som bibeln står upp för men det gör däremot de falska herdarna (samt många som kallar sig kristna) i syfte att leda de troende (de som ärligt söker Jesus) bort från Gud och Herren Jesus Kristus.

Högre makter och högre krafter har blivit avgudar för den avfälliga kristenhetens representanter och de önskar inget hellre än att dessa antikristliga krafter och makter (som Satan ligger bakom) skall bli avgudar för alla som tror på Jesus och som vill följa honom.

Vad är det Sören Dalevi säger mellan raderna om inte att det även går bra att tro på honom och att sätta sin tillit till honom som hans tioåriga dotter gör?

Att tro på vad som helst och att vilja gå sin egen väg samt att inte ha några betänkligheter mot att placera sig själv på piedestal (nog kan ni/du bli som Gud, var inte detta den första lögnen?) är så antikristligt som det bara kan bli.

Läs mer om Sören Dalevi (för övrigt en ivrig Pride anhängare) som blev biskop utan att ha läst bibeln:

http://experimentlandet.blogg.se/2016/september/soren-dalevi-blev-biskop-utan-att-ha-last-bibeln.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik