Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Guds rikes motståndare

Publicerad 2012-07-18 18:37:47 i

Bibeln lär oss att det finns en Gud och att han har en motståndare. Det är djävulen. Genom hela bibeln följer det godas kamp mot det onda med början i edens lustgård då djävulen i skepnad av en orm, frestade Eva och förledde henne till synd. Hon fick med sig Adam i synden och från och med då vid syndafallet fick ondskan en plattform på jorden. Men vem var då djävulen?

Enligt Hesekiel var djävulen från början en aktad ängel. Det finns tolkningar som menar att han var den som ledde hela skapelsens lovsång till Gud. Framgången han rönte var stor ända tills han blev missnöjd med sin position i änglavärlden. Harmonin bröts och han kom i konflikt med den himmelska världen för att han ville dela äran med Gud.

I Jesaja (14:13-15) kan vi läsa “Det var du som sade i ditt hjärta: Jag vill stiga upp till himmelen, högt ovanför Guds stjärnor vill jag ställa min tron, jag vill sätta mig på gudaförsamlingens berg längst uppe i norr. Jag vill stiga upp över molnens höjder, göra mig lik den Högste. Nej, ned till dödsriket måste du fara, längst ner i graven”.

“Jag vill” återkommer vid ett flertal tillfällen och detta “jag vill” utmärker den makthunger som fördes in i människosläktet och som har orsakat så mycket lidande. Eftersom djävulen (satan) fick så stor inblick i Guds härlighet som ängel är det idag möjligt för honom att uppenbara sig som ett ljusets ängel och lura människor.

Jesus ber oss därför gång på gång att vara vakna och se upp för falska profeter och villoläror som leder människan bort från bibelns Gud och in i självförgudelse. New age, trosrörelsen, mystikerna, frimurarna och även katolska kyrkan bekänner sig alla till tron på människans möjlighet att bli gud.

Katolska kyrkans katekes, artikel 460:

“Ty Guds son blev människa för att göra oss till Gud. Guds ende son ville att vi skulle få del av hans gudom och antog vår natur för att han, som blev människa, skulle göra människorna till gudar”

J F Newton angående frimurarna:

“Frimureriet är något mer än en tradition, mer än ett samfund, det utgör en form av gudomligt liv på jorden. Här i ligger frimureriets stora hemlighet, att det gör människan medveten om det gudomliga inom henne själv”.

Hos frimurarna (som officiellt verkar på kristen grund) är Jesus bara en bland många läromästare och man lär ut att människan kan nå gudomlighet och frälsning genom ett gradbaserat system där riter och symboler har en central plats. Frimurarna står i själva verket för en utradering av gränserna mellan alla religioner men även mellan alla nationer.

Genom att korrumpera den kristna tron läggs grunden för en enhetlig religion och en global superkyrka. Under den vill man att alla religioner och trosriktningar slutligen ska samlas. Det kommer att bli en religion där en människa med storhetsvansinne (antikrist), en djävulens anhängare, tar Guds plats och styr över hela mänskligheten. Mer om vad som sker står att läsa om i uppenbarelseboken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik