Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Äldreförsörjningsstödet till äldre parasiter

Publicerad 2016-04-22 19:42:00 i Mångkultur,

Äldre från 65 år och uppåt har när de anländer till Sverige och utan att ha arbetat en endaste dag, rätt till något som kallas äldreförsörjningsstöd. Detta äldreförsörjningsstöd ger efter att bostadskostnaden (hyran) är betald en “själig” inkomst på 5462 kronor i månaden för en ensamstående och 4465 kronor var för dem som är gifta.

De äldre från alla olika länder har även rätt till denna “själiga” inkomst från Sveriges skattebetalare trots att de i många fall får pensioner från sina hemländer.

Enligt pensionsmyndigheten som jag var i kontakt med så finns det ingen direkt gräns för vad äldre från främmande länder kan ha i pension från sina hemländer och ändå få denna så kallade "själiga" inkomst som till exempel för en ensamstående blir 5462 kronor plus bostadstillägg (skattefritt) på max 5090 kronor.

Det blir en inkomst på 10.552 kronor per månad (skattefritt) att jämföra med en undersköterska som arbetat större delen av sitt liv i Sverige och med en lön på cirka 24.000 och som får ut 14.700 när hon går i pension vid 65 och sedan betalar 30% i skatt det första året vilket blir 10.290 i pension.

När undersköterskan har fyllt 66 så sänks skatten enligt pensionsmyndigheten till mellan 18 och 25% och ligger runt 20% vilket ger en pension på cirka 11.760 kronor i månaden efter ett helt arbetsliv.

Men tydligen är det väldigt individuellt hur man räknar enligt pensionsmyndigheten och det är tydligen väldigt få som får äldreförsörjningsstöd. 

Läs även om nyanländas bidrag från försäkringskassan (hela världens socialbyrå):
 
http://experimentlandet.blogg.se/2016/march/nyanlandas-bidrag-fran-forsakringskassan.html
 
Och om sjukpenningen för ett svensk skattehjon:
 
http://experimentlandet.blogg.se/2016/march/sjukpenningen-for-ett-svenskt-skattehjon.html
 
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik