Laglöshetens hemlighet

Här publiceras politiskt inkorrekta texter ur ett kristet perspektiv

Autism och adhd vid kvicksilverexponering

Publicerad 2012-07-18 11:15:30 i Amalgam och andra gifter,

Forskare vid Harvard School of Public Health har funnit att 202 ämnen som används inom industrin kan skada hjärnans utveckling hos barn. Hälften av dem är industrins vanligaste förekommande kemikalier.

De mest dokumenterat skadliga gifterna är bly och kvicksilver. Tidig kontakt med dessa gifter kan leda till allvarliga hjärnskador menar forskarna. I studien kopplas industrigifterna till neuropsykiatriska funktionshinder som autism, adhd och andra mentala störningar.

Ser man på de symptom som kvicksilver förgiftning ger så liknar det de symptom som är utmärkande vid neuropsykiatriska sjukdomar som störningar inom autismspektrat och adhd.

Fram tills i mitten av 1990 talet föddes i stort sett vartenda svenskt barn påverkat av sin mammas amalgamplomber. En genomsnittlig amalgamplomb innehåller cirka 1.5 gram amalgam det vill säga 0.75 gram kvicksilver och många vuxna har inte bara en plomb utan kanske uppemot tio eller mer. Detta tillsammans med det kvicksilver vi får i oss via maten, luften och läkemedel, innebär en mycket stor giftkoncentration.

Hur många barn och även vuxna har inte fått neuropsykiatriska diagnoser de senaste decennierna när orsaken till deras symptom istället kan bero på de skadliga tungmetallerna i amalgamet och då inte minst det mycket giftiga kvicksilvret.

Kvicksilverånga sprider sig via moderkakan till fostret där det ansamlas i olika vävnader och de förändringar man kunnat se hos barn till kvicksilverexponerade mammor är ökad aggressivitet, rastlöshet, koncentrationssvårigheter, försenad fysisk och psykisk utveckling.

Immunförsvaret som är ett sinnrikt system där varje cell har sin egen högt specialiserade funktion kan drabbas allvarligt av tungmetallernas toxiska inverkan. Normalt klarar immunförsvaret angrepp utifrån. Det är konstruerat att tampas med bakterier och virus och avgår oftast med segern.

Men när ett för immunförsvaret helt främmande ämne kommer in i kroppen kan immunförsvaret aktiveras på ett felaktigt sätt så att antikropparna som ska angripa fiender istället angriper kroppens egna celler.

Detta kallas autoimmuna sjukdomar och exempel på sådana sjukdomar är fibromyalgi, IBS, astma och allergisjukdomar, ledgångsreumatism, MS (multipel skleros) och giftstruma. Med mycket små doser kvicksilver (tungmetaller) kan man framkalla autoimmuna reaktioner vilket leder till att kroniska sjukdomar utvecklas.

Redan för över 170 år sedan när amalgamet introducerades som tandfyllningsmaterial ifrågasattes lämpligheten av att placera kvicksilver i människans mun. Ändå gjorde man det i Sverige (även på småbarn under sjuttiotalet) till långt in på nittiotalet med socialstyrelsens goda minne. Först 2009 utfärdades ett förbud mot att medvetet förgifta människor i alla åldrar.

När detta har kunnat ske öppet under så lång tid kan man fråga sig (utan att bli allt för paranoid) vad som inte kan ske i det fördolda och varför socialstyrelsen som bär skuld till så mycket lidande (de har erkänt kvicksilvrets skadlighet) inte idag tar sitt ansvar och bekostar amalgamsaneringarna för dem som önskar eller som misstänker att det är amalgamet som gör dem sjuka.

När man idag vet att kvicksilverexponering bevisligen skapar beteendestörningar hos barn såsom bristande koncentration med mera, (se ovan) kan man gissa sig till att många barns skolgång påverkades väldigt negativt då de under sextio, sjuttio och åttiotalet fick sina munnar fyllda med kvicksilver.

Hur många av dem var intelligenta men sattes i obs klasser (stämplades som obildbara) för att de hade svårt att sitta still och/eller kontrollera sina impulser med mera? Är det dessa (med gift kvar i munnen) som idag har de välbetalda arbetena och därför hur lätt som helst har råd att bekosta en egen sanering av det gift som staten stoppade i dem utan att de hade någon talan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
FWT Homepage Translator

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Creeper MediaCreeper Politik