Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

De som söker Herren har insikt i allt

Publicerad 2013-02-22 16:52:00 i Jesus,

“Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon” (Matt. 6:24)

Det går inte att tjäna både Gud och mammon. Detta vet de flesta kristna och väljer varken Gud eller mammon. De väljer inte alls men intalar sig att de har valt Gud eftersom de är allmänt snälla, går på gudstjänster, ställer upp för sina medmänniskor, skänker pengar eller ägnar sig åt välgörenhet.

De har ingen aning om att de i sin välmening ger mammon (den ogudaktiga världen) sitt stöd och sin sympati genom att inte aktivt ta ställning för Gud. De märker inte att de är på väg bort från Gud och att de hindrar Guds rikes tillkommande eftersom de bereder en väg för ondskan just genom att inte ta ställning.

Då de väljer att inte välja Gud tar de indirekt ställning för synden då det är synden (ondskan) som härskar i världen. Guds rike är inte av denna världen men en kristen bör verka för att göra Guds rike och guds lagar synliga i världen. De som överger Guds lag prisar syndaren och synden istället för att bekämpa den.

“De som överger lagen prisar syndaren, de som håller fast vid lagen bekämpar honom” (Ordspr. 28:4)

Även de som inte tror på Kristus kan vara mycket snälla. Det är inte särskilt ovanligt att både ateister och gudsförnekare är snälla mot sina medmänniskor. De kan skänka pengar till nödlidande såväl som att ägna sig åt hjälparbete eller syssla med olika behjärtansvärda projekt.

Vad jag vill säga är att ingen kan kalla sig kristen för att den är snäll och god mot sina medmänniskor eller för att den är medlem i någon kyrka/församling och går på gudstjänst varje söndag.

Kristna är efterföljare till Kristus (lemmar i Kristi kropp) och de har på grund av Guds stora nåd och kärlek till sina skapelser, (Gud skapade människan till sin avbild), fått komma i hans närhet och under hans omsorg/beskydd.

“ Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det” (Ef. 2:8)

“Ty Guds nåd har blivit synlig som en räddning för alla människor. Den lär oss att säga nej till ett gudlöst liv och denna världens begär och att leva anständigt, rättrådigt och fromt i den tid som nu är“ (Tit. 2:11-12)

Detta är något stort och något helt annat än att lyssna på skönklingande musik, gå på trevliga föreläsningar eller dricka kaffe och mumsa i sig kaffebröd i kyrkorna, vilket inte är något fel i sig, men som verkar vara det viktigaste för många som kallar sig kristna.

När en syndig människan (alla är syndare) lever utan Gud och är prisgiven åt världen och världens nycker, vänder sig till Gud, bekänner sina synder, ber Gud om förlåtelse och rening från synderna samt tror att Jesus utgöt sitt dyrbara blod för den, det vill säga dog på korset, uppstod igen på tredje dagen och sedan ber Jesus om frälsning och om att han skall bli Herre i syndarens liv, så påbörjas en förvandling.

“Så kan vi då, mina bröder, tack vare Jesu blod frimodigt gå in i helgedomen på den nya och levande väg genom förhänget - hans kropp - som han har invigt åt oss. Vi har en stor överstepräst som är satt att råda över Guds hus. Låt oss därför träda fram inför Gud med uppriktigt hjärta och i full trosvisshet, med ett hjärta som renats och inte vet av någon synd och med en kropp som badats i klart vatten. Låt oss orubbligt fortsätta att bekänna vårt hopp, ty han som gav oss löftena är trofast” ( Heb. 10: 19-23)

“och genom Sonen har vi friköpts och fått förlåtelse från våra synder” (Kol. 1:14)

Det är inte en förvandling som får benen att gå i riktning mot kakfaten och det välsmakande kyrkkaffet utan en förvandling där Jesus bereds plats i syndaren och tar plats i syndaren. En förändring som sker inombords och som successivt visar sig till det yttre i syndarens sinne och handlingar när den blivit döpt av Jesus i den heliga anden och påbörjat sitt nya liv. När den blivit pånyttfödd och Jesus Kristus har tagit plats i syndaren.

“Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. Allt detta ha sitt upphov i Gud, som har försonat oss med sig genom Kristus och ställt mig i försoningens tjänst” (2 Kor. 5:17)

Så länge Kristus är i någon människa så kan denna människa inte göra något annat än Guds vilja. Han ser till att den gör Guds vilja, hittar Guds vilja och når fram till Guds vilja tillsammans med den heliga anden (hjälparen).

“Ty det är Gud som verkar i er så att ni både i vilja och gärning förverkligar hans syften” (Fil. 2:13)

“Jag har ju genom lagen dött bort från lagen för att leva för Gud. Jag har blivit korsfäst med Kristus, men jag lever, fast inte längre jag själv, det är Kristus som lever i mig” (Gal.2:19-20)

Precis som alla “vanliga” nyfödda måste lära sig de färdigheter de behöver för att klara sig i livet som att äta, gå, tala med mera, måste den pånyttfödda lära sig de färdigheter som krävs för att den skall kunna bli Guds medarbetare, en medarbetare för Guds rikes tillkommande när han ber den om att:.

“Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut” (Matt. 28: 19-20)

Tyvärr så är det många kristna som tror att det räcker med att vara döpt i vatten, gilla Gud, vara allmänt snäll (som nämnts) och gå i kyrkan på söndagarna, för att kunna kalla sig kristen.

Men Jesus säger i sitt samtal med Nikodemus:

“Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike” (Joh.3:3)

Och sedan:

“ Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike. Det som har fötts av kött är kött, och det som har fötts av ande är ande” (Joh. 3: 5-6)

En kristen måste ha vänt om från världen (synden, mammon) till Gud/Kristus och blivit en Guds medarbetare för att kunna kalla sig kristen eller en Kristus efterföljare.

“De som är kvar i sin köttsliga natur kan inte behaga Gud. Ni däremot är inte kvar i den utan lever andligt, när nu Guds ande bor i er” (Rom. 8: 8-9)

En kristen måste också att ha blivit döpt i den heliga anden då det är den heliga anden (hjälparen) som verkar här på jorden i människorna.

Den heliga anden ger Kristus efterföljare den kraft, frimodighet och styrka de behöver för att sprida evangelium/de glada nyheterna och Guds rike här på jorden. När Jesus lämnade jorden överlät han sitt uppdrag åt den heliga anden och den heliga anden kommer att verka fram till Jesus återkomst.

“Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns” (Apg. 1:8)

“Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er” (Joh. 14:26)

“Jag skall be Fadern, och att han skall ge er en annan hjälpare, som skall vara hos er för alltid: sanningens ande. Världen kan inte ta emot den, eftersom världen inte ser den och inte känner den. Men ni känner den, eftersom den är kvar hos er och kommer att vara i er” (Joh. 14: 16-17)

“Medan Petrus ännu talade föll den heliga anden över alla som hörde hans ord. De omvända judar som hade följt med Petrus häpnade över att den heliga andens gåva blev utgjuten också över hedningarna” (Apg. 10: 44-45)

Världen (de ogudaktiga i denna världen) bryr sig inte om guds bud och hans rike utan är fullt upptagna med att arbeta för mänsklighetens utplåning. Ateisterna samarbetar med de antikristliga rörelserna och vinner ständigt nya anhängare. Även bland kristna som genom att låta bli att välja Gud, indirekt väljer mammon och de psykopater som styr denna världen.

“Gudlösa människor inser inte vad det rätta är, men de som söker Herren har insikt i allt” (Ordspr. 28:5)

De som söker Herren har insikt i allt. Om Guds rike skall kunna få genomslagskraft i våra samhällen och i världen vilket ju måste vara varje kristens högsta önskan,är det nödvändigt att använda sig av denna insikt och ta strid mot synden och djävulens lögner. Glöm inte att:

“En gång var ni i mörker, men i Herren har ni nu blivit ljus. Lev som ljusets barn - ljuset bär frukt överallt där det finns godhet, rättfärdighet och sanning - och tänk på vad Herren vill ha” (Ef. 5:8-10)

Kommentarer

Postat av: Stefan

Publicerad 2013-02-23 14:32:47

Väldigt bra! Det är svårt att tolka Bibeln och vad det är att vara kristen, men du gör det bra.

Du skriver att synd är ondska, vilket jag har funderat över, vilka synonymer/innebörd synd har i Bibeln. Man kan ju synda utan att vara ond eller att handlingen i sig var ond. Handlingen kan vara fel.

Synd på svenska kan betyda synd som i Bibeln (styggelse o s v) men också synd, d v s tråkigt.
Vi vet ju hur viktigt det är med översättelser oc betydelser.
Har du nån bra sammanfattning hur synden ska uppfattas i Bibeln?

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-24 09:28:05

Ja, allt som är emot Guds vilja är synd och Guds vilja får vi veta genom att läsa bibeln.

Synden tar vid när vi vänder oss från Gud för då vänder vi oss från hans vilja och börjar göra sådant som är emot hans vilja. Vi börjar synda.

Det behöver inte vara allvarliga synder eller brott (brott mot Gud)till en början men synden har en förmåga att växa. Har du en gång valt synd, alltså har du valt att vända dig från Gud så är du på den sidan där inte Gud finns.

Och vad och vem finns på den sidan där inte Gud finns? Jo där finns den onde, förstöraren, det onda och mammon. Den sidan är världen.

Därför ber Gud oss om att välja antingen Gud eller mammon. Det går inte att troget tjäna två Gudar samtidigt och Gud vill inte att hans barn tjänar honom halvhjärtat utan helhjärtat och ständigt.

Gud vill att Kärlek, rättvisa, sanning, glädje, tålamod och frid med mera skall råda mellan människor.

Mammon (den onde som styr i världen) vill att konkurrens (slå ut din nästa och berika dig själv), hat, misstänksamhet, illvilja, avundsjuka med mera skall råda mellan människor vilket det ofta gör och som vem som helst kan se.

Guds vilja och Guds rike går inte ihop med världen och världens rike (som alla kan förstå)och därför ber Jesus oss (som omvända till honom) att gå ut i världen och göra alla människor till hans lärjungar. Han ber oss också om att lära dem att hålla Guds bud.

Detta för att föra människor från världens och dess lockelser (där synden, den onde och mammon härskar),till Gud, hans rike och hans vilja. Jesus älskar alla människor och vill att de skall bli räddade.



Postat av: JANNE

Publicerad 2013-02-24 17:48:46

Vad är synd?

Synd är brott mot lagen. Synd är brott mot budorden enligt både GT och NT.

De tio budorden summeras i ett: Du ska älska Gud över allt och din nästa som dig själv.

(Katolska kyrkan har uppfunnit graderingar av synd och nåd, men de finns inte i Bibeln)

I det tionde budet: Du ska inte ha begär till andras ägodelar och fruar/män, innefattas längtan efter Mammons gåvor.

Johannes definerar synd som brott mot lagen.
Den som är i Kristus syndar inte eftersom det inte finns någon synd eller drift att synda i Jesus. Om/när vi är i honom (ger oss hängivet till Jesus) och bekänner våra synder, försvinner längtan att synda.

Om vi inte lever i Kristus fäller oss driften att synda med 100% säkerhet. Därför behöver vi gå till honom för att slippa!

(1 John 3:4-5)
Whosoever committeth sin transgresseth also the law: for sin is the transgression of the law. 5And ye know that he was manifested to take away our sins; and in him is no sin. 6Whosoever abideth in him sinneth not.

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-25 19:35:37

Ja, lagen är Guds vilja som beskrivs i bibeln och att bryta mot hans vilja är synd.

De som vänder sig från Gud blir mottagliga för synden och syndar eftersom de genom att vända sig bort från Gud inte längre bryr sig om Guds lag (hans vilja) eller försummar den.

Därför är det som du skriver viktigt att leva nära Jesus. Genom att läsa bibeln, Guds ord, kan varenda kristen och även de som inte är kristna lätt ta reda på vad som är Guds vilja.

Det är detta som många kristna inte gör då de litar blint på religiösa auktoriteter istället för att gå till bibeln och läsa den oförfalskade sanningen.

Konsekvensen blir avfall från den apostoliska läran, Jesus ursprungliga lära.

Att påven kallar sig Kristi ställföreträdare på jorden, trots att bibeln klart talar om att ingen människa kan vara Kristi ställföreträdare utan att det är den heliga anden som verkar bland människor på jorden, är ett exempel på när avfallet går riktigt långt till att bli ren hädelse mot Gud.

Postat av: JANNE

Publicerad 2013-02-25 19:42:59

Jesus kommer aldrig att bli en romersk kejsare, hur vi än fortsätter att ställa in oss på det!

Haha!

Postat av: Stefan

Publicerad 2013-02-26 02:57:28

Tack för denna redogörelse.

Jag har egentligen aldrig riktigt förstått innebörden av att synda. Som att leva i synd, mer än att det skulle vara skamligt, felaktigt.
Syndigt har låtit så förlegat, "mossigt".

Översatte "sin" från engelskan: skam, oegentligheter, synd, fel, missgärning.

Från Synonymer.se:
adv.
tråkigt, beklagligt, sorgligt, illa; tycka synd om hysa medlidande med, ömma för, ömka, beklaga

subst.
1 brott mot Guds bud, olydnad mot Gud; orättfärdighet, olydnad, last, omoral, osedlighet, snedsprång, felsteg; brott, illgärning, försyndelse
2 skada, orätt, skam, beklagligt förhållande

Tror många idag främst uppfattar synd som osedlighet och snedsprång, dricka alkohol och ljuga, äta för mycket mat (de sju dödssynderna).

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-26 10:07:00

Janne: Romersk kejsare? Vem ställer in sig på det?

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-26 10:54:31

Jag tror också att de flesta uppfattar synd som uppenbara överträdelser från det som vi anser vara gott och bra. Just det du tar upp med mera.

Detta gäller även kristna för de får ingen undervisning om vad synd är och hur synden verkar i världen och i varje människas vardag.

De som borde undervisa om synden undviker i regel ämnet eftersom det viktigaste för dem är att människor inte tar illa vid sig och känner sig träffade (utpekade som syndare) vilket kan leda till att de flyr från kyrkorna.

Att tala om synden ser många som deprimerande men de tänker inte på att detta är nödvändigt för frälsningen. Det är varje präst och pastors plikt att tala om synden om de vill vara trogna Gud och föra människor till honom och inte i motsatt riktning.

Ingen kan bli frälst om den inte erkänner att den är en syndare (alla är syndare), vänder om och ber Gud om förlåtelse. Varje människa som söker Gud och vill bli en Jesus efterföljare, måste därför nödvändigtvis ha kunskap om synden.

Undervisningen som de kristna får går oftast inte längre än till syndafallet, Eva som lurades av ormen att äta frukt från kunskapens träd och så kom synden in i världen.

Hur synden verkar i vår värld idag och hur den står i relation till nutidens människor är höljt i dunkel som så mycket annat vilket beror på att synden och lögnen styr världen och tyvärr även större delar av kristenheten.

Den onde vill inte att människor skall nå Gud, nå befrielse och frälsning. Han vill ha så många som möjligt på sin sida och den ondes hantlangare här på jorden gör allt vad de kan för att hålla människor borta från all kunskap som skulle kunna störa den ondes planer.





Postat av: JANNE

Publicerad 2013-02-26 17:58:17

Romersk kejsare - jag menar påven och allt snack om honom för tillfället (det var ett skämt)!

--

I synden finns ingen frihet, ingen sanning heller.

Hos vår Herre finns frid och sanning, eftersom det är hans natur.

(Vad har Gud att bevisa för människor?)

--

Hur ska vi komma till himlen?

Jo, genom korset finns en väg, och bara en.
En underbar väg!

--

Vanligtvis tror man att domen är slutet. I Kristus är domen början!

(Eph 2:8, Kjv)
For by grace we are saved through faith, and not of ourselves, it is a gift of God, and not of works.

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-27 08:18:22

Så sant, så sant!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik