Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Yttrandefrihetens Sverige

Publicerad 2013-01-01 11:27:00 i

Pressmeddelande 2012-12-13 från undermattan.com.

Den fria svenska politiska webbsajten och bloggen undermattan.com stängdes söndagen den 9:e december 2012 ned från Internet - sannolikt på begäran av svenska myndigheter.

Nedsläckningen av sajten skedde mitt i natten 2012-12-09 utan någon som helst förvarning och utan något meddelande om orsaken till stängningen. Sajten har varit aktiv i 15 månader och aldrig tidigare fått något klagomål riktat mot sig.

Anledningen till detta fullständigt oacceptabla och skandalösa grundlagsbrott undanhålls fortfarande 5 dagar senare för sajtens kreatörer.

Vi som står bakom sajten anser att det här luktar Tyskland på 30- talet lång väg.

Företaget som äger serverhotellet, Blog.com, har gjort sig medvetet onåbara och vägrar att svara på varje form av korrespondens i frågan.

Vi förutsätter att även detta beteende sker på svenska myndigheters begäran.

När sajter och bloggar i Kina, Saudiarabien och Egypten stängs ner av maktfullkomliga totalitära regimer så reagerar media ofta med avsky för dessa odemokratiska handlingar.

Hur svenska journalister reagerar på detta pressmeddelande kanske avslöjar för en och annan i landet var media står gällande vår egen yttrandefrihet. Vi håller inte andan.

Censur är som alla vet vanligt när diktaturer vill undanhålla “farliga” idéer eller oönskad information som makten där anser sig hotad av.

Motsatsen till censur kallas yttrandefrihet. Många tror att vi har yttrandefrihet i landet.

Undermattan.com har just bevisat att vi har censur. Svenska myndigheter har stängt vår sait och vägrar att tala om varför - precis som de gör i Kina.

Vi är ändå rätt smickrade över att myndigheterna känt sig så pass hotade att de nu tänker göra Sverige till åtlöje och själva bli kända som Internets Talibaner.

Svenska regeringen ger nazist - sajter miljoner i bidrag.

Undermattan.com är totala motsatsen - Vi är en antirasistisk, antinazistisk sajt som är emot krig, våld och hatpropaganda. Vår sajt innehåller mängder av granskande material inom t.e.x. fallet med Julian Assange. Detta läses av människor från hela världen.

Vi får inga bidrag. Vi tar oss däremot rätten att kritisera ALLA.

Om du som journalist tycker det är BRA att Sverige stänger ner sajter och DÅLIGT att diktaturer gör samma sak behöver du inte göra någonting.

Annars vore vi tacksamma om någon kollade uppt det här www.undermattan.com
Meila om frågor eller information till: [email protected]

Precis som undermattan konstaterar i sitt pressmeddelande tror många att vi har yttrandefrihet i landet. Det har vi inte. Det vi väljer att benämna som yttrandefrihet kan sammanfattas så här: Vi får alla lov att tycka och tänka vad vi vill så länge vi inte på ett förnuftigt och sansat sätt avslöjar maktelitens “verkliga” agenda eller vad dess representanter sysslar med bakom den demokratiska ridån.

Att det finns en annan agenda gällande mänsklighetens framtid än den som visas upp i media. kan vem som helst förstå genom att följa nyhetsrapporteringen som blir allt mer motsägelsefull, verklighetsfrånvänd och infantil. Det går nästan att känna hur journalisterna, i sin iver att dölja sanningen, får lägga allt mer kraft och energi på att anpassa nyheterna efter tidningsägarnas intressen.

Folket skall hållas i okunskap och nöja sig med diggilo diggilej, gäster med gester, så ska det låta, bingolotto och annat trams på tv istället för att informeras om de negativa konsekvenser (nutida och framtida) som kan uppstå på grund av orättfärdigt fattade politiska beslut vilka numera klubbas igenom utan någon debatt eller med en torftig debatt där de punkter som påverkar allmänhetens (majoritetens) livsvillkor ekonomiskt, socialt, andligt, kulturellt etcetera, åsidosätts.

Friheten för de flesta minskar successivt på alla plan men en hel del människor vill gärna intala sig att de åtnjuter frihet så länge de har en bra ekonomi eller tjänar bra med pengar. När den andliga, sociala och kulturella friheten krymper eller försvinner helt, klamrar de sig fast vid en eventuell ekonomisk frihet och ser inte att denna frihet kommer att försvinna när alla de andra friheterna har försvunnit. De friheter som existerar är beroende av varandra.

När sanningen, den sanning som de flesta människor delar då de tillhör den stora massan och inte den lilla självutnämnda eliten som styr världen, börjar uppdagas, drabbas makteliten (de som får höga löner och andra privilegier för att upprätthålla lögnen) förståeligt nog av panisk skräck.

Allt som de byggt upp riskerar att raseras i takt med att människor medvetandegörs genom att läsa alternativa nyheter som presenteras på bloggar/nätsidor likt undermattan.com.

Om media hade gjort det arbete som skattebetalarna betalar dem för att göra genom det generösa presstödet, hade inte de regimkritiska bloggarna fått någon större genomslagskraft. I mitt föregående inlägg skrev jag om medias uppdrag. Sanningen är att media inte uppfyller sitt uppdrag och det är då som bloggar och andra ideella krafter träder in och erbjuder allmänheten upplysningar som allmänheten enligt de “styrande/ägande” (bankirerna och finanseliten) inte bör delges då deras maktpositioner kan hotas.

Är det rättfärdigt att låta människor vara med om att finansiera sin egen undergång genom att undanhålla dem väsentlig och korrekt information som ligger till grund för de val de väljer att (förr eller senare) göra i demokratins tjänst? Val som kommer att spegla det samhälle “som de sedan tvingas leva i.

Kommentarer

Postat av: skvitt

Publicerad 2013-01-03 16:00:44

Jag har skrivit en del om yttrandefrihet, censur och Under Mattan.
Ett par länkar:
http://skvitts.wordpress.com/2013/01/01/ar-det-brzezinskis-son-som-styr-svensk-media/
http://skvitts.wordpress.com/2012/12/30/500-kilos-fisk-i-stim-i-oresund/

/Skvitt

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-01-04 07:27:25

Tack för länkarna! Bra texter! Jag lägger in din blogg i min länk samling. Hoppas det är ok.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik