Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Om ni förblir i mitt ord skall ni förstå sanningen

Publicerad 2015-05-20 08:34:00 i Jesus,

Herren Jesus Kristus säger att sanningen skall göra er fria. Han säger inte att godheten, barmhärtigheten, kärleken, självförverkligandet eller något annat som är eller låter positivt och bra skall göra er fria. Det är SANNINGEN som skall göra oss fria om vi förbliver i Jesus ord. Då ska vi förstå sanningen.

“Då sade Jesus till de judar som hade satt tro till honom: Om I förbliven i mitt ord, så ären I i sanning mina lärjungar; och I skolen då förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria” (Joh. 8:31-32)

Ingen VERKLIG kärlek, barmhärtighet, frihet, solidaritet, medmänsklighet, rättvisa, godhet kan existera utan sanningen och där lögnen har slagit rot, fått fäste och tillåts att frodas. Allt verkligt gott är ett resultat av SANNINGEN som kommer från ordet.

Lögnen kommer inte från Kristi ord och är sanningens motsats:

“Jag har skrivit till eder, icke därför att I icke kännen sanningen, utan därför att I kännen den och veten att ingen lögn kommer av sanningen. Vilken är lögnaren, om icke den som förnekar att Jesus är Kristus? Denne är Antikrist, denne som förnekar Fadern och Sonen” (1. Joh. 2:21-22)

Lögnaren, förgöraren, förstöraren, världens herre, det vill säga djävulen, omskapar sig dessvärre till en ljusets ängel liksom hans tjänare och kan få det onda att se gott ut och det goda att se ont ut.

Så här säger bibeln om detta och om falska apostlar som inte förbliver i ordet:

“Ty de männen äro falska apostlar, oredliga arbetare , som förskapa sig till Kristi apostlar. Och detta är icke att undra på. Satan själv förskapar sig ju till en ljusets ängel. Det är då icke något märkligt, om jämväll hans tjänare så förskapa sig, att de likna rättfärdighetens tjänare. Men deras ände skall svara emot deras gärningar” (2. Kor. 11: 13-15)

När vi läser vår bibel (Guds ord) får vi veta att det finns två makter/riken på jorden och i himlarymderna som kämpar om herraväldet. Gud representerar ljusets rike och sanningen eller det goda och Satan mörkrets rike och lögnen eller det onda.

Både Gud och Satan gör allt för att utbreda sina riken här på jorden och hur väl de lyckas beror på hur många människor som väljer det ena eller det andra. Som väljer att tjäna Gud eller mamon. Det går inte att tjäna två herrar samtidigt.

“Ingen kan tjäna två herrar; ty antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den förre och förakta den senare. I kunnen icke tjäna både Gud och Mamon” (Matt 6:24)

En människa i sitt naturliga tillstånd, det vill säga människan utan Gud, är prisgiven åt sin syndiga natur. Hon vandrar i synd (synden är en ständig följeslagare) och synd är lika med att förkasta Gud och hans vilja samt rättfärdighets principer.

En människa som förkastar Gud, Herren Jesus Kristus erbjudande om frälsning, tror på sig själv och/eller på andra människor (är prisgiven åt världen) och bortser ifrån att hon (liksom alla andra människor) är en fallen varelse som utan Herren Jesus är bortom all räddning.

Människan har fått sin syndanatur i arv och är besmittad med synd på grund av att hon är människa. Inte på grund av att hon är bra eller dålig, vit, svart, gul eller tillhör någon speciell religion eller bor i något speciellt land eller har något speciellt yrke eller kommer från någon speciell bakgrund.

Det går inte att flytta till något annat land och få ett nytt medborgarskap eller att byta namn eller efternamn, köpa nya kläder eller genomgå något slag program (i syfte att rensa bort eller mildra dåliga karaktärsdrag) för att kunna bli syndfri eller nästintill syndfri eller ens i närheten av något sådant.

På samma sätt går det inte att ta bort de egenskaper (inre och yttre) en människa får från sina föräldrar i arv.

Synden har vi ALLA fått i arv för att vi är människor (alltså inte beroende på vilka vi är) och det är bara Jesus Kristus som kan befria oss från synden och frälsa oss. Det kan inte vi själva eller någon annan människa göra. När vi blir frälsta så är det inte heller så att vår syndanatur försvinner vilket många icke troende men också troende gärna inbillar sig.

Syndanaturen kommer alltid att finnas latent inom oss tills den dagen vi dör och den kan blossa upp igen under olika omständigheter. Frälsningen som en människa motar vid ett bestämt tillfälle är alltså inte en garanti för frälsning livet ut. Människan har en fri vilja och kan när som helst välja att vända ryggen åt Gud.

Jag har personligen väldigt svårt för att känna respekt och kärlek till kristna som påstår sig vara frälsta och pånyttfödda i Kristus men som går emot bibelns lära (bort från bibelns sanningar) och följer det avfallets ekumenik som i denna tid sköljer över oss från kyrkligt håll (från den avfälliga kristenheten) och som handlar om att få bort det sanna evangeliet, den apostoliska läran, Kristi sanna lära för att slutligen foga samman alla olika religiösa riktningar/religioner till en enda religion som kommer att vara antikristlig (den enda tillåtna religionen) och grunda sig på Satansdyrkan.

Dessa “kristna” går ju emot Herren Jesus, Guds ord. Hur kan de då påstå sig älska Jesus och vilja följa honom? Försvarar man inte den man älskar och som i Jesus fall dessutom är syndfri?

Istället för att försvara Herren (som är syndfri) och hans evangelium försvarar många kristna dessa kristna (syndare, vi är alla syndare även som kristna) och menar att de är människor som bara vill väl och att det inte är så lätt för dem alla gånger när deras kyrkor och församlingar säger ja till kompromisser och samarbeten med alla möjliga religioner och religiösa grupper samt världsliga föreningar och organisationer och då på bekostnad av evangeliets och Guds ords sanningar.

Deras avsteg från den sanna och sunda läran skall man därför ha överseende med då de bara gör så gott de kan och i grunden inte är några onda människor.

Jag betvivlar inte det minsta på att kristna människor (liksom de flesta icke kristna) bara vill väl. Men väl för vem kan man ju fråga sig? Väl för Gud, Guds rike (rikes utbredande) och för de sant troende som vill följa Jesus eller väl för avfälliga kyrkor, falska predikanter och villolärare som har gått i par med världen och endast har som mål att hålla liv i kyrkorna (som den Helige Ande har flytt bort ifrån) tills de har slagits ihop till en enda kyrka och Antikrist smidigt kan lägga beslag på denna och föra den samman med den romersk katolska kyrkan?

För vem eller vad vill man väl och vad blir resultatet?

“Gån icke i ok tillsammans med dem som icke tro; det bleve omaka par. Vad har väl rättfärdighet att skaffa med orättfärdighet, eller vilken gemenskap har ljus med mörker? Huru förlika sig Kristus och Beliar, eller vad delaktighet har den som tror med den som icke tror?

Eller huru låter ett Guds tempel förena sig med avgudar? Vi äro ju den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: Jag skall bo i dem och vandra ibland dem; jag skall vara deras Gud, och de skola vara mitt folk. Alltså: Gån ut ifrån dem och skiljen eder ifrån dem, säger Herren; kommen icke vid det orent är. Då skall jag taga emot eder“ (2.Kor. 6:14-17)

De flesta kyrkor och församlingar är medlemmar i Sveriges kristna råd (även Frälsningsarmén) och Sverige kristna råd står under kyrkornas världsråd och FN, två världsliga organisationer vars syfte är att krossa kristendomen och alla andra religioner för att införa Satansdyrkan som världsreligion.  

Vi har redan nämnt att världens herre är Satan och att Satan även är lögnens herre (har varit sedan begynnelsen). Till vilken herre ansluter sig då kristna som lierar sig med världen (går i ok med orättfärdigheten, avgudar och mörkret) om vi tror på det som Jesus säger att det inte går att tjäna två herrar samtidigt utan att varje människa måste välja mellan Gud eller Mamon (världens system), Guds rike eller världens rike?

Vad är ondska (kärlekslöshet) om inte att som kristen medverka till att gå emot Gud när man vet bättre eller borde veta bättre? Vad är synd om inte att genom ändlösa samarbeten och kompromisser med ogudaktiga och eller Gudshatande grupper/individer (inklusive bögrörelsen) medverka till att förvanska och förringa Guds ord? Vad finns det för kärlek utan den kärlek som kommer från Gud? Säger bibeln att människan är full av kärlek och godhet till sin natur eller tvärtom?

“Jesus sade till honom: Varför kallar du mig god? Ingen är god utom Gud allena” (Mark 10:18

Att vara kärleksfull enligt Guds definition av kärlek handlar inte om att vara mesig eller flat och att dansa efter världens (Satans) pipa utom om att predika ett oförfalskat och sanningsenligt evangelium. Att predika SANNINGEN. Inte att predika ett socialt evangelium som människor vill höra och som de mår bra av att höra eftersom de inte vill vända om utan fortsätta att leva i lögn, synd och otro. Alla skulle nog helst vilja ha sitt eget personliga evangelium.

“Ty den tid kommer, då de icke längre skola fördraga den sunda läran, utan efter sina egna begärelser skola samla åt sig lärare hoptals, alltefter som det kliar dem i öronen, en tid då de skola vända sina öron från sanningen, och istället vända sig till fabler” (2.Tim. 4:3-4)

Det är inte kärleksfullt att intala människor att Gud har överseende med synden och att alla som sitter snällt och lyssnar på avfälliga lärare, präster och pastorer som för dem avvägar genom allehanda villoläror, en dag kommer att få träda in i himmelen?

Dessa tillsynes fromma och goda kommer att få stå tillsvars (få en hård dom) om de har lärt känna Gud och vet bättre. Vet att de borde varna sina medkristna istället för att ha som prioritet nummer ett att till varje pris undvika konflikter och att vara människor till lags om det så innebär att hela evangeliet skrivs om för att passa den moderna nutidsmänniskan.

Var hamnar de ofrälsta människorna, de vilseledda stackarna, om inte i helvetet? Är det kärleksfullt att medverka till att människor hamnar i helvetet bara för att man själv under ett förhållandevis kort liv (i jämförelse med evigheten) skall få åtnjuta popularitet bland människor?

Vissa går så långt som till att påstå att människor som i berått mod vänder sig bort från Gud är Guds barn bara för att de är människor. En människa är inte ett Guds barn bara för att den är en människa med två ben, två armar och ett huvud etcetera. Alla människor är Guds skapelser men inte Guds barn eftersom de inte vill ha med Gud att göra.

Det går inte att vara ett Guds barn om du inte har avgjort dig för honom (tror på honom) och vill göra ditt bästa för att följa och lyda honom.

Däremot så är, vilket redan nämnts, alla människor syndare med en syndanatur för att de är människor. Den som vill bli ett Guds barn måste därför veta att den är en syndare med en syndanatur och vara villig att erkänna sina synder, omvända sig och göra bättring och sätta sin tro till den enda som kan rädda dem, Jesus Kristus, som har tagit allas våra synder med sig upp på korset.

Detta får inte syndare som kommer till kyrkorna och skriver in sig i församlingarna veta. De tror att de är frälsta och kommer till himmelen bara för att de har trätt in i en kyrkobyggnad, blivit medlemmar i en kyrka och anammat en kyrkotradition. Detta har inget med frälsning att göra och det vet de flesta präster och pastorer (borde veta om de på ett seriöst sätt har sökt Gud).

Vad syndarna får veta är att Gud är kärlek (det finns inget som kallas “helig vrede” hos Gud) och att människan är okey som hon är utan pånyttfödelse, omvändelse och ånger över sina synder samt bättring. Det viktiga är att alla är glada och trivs i kyrkorna och får social gemenskap. Så länge det inte stör någon annan går det också bra att tycka, tänka och göra vad man vill.

Och stör är det sällan något som gör eftersom “alla är lika mycket värda“. Även alla handlingar är lika mycket värda. Vad man, om än indirekt menar, är att syndaren och synden (de synder syndaren begår) är lika mycket värda?

Att upplysa om synd och omvändelse samt behovet av bättring skulle vara lika med att ifrågasätta syndaren, dens värde, ja helt enkelt allas lika värde (då en syndare är en av alla syndare/alla människor).

Gud har gett sina barn i uppgift att kämpa och gå emot synden men för att kunna kämpa mot något eller för något måste man definiera vad det är man ska kämpa för eller emot. Om vi utgår ifrån att allt som strider mot Guds vilja och lagar är synd och att bibeln som är Guds ord är det rättsnöre som vi måste gå efter när det gäller att kunna avgöra vad som är synd (att gå emot Gud) så borde det egentligen vara väldigt lätt att komma till insikt om vad synd är.

Så är det dessvärre inte. Det är mycket svårt eftersom villoläror och onda andars läror har smugit sin in i kristenheten allt sedan de första århundradena och förblindat de kristna. Avfallet har varit stort och det kulminerar nu i denna den yttersta tiden. Satan gör allt för att få Guds barn att avfalla från den sanna och sunda läran och de som inte är vaksamma kommer att låta sig förföras, föras bort från Kristi evangelium och till onda andars läror.

“Men Anden säger uttryckligen, att i kommande tider somliga skola avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror. Så skall ske genom lögnpredikanters skrymteri, människors som i sina egna samveten äro brännmärkta såsom brottslingar” (1.Tim.4:1-2)    

Den största lögnen vi har att tampas med i denna tid är att människan till sin natur är god och att hon genom diverse läror som syftar till att putsa och finslipa på karaktären, kan bli lik Jesus Kristus och sedan verka för fred, frihet och annat som är bra. Denna lära är en Luciferisk lära, (villolära) “Visst kan ni bli som Gud om ni gör som jag säger till er”.

Vad det inte så Satan sa, om än inte ordagrant, till de första människorna “Inte har väl Gud sagt“? Innebörden var att det går att nå enhet, kärlek, fred och allt vad människor sätter högt genom egna gärningar, utan Gud, genom att människan blir sin egen Herre, sin egen lyckas smed.

Satans mål är att få bort Gud genom att härma Gud i allt han gör så att människorna skall tro att den fred, kärlek, solidaritet, rättvisa, barmhärtighet etcetera som han har att erbjuda mänskligheten, kommer från Gud. Han skyr inga medel.

Om människan till sin natur är god så hade väl knappast världen sett ut som den gör och om det hade gått att med mänsklig kraft omvandla människan till en bättre människa så hade väl även detta visat sig i världen för länge sedan? Varför blir det istället värre när det borde bli bättre med tanke på allt mänskligt enhetssträvande,  fredssträvande, alla kärleksbudskap från olika håll, mänsklig kunskap och intelligens?

Vi vill gärna tro att vi genom att byta ut politiker och ideologier kan skapa en värld i vilken alla människor tillåts att vara människor och må bra och vi vill gärna tro att om vi stöttar andra religioner, trosinriktningar (enskilda individer) och ger dem pengar och välstånd så kommer de tids nog att omvända sig och komma till tro på Jesus Kristus.

Problemet är inte att människor inte vill ha fred, frihet, solidaritet, kärlek, barmhärtighet, godhet, fromhet, rättvisa med mera utan problemet är att de inte vill veta av sanningen. Sanningen om världen (Satan och hans rike samt anhängare), om Gud och om sig själva eftersom de tror på lögnen. Så länge de tror på lögnen och på “lögnaren” kan det goda de vill (säger sig vilja) uppnå aldrig uppnås.

Det finns sanningar som måste uppdagas och lögner som måste avslöjas innan Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling. Han vill inte att någon skall gå förlorad.

När han kommer så är det för att hämta en ren jungfru (en ren församling) som består av alla i Kristus pånyttfödda med det gemensamma att de drivs av kärlek till sanningen (till Gud) och till Kristi oförfalskade evangelium. Utan kärlek till sanningen kan inte Guds kärlek (den kärlek han också vill att vi skall känna till varandra), råda bland människorna.

De avfälliga kyrkorna och allt vad människor har byggt upp av egen kraft, egna ansträngningar (drivna av egoistiska eller orena motiv) och utan Gud kommer Herren Jesus att elda upp vid sin återkomst.  

Så låt oss hjälpas åt med att påskynda Jesus återkomst för han kommer snart tillbaka.
Här följer en predikan av pastor John S Torell från 2012 och som handlar om detta.



Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-01-06 16:20:14

Om jesus hade levt idag, så hade han varit psykotisk

Svar: Varför? Hur tänker du?
experimentlandet.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik