Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Guds rike är inte av denna världen

Publicerad 2013-02-01 10:35:16 i

Guds rike är inte av denna världen men det är kyrkorna och frikyrkorna som styrs likt vilka företag, organisationer, föreningar och politiska partier som helst.

Kyrkornas ledarskap utnyttjar och har alltid utnyttjat människors brist på kunskap. Därmed har de kunnat hållas i ett religiöst förtryck precis som giriga arbetsgivare kan hålla sina anställda, och speciellt outbildade anställda, i ett ekonomiskt förtryck när det saknas tillräckligt med arbetstillfällen och människor är desperata.

Kyrkornas och samfundens mål är inte att få människor att förstå Guds ord för då skulle de genast lämna kyrkorna och samfunden. De skulle inse att kyrkorna har kommit till genom religiös otukt, och inte på uppmaning av Gud.

Alla former av våld och förtryck är i grunden en förnedring av Guds avbild och ett brott mot skaparen. Kristi efterföljare måste ta avstånd från det grundläggande förnekandet av människans gudagivna värde för att sedan kunna ta avstånd från förtryckets yttringar.

Att befinna sig i någon form av maktposition och där verka för att hålla människor i okunskap (religiöst, andligt, ekonomiskt eller socialt), låter kanske inte så allvarligt, (eftersom att hålla någon i okunskap inte handlar om direkta fysiska övergrepp), men det är mycket allvarligt och ett fult och fegt sätt att utöva förtryck på. Det är ett grovt brott mot Gud som är kärlek, sanning och rättvisa och leder inte sällan till fysiskt våld .

Bara genom att inom sig göra upp med förtrycket och ta ställning mot dess grundläggande karaktär, kan en individ bli en trovärdig kämpe för mänskliga rättigheter. För den som har gjort upp med förtryckets karaktär blir det omöjligt att se sig om i världen och jämföra olika grader av förtryck eller att snegla åt olika opinionsgrupper och balansera sina uttalanden eller åtgärder.

Om utgångspunkten är en äkta uppgörelse med våldet så blir en människa som söker sanningen och står för den, viktig. Om utgångspunkten är att balansera mellan opinioner så blir hennes agerande utan värde. I grunden har hon inte tagit ställning mot förtrycket.

Människor tvingas idag (trots att vi har lämnat medeltiden bakom oss) att välja mellan bröd och människovärde. De som skulle kunna motverka och har som uppgift att motverka denna utpressning (då de påstår sig arbeta för Guds rikes tillkommande) som de “världsliga” och ogudaktiga makthavarna har initierat och som bara blir värre och värre, befinner sig i ett redlöst tillstånd.

Åtskilliga präster, pastorer och predikanter är höggradigt berusade av vinet från den stora skökan och istället för att dela med sig av Guds ord och bibelns sanningar delar de medvetet eller omedvetet med sig av vredens vin till sina församlingar och till intet ont anande församlingsmedlemmar. (Upp. 18:3).

“MINA BRÖDER, bli inte lärare allesammans, ni vet att vi får en strängare dom,” (Jak. 3:1)

“Ty alla skall vi stå inför Kristi domstol , sådana vi är, och där skall var och en få igen för vad han har gjort under sitt jordiska liv, gott som ont” (2. Kor. 5:10)

Präster, pastorer och predikanter, borde förstå att kyrkor, frikyrkor, samfund och kyrkosystem som bygger på falska läror om Guds församling (Kristi kropp) och om dopet i den helige anden, inte räknas när Jesus kommer tillbaka. Istället kommer han att sätta eld på alla kyrkor, frikyrkor och samfund som ägnar sig åt avgudadyrkan och annat som strider mot Guds ord.

“Du skall inte ha andra Gudar vid sidan av mig”
(2. Mos. 20:3)

Då kyrkor, frikyrkor och religiösa organisationer inte kan få förlåtelse för sina synder vilket innebär att synderna läggs på hög, är det viktigt att alla kristna lämnar dessa. Det är därför som vi uppmanas att dra bort från det stora Babylon så att vi inte blir delaktiga i hennes synder och drabbas av henne plågor.

Jesus kommer inte tillbaka för att hämta kyrkor eller frikyrkor. Han kommer för att hämta människor som tillhör honom. Det är de som är medlemmar i Guds församling och som vid hans återkomst har lämnat kyrkorna och frikyrkorna.

“Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade. Då skall den tid komma från Herren då vi får vila ut, och han skall sända er den Messias som han har bestämt, Jesus, fast himlen måste behålla honom till den dag då allt det blir upprättat som Gud har förkunnat genom sina heliga profeter från tidens början“. (Apg. 3:19-21)

“Det är inte så som många menar, att Herren är sen att uppfylla sitt löfte. Han dröjer för er skull, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan at alla skall få tid att omvända sig“ ( 2 Pet. 3:9)

Det finns bara en församling, Guds församling. Eftersom Guds kärlek är gränslös vill han inte att någon skall gå förlorad utan att alla skall ha tid att omvända sig och bli delar av Kristi kropp som är en levande organism och inte något ogudaktigt kyrkosystem.

“ Så gjorde han några till apostlar, andra till profeter, till förkunnare eller till herdar och lärare. De skall göra de heliga mer fullkomliga och därigenom utföra sin tjänst och bygga upp Kristi kropp, tills vi alla kommer fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds son, blir fullvuxna och når en mognad som svarar mot Kristi fullhet“. (Ef. 4.11-13)

Kyrkor, frikyrkor, kyrkosystem, partibildningar och religiösa traditioner har inget med Guds församling att göra. Men många tror att de tillhör Guds församling bara för att de är medlemmar i någon kyrka och har blivit döpta som barn eller vuxna, konfirmerat sig, tagit nattvarden och är flitiga gudstjänstbesökare med mera.

De tror att kyrkorna och frikyrkorna är Guds församling och att Gud har en hel massa församlingar med olika läror samt inriktningar (katoliker, pingstvänner, baptister, ortodoxa, protestanter etcetera) trots att det bara finns en bibel och Gud i bibeln så tydligt talar om sin församling med medlemmar som är eniga i tron (döpta av samma ande) och som utgör olika delar av Kristi kropp, en enda kropp där alla delarna är lika viktiga och beroende av varandra.

“Ty liksom kroppen är en och har många delar och alla de många kroppsdelarna bildar en enda kropp, så är det också med Kristus. Med en och samma Ande har vi alla döpts att höra till en och samma kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samma ande att dricka. Kroppen består inte av en enda del utan av många. Om foten säger: Jag är ingen hand, jag hör inte till kroppen, så hör den likafullt till kroppen.

Och om örat säger: Jag är inget öga, jag hör inte till kroppen, så hör det likafullt till kroppen. Om hela kroppen var öga, vad blev det då av hörseln? Om allt var hörsel, vad blev det då av luktsinnet ? Men nu har Gud gett varje enskild del just den plats i kroppen som han ville. Om alltsammans var en enda kroppsdel, vad blev det då av kroppen? Nu är det emellertid många delar, men en enda kropp.

Ögat kan inte säga till handen: Jag behöver dig inte, och inte heller huvudet till fötterna: Jag behöver er inte. Tvärtom, också de delar av kroppen som verkar svagast är nödvändiga, och de delar av kroppen som vi inte tycker är fina, dem gör vi så mycket finare, och de delar vi skäms för omger vi med så mycket större anständighet, något som de anständiga delarna inte behöver.

Men när Gud satte samman kroppen lät han de ringare delarna bli särskilt ärade, för att det inte skulle uppstå splittring inom kroppen och för att alla delarna skulle visa varandra samma omsorg.

Lider en kroppsdel ,så lider också alla de andra. Blir en del hedrad, så gläder sig också alla de andra. Ni utgör Kristi kropp, och är var för sig delar av den. I sin församling har Gud gjort några till apostlar, andra till profeter, amdra till lärare; åt några har han gett gåvan att göra under, att bota sjuka, att hjälpa, att styra, att tala olika slags tungotal.

Kan alla vara apostlar? Eller profeter? Eller lärare? Kan alla göra under? Eller bota sjuka? Kan alla tala med tungor eller tolka sådant tal? Nej, men sök vinna de nådegåvor som är störst. Och då skall jag visa er en väg som är överlägsen alla andra" (1 Kor. 12: 12-30).

Det går inte att komma in i Guds rike eller att vara medlem i Guds församling utan att ha blivit döpt i den heliga anden vilket är det som leder till pånyttfödelse i Kristus. Detta framgår i Jesus samtal med Nikodemos.

“ Han kom till Jesus en natt och sade; Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare. Ingen kan göra sådana tecken som du utan att Gud är med honom. Jesus svarade: Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike. Nikodemus svarade: Hur kan någon födas när han är gammal? Han kan väl inte komma in i moderlivet och födas en gång till? Jesus svarade: Sannerligen jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike. Det som har fötts av kött är kött, och det som har fötts av ande är ande” (Joh. 3: 2-6)

Vem som helst kan däremot bli medlem i kyrkor och i frikyrkor (Hitler var tydligen katolik) trots att Jesus och bibeln talar om de troendes fullständiga förvandling som består av pånyttfödelse från köttet (den syndiga naturen) till anden som ger människan den nya Kristusliknande naturen.

Det är den nya naturen (förvandlingen) som gör det möjligt för en kristen att vara salt och ljus i världen så att förruttnelsen och ondskan inte tar över helt och hållet. Inte att en människa blir inskriven som medlem i en kyrka och går på gudstjänsterna vare söndag.

Kyrkorna och frikyrkorna kan inte vara från Gud när de nonchalerar eller inte lägger någon större vikt vid dopet i den heliga anden som leder vidare till kunskapen om Guds församling, Guds rike i himlen och på jorden samt vad Jesus menar med att himmelriket finns inom er.

När Jesus döper oss i den heliga ande så är det en ny skapelseakt. Det gamla som har varit och vilka synder som än har begåtts, suddas ut. Från att ha varit skapade varelser blir vi släkt med vår skapare. Gud blir vår far och vi som är hans barn blir bröder och systrar i Kristus.

“Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. Allt detta har sitt upphov i Gud, som har försonat oss med sig genom Kristus och ställt mig i försoningens tjänst” (2 Kor. 5: 17)

“Därför skall ni sluta leva som förut; ni skall lägga av er den gamla människan, som går under, bedragen av sina begär. Se till att ni förnyas i ande och förstånd och att ni klär er i den nya människan, som har skapats efter Guds bild, med den rättfärdighet och den helighet som hör sanningen till” (Ef. 4. 22-24)

När vi tjänar Jesus i andens nya väsende blir vi lagens görare. Vi gör vad lagen innehåller men de gärningar vi gör är ändå inte laggärningar utan de är trosgärningar, gärningar som görs i tron på Jesus. Utan sådana gärningar är tron död.

“Så skulle hedningarna genom Kristus Jesus få den välsignelse som gavs åt Abraham och vi sedan få den utlovade Anden på grund av tron” (Gal. 3:14)

“Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men inte har gärningar? Inte kan väl tron rädda honom? Om en broder eller syster är utan kläder och saknar mat för dagen, vad hjälper det då om någon av er säger: Gå i frid, håll er varma och ät er mätta, men inte ger dem vad kroppen behöver? Så är det också med tron: i sig själv, utan gärningar, är den död” (Jak. 2:14-17)

Kyrkorna och frikyrkornas ledarskap (präster, pastorer, predikanter, styrelsemedlemmar) har tyvärr lierat sig med mörkrets furste och de onda ande makterna. Ekumeniska sammankomster där alla religiösa och ibland politiska inriktningar (sionism) välkomnas, (så även schamaner och trollkarlar) ihop med spiritism, ockultism, självförgudningsläror, yoga, meditation med mera, ses idag som naturliga inslag i kyrkolivet.

Ekumeniken har blivit viktigare än Guds ord och hans vilja. Det är ett stort hån mot Gud. Om ledarskapet (de som skall vara goda herdar), inte vänder om och gör bättring så finns det bara en plats i evigheten för dem. Det är i helvetet.

“Gå inte i par med de otroende. Vad har rättfärdighet med laglöshet att skaffa, och vad har ljuset gemensamt med mörkret?” (2. Kor. 6: 14)

Det gemensamma för de olika kyrkorna och sekterna med mer eller mindre religiösa inslag samt hokus pokus, är att alla vill ha fred. De vill ha fred men utan Gud (som har skapat världen och allt i den) och de verkar tro att det kan bli fred om de kompromissar bort Guds vilja som uttryckligen står i bibeln och istället underordnar sig den romersk katolska kyrkans eller någon annan religiös auktoritets falska lära.

Det är inte mot människor vi måste kämpa utan mot härskarna, makterna, herrarna över denna mörkrets värld. Vi måste kämpa mot ondskans andekrafter i himlarymderna.

“ Hämta nu styrka hos Herren, av hans oerhörda kraft. Ta på er Guds rustning, så att ni kan hålla stånd mot djävulens lömska angrepp. Ty det är inte mot varelser av kött och blod vi har att kämpa utan mot härskarna, mot makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna. (Ef. 6. 10-12)

“Ta därför på er Guds rustning, så att ni kan göra motstånd på den onda dagen och stå upprätt efter att ha fullgjort allt. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte och klä er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred. Håll ständigt trons sköld framför er, med den skall ni få den Ondes alla brinnande pilar att slockna, och grip frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord” (Ef. 6. 13- 17)

Kommentarer

Postat av: JANNE

Publicerad 2013-02-03 00:02:14

Gud liknar avfallet från honom med berusning, vin och prostitution hos GT:s profeter.

När man är berusad söker man lite mer glädje (anden) i flaskan och bryr sig inte så mkt om morgondagen.

Jag har frågat flera ggr om det inte är dags att varna och tala med dem som är salongsberusade i kyrkorna i alla fall. De berusade är förstås svåra att nå.

När jag läste Jeremia fick jag ser verser där Gud säger motsatsen: De har lämnat mig och inser det inte. Låt folket få dricka sig mot botten.

Om det är så att kyrkan går samma väg som Jeremia beskriver Israel gå i GT, så måste vi ju inse detta och det ganska fort.

För den som inte vill inse det gäller berusningen: "alla är en, sant är falskt, Gud är i allt, du är Gud och jag är berusad, sök dig själv, Gud är med dig" osv.

Vi vill vara religiösa. Religionen spelar mindre roll.

Att stå utanför gör det enklare att se vad Gud säger och vem han är.

Sen behöver vi ju varandra och kan lära oss saker, vi är långtifrån fullkomliga. Hans vilja ske på himmelen och på jorden.

Vilken konstig tid vi lever i. Så dov och oroväckande. Som att bo fint på andra våningen med ett hål mitt i golvet.

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-03 10:26:38

Hej Janne och tack för din kommentar!

Jag håller med dig och frågan är varför denna så uppenbara berusning råder inom kyrkornas väggar.

Kan det bero på att många kristna inte läser Guds ord och inte sätter sig in i vad bibeln säger utan okritiskt lyssnar på religiösa auktoriteter, präster, pastorer och predikanter (falska lärare) som mer eller mindre har lierat sig med den världsliga makten och den världsliga maktens intressen?

Detta leder till avfall!

Den världsliga makten, djävulen och makthavarna som är styrda av honom, vill inte att människor skall omvända sig, bli döpta av Kristus i den heliga anden, pånyttfödda och sedan leva sina liv i helgelse helt överlåtna åt Kristus.

Det skulle innebära att världen hade förändrats på ett mycket drastiskt sätt när kärlek, sanning och rättvisa hade fått råda istället för konkurrens (slå ut din nästa och berika dig själv), osämja, och hat.

Det skulle innebära att satan hade förlorat sin makt över världen och det vill han inte. Han vill istället öka sin makt och få makt över allt och alla. Även över Guds barn och därför uppmanar bibeln oss att alltid vara vaksamma och särskilt nu då vi lever i den yttersta tiden.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik